Hlavní obsah

Fenomenální lyžařka opět na svazích. Shiffrinová už maká na sezonu

Copper Mountain/Praha

Hurá na lyže! Americké středisko Copper Mountain se stalo dějištěm přípravného kempu hvězdných lyžařek. Mikaela Shiffrinová spolu se svými kolegyněmi z týmu už zase mohla trénovat na zasněžených svazích. „Měli jsme velké štěstí, že jsme dostali možnost si zatrénovat,“ přiznala fenomenální slalomářka.

Foto: Sport.cz

Mikaela Shiffrinová opět trénuje na svazích.

Článek

Testování nových lyží, první tréninky na svazích, to všechno už měly mít za sebou hvězdy alpského lyžování. Avšak kvůli současné situaci mnoho týmů za sněhem ještě nemohlo odjet. Možnost už ale dostal třeba americký ženský tým v čele s fenomenální Mikaelou Shiffrinovou.

Ten se vydal do střediska Copper Mountain, kde se za přísných hygienických opatření, a i navzdory teplejšímu počasí kemp mohl konat. Trenéři i lyžařky nosili roušky a dodržovali od sebe odstup. Třeba na lanovce byli jen dva a každý seděl na jedné straně. Pilovaly se hlavně slalomové oblouky.

„Je tolik sportovců, kteří ještě nemohou sportovat a tolik lidí, kteří se stále ještě nemohou dostat vůbec ven. Takže mi věřte, že vím, jaké jsme měli štěstí, že jsme dostali tuhle možnost tady dva týdny trénovat,“ uvedla Shiffrinová na sociálních sítích. „Lidé, kteří nám to umožnili, odvedli tak skvělou práci,“ dodala vítězka tří velkých globů.

„Mít teď možnost trénovat je přesně to, co jsme potřebovali, když jsme na jaře přišli o tréninky. To, že je to možné v této stále náročné situaci je pro nás skutečným vítězstvím. Snažíme se proto co nejkvalitněji toho využít a trénovat,“ dodal kouč ženského týmu Paul Kristofic.

Reklama

Související témata: