Hlavní obsah

Začíná vaše předehra až v posteli? Změňte to

Novinky, lin

Správně fungující sexuální život by měl být součástí každého zdravého vztahu. S ním souvisí i předehra, která je často podceňovaná, a přitom může být ještě více vzrušující než samotný sex. Jak na to? Zažehněte milostnou jiskru ještě dříve, než se dotknete postele.

Foto: Profimedia.cz

Předehra nemusí probíhat jen v posteli.

Článek

„K dosažení společné intimity existuje mnoho cest a předehra je jednou z nich,“ říká sexuální terapeutka Janet Britová pro Women´s Health a dodává, že předehra vede k hlubšímu sebepoznání a odhalení sexuálních preferencí.

Pokud jste vyšli ze cviku, máme pro vás pár tipů na předehry, které zažehnou vášeň i tam, kde doposud chyběla.

1. Ložnice až nakonec

Pokud se vaše předehra nese ve znamení polibků a mazlení, pak je načase ji obměnit. Stereotyp vztahu škodí, a to se týká i sexu.

„Předehra by měla začít ještě dříve, než se přesunete do ložnice,” říká psycholožka Lori Buckleyová. Začněte s nenápadnými dotyky kdykoliv během dne či večera. Můžete svého partnera pohladit chodidlem během večeře nebo se dotknout jeho stehen při sledování filmu. Dotykům se meze nekladou.

Základním pravidlem je dělat to, co je oběma partnerům příjemné. Intenzitu pak můžete stupňovat.

2. Narušte denní režim

Milujete se se svým partnerem převážně večer? Vybočte z klasické rutiny a překvapte ho například tím, že ho ráno navštívíte ve sprše nebo mu napíšete erotickou esemesku během obědové pauzy. „Předehra se může odehrávat i několik hodin před samotným sexem,“ souhlasí psychoterapeut Ian Kerner.

3. Naučte se sextovat

Sexting je fenomén dnešní doby. Díky této formě psaní si můžete s partnerem hrát na dálku a připravit ho na společné milostné hrátky. Stačit vám bude sebevědomí a odhodlání.

Obsahem zprávy pak může být téměř cokoliv, co víte, že bude partnera vzrušovat. Pokud si nevíte rady, začněte například tím, že zavzpomínáte na společné erotické zážitky a připíšete k tomu, že byste si to ráda zopakovala.

Zábava nejen během karantény. Vyzkoušejte s partnerem sexting

Vztahy a sex

4. Pošlete sexy fotku

Pokud se nacházíte v dlouhodobém partnerském svazku, můžete svoji textovou konverzaci ozvláštnit i erotickou fotografií v hezkém spodním prádle. Pokud se chcete odvázat, můžete zkusit partnerovi poslat i část svého nahého těla. Důležitá je ale důvěra. Pokud máte pocit, že by partner mohl obrázek zneužít, raději se spolehněte pouze na sexting.

Sexy spodní prádlo, které nedá partnerovi spát

Styl

5. Prodlužujte to

Zkuste odhalit své limity a prodlužujte předehru, co nejdál to půjde. V některých případech dokonce můžete zjistit, že k vyvrcholení může dojít i bez sexu. Použít přitom můžete i různé hračky. Stačit přitom může i obyčejná kostka ledu nebo šátek.

Reklama

Související témata:

Související články

Co ovlivňuje naše sklony k promiskuitě

„Vyspala jsem se s asi čtyřiceti chlapy, než jsem našla toho pravého,“ tvrdila třicetiletá Marcela na jednom z ženských webů. Jako kdyby chtěla naplnit motto...

Výběr článků

Načítám