shop.musicserver.cz
United Islands Of Prague se v září stěhují na Výstaviště a chystají německou edici

United Islands Of Prague se v září stěhují na Výstaviště a chystají německou edici

Vydáno: 30.06.2020 17:58 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Littera
Druhý víkend v září bude patřit multižánrovému hudebnímu festivalu United Islands Of Prague. Ten se letos koná již po sedmnácté a přichází s řadou novinek. Mimo změny termínu, ke které došlo kvůli vládním nařízením spojených s covidem-19, se na festival mohou diváci těšit nově v areálu Výstaviště Praha Holešovice. Akce letos proběhne v německé edici, a návštěvníci se tak mohou těšit na produkce talentovaných hudebníků z našeho sousedního státu.

"Jsme nadšení, že můžeme oznámit, že díky spolupráci s Německým velvyslanectvím, zastoupením Saska v Praze, Goethe Institutem a Českoněmeckým fondem budoucnosti přivezeme v září do Prahy to nejlepší ze současné německé hudební produkce," říká organizátor festivalu United Islands Of Prague David Gaydečka a dodává, že i přes přesun ročníku na září se diváci rozhodně nemusí o rozsah a kvalitu festivalu bát, vše totiž běží podle plánu. "Virus Prahu v březnu zhasnul a my se těšíme, že ji rozsvítíme. Neporušujeme tradici a připravujeme pro diváky festival, který mají rádi. Letos se můžete těšit na celou řadu hudebních objevů a vstup bude opět zdarma," vysvětluje Gaydečka.

"Německo s radostí přijalo pozvání, aby se stalo partnerem letošního ročníku United Islands of Prague. Jak víte, město Praha hrálo klíčovou roli v procesu vedoucímu k německému sloučení přesně před 30 lety. Německo navíc 1. července letošního roku převezme předsednictví Rady Evropské unie. To jsou všechno dobré důvody k oslavě rozmanitosti v Evropě - s hudbou jak z Německa, tak z České republiky," říká o spolupráci velvyslanec Spolkové republiky Německo pan Christoph Israng.

S unikátním konceptem přidat k United Islands of Prague podtitul a přivézt do Prahy hudebníky z jedné země, naposledy z Británie, přišli organizátoři minulý rok a nápad sklidil mnoho pozitivních ohlasů. Letos se návštěvníci mohou těšit například na saskou DJskou noc, nebo bavorské kytarové odpoledne. Ředitel kanceláře Svobodného státu Sasko v Praze Dr. David Michel upozorňuje i na saskou Club Night. "Jsem rád, že máme dlouho očekávanou příležitost k prezentování saských DJů zde v Praze."

Ochuzeni samozřejmě návštěvníci nebudou ani o českou hudební produkci. "Věříme, že spojením českých a německých interpretů vznikne neopakovatelný hudební zážitek, který by si nikdo neměl nechat ujít," shodují se Petra Ernstberger a Tomáš Jelínek, ředitelé Českoněmeckého fondu budoucnosti. Ředitelka Goethe institutu v Praze paní Angelika Ridder dodává, že institut tradičně spolupracuje a podporuje české kulturní akce a je ráda, že se letos mohou zapojit i do United Islands Of Prague.

Více informací se návštěvníci dozví na sociálních sítích a webu festivalu.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- United Islands Of Prague otevírá pražskou festivalovou sezónu. Dorazí víc než sto umělců z celé Evropy (23.04.2024 09:19)
- Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii (02.03.2024 16:38)
- United Islands of Prague míří do pražských klubů, společně s Klubovnou připravují divokou žánrovou plavbu (07.12.2023 11:45)
- Česko-německý fond budoucnosti oslaví 25. narozeniny spolu s festivalem United Islands - v kulturním vlaku z Prahy do Berlína (29.08.2023 10:26)
- Park Portheimka v Praze 5 ožije každý čtvrtek hudbou. Vystoupí Matěj Ruppert, Lazer Viking či Michal Prokop (15.08.2023 17:47)
- Z Prahy do Berlína vyrazí speciální kulturní vlak. Jízdu zpříjemní kapela MYDY a Jaroslav Rudiš (04.08.2023 10:28)
- Festival United Islands of Prague oslavil dvacetiny, zaplnil pražské ostrovy (08.05.2023 11:14)
- United Islands of Prague otevírá pražskou festivalovou sezónu, dorazí 70 umělců z celé Evropy. Na Mostě Legií bude speciální tramvajová zastávka (04.05.2023 15:38)
- Na festivalu United Islands se představí tři desítky neziskovek, Ostrovy inspirace jsou rovnocenným parťákem hudební části (28.04.2023 18:56)
- Festival United Islands of Prague zveřejňuje kompletní hudební program, většina umělců zahraje v Česku poprvé (24.04.2023 11:03)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát AC/DC Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu