Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Koukal vládl českému badmintonu jako hráč a nyní i jako šéf svazu

Nejúspěšnější český badmintonista Petr Koukal si zvyká na novou roli. Z trojnásobného účastníka olympijských her je funkcionář. Nedávno byl zvolen předsedou Českého badmintonového svazu.

Petr Koukal
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Ve své nové roli tráví Petr Koukal mnoho hodin za stolem, a tak má obavu, aby se funkcionářský život nepodepsal na jeho postavě. "Vážím se každý den, čekám, kdy to přijde, to je to jediný, co si hlídám," řekl nový šéf tuzemského badmintonu.

Koukal v prvních dnech jako předseda mapuje badmintonový terén v republice. "Snažím se teď objet všechny oblasti, mluvit s lidmi, abychom si ujasnili představy a vize o práci. Protože cítím, že komunikace je velký problém v našem prostředí," popsal bývalý reprezentant svůj přístup.

Prostředí zná velmi dobře, téměř třicet let badminton hrál. I proto ho česká špička podporuje. "Prošel systémem, tak jako my procházíme, ale má pohled jak z hráčského hlediska, tak i z toho zákulisního," řekl k tomu Adam Mendrek, druhý hráč tuzemského žebříčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Koukal už řídí tuzemský badminton

I jednička Milan Ludík je přesvědčen, že Koukal je mužem na svém místě. "Věřím, že jeho zkušenosti povedou k rozvoji českého badmintonu a maximálnímu vývoji potenciálu," dodal.

V Plzni se chystá stavba moderní haly na badminton a právě v ní by chtěl Koukal nechat vybudovat národní badmintonové centrum. "Už jsme před zahájením stavby, covid to zkomplikoval, ale věříme, že se nám to tam podaří udělat," tvrdí předseda svazu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články