Hlavní obsah

Motivy žiraf dodají i všedním interiérům exotického ducha

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud hledáte inspiraci pro zpestření interiéru v exotickém nebo boho stylu, zkuste zakomponovat dekorace s motivy žiraf. Tento působivý suchozemský živočišný druh designéry baví hlavně pro vzory na srsti a dlouhý elegantní krk, díky kterému působí tak vznešeně. Nebojte se kousky se vzory žiraf uplatnit i v moderním prostoru.

Foto: Top Drawer, Audenza

Žirafy mohou nést lampy i konferenční stolky.

Článek

V interiérech zařízených v exotickém stylu nesmí chybět exotické dřeviny, palmy, přírodní dekorace, bohatě zdobené textilie a také vzory inspirované srstí šelem nebo právě žiraf. Díky nim vnesete do prostoru autentičtější atmosféru a prostor bude působit sladěným dojmem.

Foto: Ella James, Beaumonde

K motivu žiraf patří teplé barvy. Trendy je bronzová i zlatá.

Podle zabarvení srsti se poznává věk žiraf. Kresba na srsti také umožňuje žirafy odlišovat od sebe navzájem.

V interiérech jsou typické motivy žirafí srsti od světle hnědé až po tmavě hnědou. Řada designérů si ale s barevností hraje, a tak nejsou výjimkou ani dekorace v zelené nebo fialové barvě.

Foto: Desenio, Lime Lace

Vzor barvy žirafí srsti je oblíbeným motivem, který se může objevit i na barevných tapetách.

Většina dekorací s motivy žiraf má hnědé tóny a zapadne tak do interiérů zařízených v teplých a zemitých barvách. Ideálně je tak můžete kombinovat s okrovou, béžovou, vanilkovou a tlumenou žlutou barvou.

Foto: Annabel James, Yorkshire Fabric Shop

Motivy žiraf dodají interiéru exotického ducha.

Zvířecí motivy mají hodně oblíbené zejména děti. Kousky se vzory žiraf jsou tak vhodným prvkem do početnějších domácností a hodí se do společenských prostor, ve kterých si hrají děti i potkávají dospělí.

Foto: Red Candy, Artisanti, Ella James

Drobné dekorace doladí prostor k dokonalosti.

Pokud chcete exotického ducha interiéru ještě více podpořit, zkuste do něj zakomponovat i kousky s motivy hadů. Ty budou působit trochu strašidelně a také mysticky.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám