Senzace Vondroušové v soutěži družstev. Na antuce porazila Kvitovou a poslala tým do vedení

Loňská finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová porazila v charitativním tenisovém klání družstev Tipsport Elite Trophy světovou dvanáctku Petru Kvitovou 6:4 a 6:1. I díky tomu vede Černý tým Karolíny Plíškové ve druhém dílu soutěže nad Růžovým výběrem Kvitové 5:2 na zápasy. Na antuce v Prostějově jsou v úterý na pořadu ještě čtyřhra a ve středu zbylé čtyři zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Prostějov (Aktualizováno: 17:59 30. 6. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová se raduje ze skalpu Petry Kvitové | Zdroj: Reuters

Na úvod druhého dne zdolala Kristýna Plíšková ještě pod zataženou střechou Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 6:0, 4:6 a 10:7 v supertie-breaku.

Za tým Kvitové bodovala Linda Fruhvirtová, která v souboji nadějí odvrátila dva mečboly a porazila Nikolu Bartůňkovou 1:6, 7:6 a 10:4. Ve čtyřhře dojde na souboj sester Plíškových proti Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové.

Kvitovou trápilo předloktí

Kvitová nastoupila k dvouhře poprvé po měsíci, během kterého léčila bolavé předloktí. Ztratila svůj úvodní servis a prohrávala ještě 2:3.

„Hrozně to skáče, ale atmoška je tady dobrá,“ říkala na lavičce Barboře Strýcové. „Teď přijde tvůj game,“ předpověděla Strýcová a měla pravdu. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová po dobrých returnech získala brejk zpět a zdálo se, že první set otočí.

Vondroušová ale ukázala, že se na klouzavém antukovém povrchu cítí lépe a kontrovala. Za stavu 3:4 sice prohrávala při svém podání 0:40, jenže hru získala a posléze do konce utkání přišla už jen o jeden game. „Petra hrála letos poprvé na antuce, ale já jsem předvedla dobrý výkon,“ řekla Vondroušová.

6:4, 6:1

14:52 – 30. 06. 2020

4

Plíškové přálo štěstí

Na úvod druhého dne zdolala Kristýna Plíšková ještě pod zataženou střechou Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 6:0, 4:6 a 10:7 v super tie-breaku.

Kristýna Plíšková zápas s 27. hráčkou světa Alexandrovovou skvěle rozjela a mohla vyhrát ve dvou setech, ale ve druhé sadě neudržela brejk a set ztratila. V super tie-breaku otočila z 2:4 na 7:4 a mečbol si připravila „prasátkem“ z returnu, který vzápětí proměnila. „Začala jsem neskutečně, pak přišly očekávané komplikace a ke konci jsem měla štěstíčko,“ řekl v rozhovoru pro O2 TV Plíšková, která zvládla i svoji čtvrtou dvouhru a dohromady s prvním kláním bodovala už popáté.

V prvním dílu Elite Trophy Praze vyhrál tým Plíškové nad výběrem Kvitové 7:4 na zápasy a vede 1:0. Na Štvanici by se mělo hrát ještě dvakrát, 11. až 13. července na antuce a 25. až 27. července asi na tvrdém povrchu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme