Hlavní obsah

Aktualizace s prohlížečem Edge zpomaluje počítače

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft začala tento měsíc distribuovat na počítače s operačním systémem Windows 10 nový prohlížeč Edge jako aktualizaci. Jak se ale ukázalo, tento update způsobuje na některých sestavách problémy v otázce výkonu – v podstatě je zpomaluje.

Foto: Novinky

Nový Edge

Článek

Americký softwarový gigant nabídl nový Edge již zkraje letošního roku. Nikoliv ale jako aktualizaci, kdokoliv si jej mohl stáhnout prostřednictvím obchodu s aplikacemi od Microsoftu. V případě této instalace nehlásili uživatelé vůbec žádné problémy.

Ty se začaly objevovat až v červnu, kdy svůj nový internetový prohlížeč začal Microsoft distribuovat jako aktualizaci v rámci operačního systému Windows 10.

Nový Edge dostanou všichni majitelé Windows 10

Software

Podle ohlasů uživatelů na diskusních fórech počítače startují po instalaci Edge až třikrát pomaleji. Zpomaleně se sestavy údajně chovají i během další práce v rámci operačního systému. Herní stroje pak dokonce dosahují nižší snímkovací frekvence ve hrách. Zaznamenány byly také problémy s externími disky.

Důležité je nicméně upozornit, že podobné neduhy se neobjevují na všech počítačích, ale pouze na některých konfiguracích. Liší se tedy stroj od stroje podle hardwarové výbavy a nainstalovaných programů.

Foto: archív tvůrců

Kromě samotného vzhledu dostal Edge i nové logo.

Aktualizace totiž podle ohlasů koliduje s některými aplikacemi – například s BitLockerem. Řada uživatelů uvedla, že jej stačilo vypnout, a bylo po problémech. Další zkušenosti pojednávají o tom, že řešením je obnovení předchozí zálohy systému.

Lze předpokládat, že americký softwarový gigant ohlášené problémy vyřeší při nějaké z dalších aktualizací.

Nová verze Edge je postavená na Chromiu, tedy na stejných základech jako Chrome od Googlu. Tento stavební prvek mimochodem využívají i další prohlížeče, například Opera. Prostřednictvím služby Windows Update začal Microsoft prohlížeč distribuovat především proto, aby co nejvíce rozšířil základnu uživatelů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám