Operátor T-Mobile čelil výpadku systémů, po dvou dnech služby opět spustil

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
Aktualizováno 2. 7. 2020 14:35
Operátor T-Mobile měl od úterního rána výpadek interních systémů. Nebyly dostupné například webové stránky se samoobsluhou Můj T-Mobile, mobilní aplikace Můj T-Mobile, zákaznické systémy v prodejnách. Hovory, textové zprávy a data fungovaly bez omezení. Společnost systém obnovila ve čtvrtek odpoledne.
Foto: Reuters

"V současné době evidujeme výpadek interních aplikací T-Mobile, jenž byl způsobem pádem diskového pole. Výpadek postihl všechny obslužné kanály operátora, včetně samoobslužných. Na odstranění závady se intenzivně pracuje," vysvětlil Jiří Janeček z tiskového oddělení. Před úterní 22. hodinou uvedl, že výpadek stále trvá a zatím není jasné, kdy bude odstraněn.

Problémy přetrvávaly i během středečního dopoledne. "Plné obnovení všech dotčených služeb vyžádá několik desítek hodin, ale již během předchozích hodin se již podařilo některé služby obnovit a my uděláme vše proto, abychom závadu odstranili v nejkratším možném termínu. Všem zákazníkům se omlouváme za vzniklé problémy a děkujeme za trpělivost," řekl pro Aktuálně.cz Janeček.

Operátor systém obnovil ve čtvrtek odpoledne. "Podařilo se odstranit technický výpadek interních systémů a od dnešních 14:00 jsou opět plně funkční všechny obslužné a samoobslužné kanály T-Mobile. Zákazníci tedy již mohou řešit své případné problémy v aplikaci Můj T-Mobile (na webu i v mobilu), navštívit naše prodejny či zavolat na infolinku," oznámila mluvčí společnosti Martina Kemrová on-line deníku Aktuálně.cz.

T-Mobile Czech Republic je s 6,3 milionu mobilních zákazníků jedničkou na českém trhu. Operátor je členem mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom.

 

Právě se děje

Další zprávy