Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Barcelona opět ztratila a titul se jí vzdaluje, Vaclík vstoupil do Klubu ligových brankářů

Třetí remízu z posledních čtyř utkání zapsali fotbalisté Barcelony a jejich ambice obhájit trofej v La Lize dostaly další trhlinu. Tentokrát se doma rozešli smírně ve šlágru 33. kola s třetím Atléticem Madrid 2:2. Pokud Real Madrid ve čtvrtek zdolá Getafe, bude mít už čtyři body k dobru. Sérii remíz naopak ukončila čtvrtá Sevilla, která jednoznačně zvítězila v Leganés 3:0. Brankář Tomáš Vaclík si připsal stou nulu v kariéře a vstoupil do Klubu ligových brankářů.

Tomáš Vaclík v dresu FC Sevilla
zdroj: ZUMA autor: Maria Jose Segovia

Vaclík si musel počkat na jubilejní zápis dvě utkání. Po bezbrankovém domácím představení proti Barceloně totiž inkasoval v obou následujících duelech s Valladolidem i Villarrealem. Odchovanec Vítkovic se stal 23. členem prestižního klubu určeného pro české a československé brankáře, kteří vychytali alespoň sto čistých kont v nejvyšších soutěžích.

Na hřišti Leganésu si připsal tři zákroky a pomohl svému týmu prolomit čtyřzápasovou sérii remíz. O vítězství andaluského celku rozhodl v prvním poločase dvěma trefami Óliver Torres, jenž tak zdvojnásobil svůj dosavadní gólový účet v La Lize. Pojistku přidal v 82. minutě střídající Munir El Haddadi.

Sevilla si proto upevnila čtvrtou příčku, zajišťující účast v Lize mistrů. Pět kol před koncem má náskok pět bodů na Getafe, to má však o zápas méně. Leganés neokusilo pocit vítězství pošesté v řadě a je předposlední.

Barcelona přišla dvakrát o vedení, pokaždé penaltou

"Barca" se ujala vedení v 11. minutě, kdy si po rohovém kopu srazil míč nešťastně do vlastní sítě Diego Costa. Vzápětí dostal stejný hráč šanci napravit své zaváhání z pokutového kopu, ale na brankáře Marca-Andrého ter Stegena nevyzrál. Německý gólman však opustil při zákroku předčasně čáru a opakovanou penaltu už tentokrát Saúl proměnil.

V 50. minutě dostali šanci skórovat z "bílého bodu" i Katalánci. Nejlepší střelec soutěže Lionel Messi překonal Jana Oblaka dloubáčkem doprostřed brány a zaznamenal v součtu svůj 700. gól za Barcelonu a argentinský národní tým. Atlético však stanovilo konečný výsledek zásluhou další Saúlovy penalty, ačkoliv si Ter Stegen na míč sáhl.

Bilbao zdolalo Valencii

Hráči Bilbaa zvítězili na hřišti Valencie 2:0. Oba góly vstřelil Raúl García. Zkušený útočník nejprve ve 13. minutě zužitkoval ve vápně přízemní centr z pravé strany a po změně stran se trefil střelou zpoza vápna. García dal v sezoně 13 gólů a ve 33 letech prožívá v tomto směru nejlepší sezonu v La Lize.

Bilbao má na sedmém místě náskok jednoho bodu na San Sebastian, který má zápas k dobru. Desáté Valencii nevyšel první zápas pod vedením Vora Gonzáleze, jenž po odvolání trenéra Alberta Celadese na lavičku "Netopýrů" usedl už popáté jako dočasný kouč. 

Villarreal potvrdil dobrou formu i na hřišti Betisu Sevilla, ze kterého si odvezl vítězství 2:0. Obě branky vstřelil Gerard Moreno, který jako druhý španělský hráč "Žluté ponorky" dosáhl na hranici 15 gólů během jedné sezony La Ligy.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:

Leganés - FC Sevilla 0:3 (23. a 35. Torres, 82. El Haddadi), Mallorca - Vigo 5:1 (13. z pen. a 52. Budimir, 27. Cucho, 40. Pozo, 60. Sevilla - 50. Aspas z pen.), FC Barcelona - Atlético Madrid 2:2 (11. vlastní Costa, 50. Messi z pen. - 19. a 62. obě z pen. Saúl), Alavés - Granada 0:2 (25. Antoňín, 49. Soldado), Valencie - Bilbao 0:2 (13. a 47. R. García), Betis Sevilla - Villarreal 0:2 (7. a 30. Moreno), Valladolid - Levante 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články