Makóova dvojka končí ako námestník daňových kriminalistov
30.6.2020 16:00
akt. 30.03.2021 05:14

Makóova dvojka končí ako námestník daňových kriminalistov

Uložiť článok
Obidvoch mužov spája bezpečnostná šlužba aj obec neďaleko Nitry.

O funkciu prichádza ďalší človek, na ktorého aktivity upozornil portál Aktuality.sk

Mesiac po odvolaní kontroverzného šéfa Kriminálneho úradu Finančnej správy (KÚFS) Ľudovíta Makóa končí aj jeho zástupca Ladislav Nagy. 

Makó stratil dôveru ministra financií Eduarda Hegera po upozornení na prepojenia funkcionára finančnej správy na firmu s miliónovým majetkom.

Nagyov odchod pre Aktuality.sk potvrdila hovorkyňa Finančnej správy Ivana Skokanová.

„L. Nagy odchádza z finančnej správy (KÚFS) k 30.06.2020 na vlastnú žiadosť. Jeho agendu prevezme interný príslušník finančnej správy. Vzhľadom na úlohy, ktoré finančná správa plní, nebudeme podrobnejšie informovať o práci jednotlivých príslušníkov finančnej správy,“ uviedla Skokanová.

Nagy rovnako ako Makó pochádza z obce Jelenec pri Nitre, v ktorej obaja dodnes bývajú. K daniarom prišiel z bezpečnostnej firmy Abas, ktorej pred nástupom na KÚFS šéfoval práve Makó. 

Na prepojenia Nagya s Makóom upozornili Aktuality.sk v máji. 

Makó musel odísť z čela KÚFS prvého júna, kedy ho odvolala šéfka daniarov Lenka Wittenbergerová. Už koncom apríla sa minister financií Eduard Heger vyjadril , že Makó nemá jeho dôveru. Vyjadril sa tak po zverejnení článku spájajúceho Makóa s miliónovou logistickou firmou Guarding.

„Je potrebné riešiť všetky typy vzťahov a spojenectiev, ktoré vystavili v minulosti finančnú správu a jej vrcholné riadenie ostrej kritike zo strany verejnosti vrátane podozrení z nekalej činnosti,“ vyjadril sa tlačový odbor ministerstva financií k Ladislavovi Nagyovi po odhalení jeho väzieb na Makóa.

V prvej polovici júna pritom Finančná správa neodpovedala , ako plánuje po Makóovom odchode naložiť s Nagyom považovaným za Makóovho človeka. Podľa vyjadrenia bývalého prezidenta daniarov Františka Imreczeho sa Nagy stal námestníkom na podnet Makóa.

Ladislav Nagy nezdvíhal telefón.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Finančná správa
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.