CZK/€ 25.265 -0,04%

CZK/$ 23.672 -0,38%

CZK/£ 29.357 +0,28%

CZK/CHF 25.977 -0,36%

Text: PR článek

29. 06. 2020

3 komentáře

Tři důvody, proč se investice do zlata a drahých kamenů vyplatí

 

Jistě jste si všimli, že v době pokoronavirové na nás číší z médií a od odborníků na finanční trhy desítky předpovědí finanční krize. Pravděpodobně přemýšlíte, jak se nyní zachovat, jak se postarat o své úspory a jak nesnížit hodnotu svých investic. Pojďte se s námi podívat, proč se vkládání peněz do drahých kovů a kamenů vyplatí.

Loading



 

Spolehlivá investice

Zlato, stříbro, platina a drahé kameny rozhodně nepatří do oblasti krátkodobých investic. Řadí se mezi volatilní komodity, které zažívají své vzestupy a pády. Ve středně- až dlouhodobém horizontu se na ně však investoři mohou spolehnout. Hledáte-li jistotu a ne spekulace, nezapomeňte je do svého investičního portfolia zařadit.

Investování do zlata a diamantů či drahokamů není spojeno s výplatou dividend jako třeba vlastnictví akcií či podílů ve fondech. Vyděláte na nich až ve chvíli, kdy je prodáváte. Zajímavá je určitě ale informace, že třeba při prodeji zlata neplatíte daně z příjmu, a to ani z celkového výnosu.

Rozmanitá investice

Drahé kovy a kameny si lze pořizovat nejen ve slitcích a cihlách či neosazené do šperků v podobě investičních diamantů. Kromě toho, že své prostředky uložíte do konzervativní komody, můžete si i zvolit podobu, v jaké je budete vlastnit. Aktuálně roste obliba sběratelských mincí a medailí ze zlata, stříbra i platiny, jejichž cena nezávisí pouze na množství drahého kovu, ale mění se i na základě sběratelské poptávky.

Podobně variuje i hodnota klenotů, ať už proto, že jsou unikátní a pocházejí z dílny proslulého zlatníka, nebo proto, že v sobě spolu s krásou snoubí historickou cenu. Nezapomeňte proto, že hodnotu můžete uchovat i v takovém zásnubním prstýnku s diamantem nebo zlatých náušnicích po babičce.

REKLAMA

Perfektní skladnost

Svoji investici do drahých kovů nebo kamenů můžete mít stále na očích. Stačí je uložit do domácího či bankovního trezoru. Vzhledem k velikosti diamantů, zlatých nebo stříbrných slitků či mincí nic nepřesunete a neschováte do malé bezpečnostní schránky snáze.

Věříme, že vám naše tipy pomohly rozšířit obzory v oblasti investování. Zvažte obohacení svého investičního portfolia o konzervativní komodity, které si uchovávají cenu i v dobách krize. Vezměte si, že jen za rok 2019 vzrostla hodnota zlata o 19 %.

Loading

Vstoupit do diskuze 3 komentáře

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • pr články za každou cenu ?

    29 června, 2020

    potřebuje server Investujeme.cz uveřejňovat takovéto PR články ? Je to opravdu v zájmu objektivity a solidnosti ? V mých očích bohužel poklesla prestiž. Ale hodně dalších úspěchů přeji.

    Odpovědět

  • Anonym

    30 června, 2020

    Tak ta zlatá masáž je tu už celkem dlouho. Zbytek co neutekl z Fincentra pryč zřejmě chystá ofenzívu do prodeje zlata. To je ale zoufalost…

    Odpovědět

  • Pavel Filip

    1 července, 2020

    To, že korunový nominální výnos zlata v roce 2019 dosáhl hodnoty X, neznamená, že očekávaný korunový nominální roční výnos zlata je X. Pokud chceme z dat „dobře odhadnout“ očekávaný roční výnos, měli bychom se mj. podívat „na hodně případů“. Například korunový nominální výnos zlata za rok 2017 ani zdaleka tak oslnivý není: na počátku roku 2017 stála unce asi 29 000 Kč. Na konci roku 2017 už jen 27 000 Kč. Korunový nominální výnos zlata za rok 2017 byl tedy zhruba -7 %.

    Odpovědět