Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Střet zájmů kvůli lásce? Českou televizi přítel Světlany Witowské netrápí

Světlana Witowská
Zdroj: Se souhlasem ČT
+ Dalších 10 fotografií
PRÁCE
Rozvádějící se hvězda veřejnoprávní televize Světlana Witowská (47) tvoří nový pár s bývalým kariérním diplomatem Petrem Kolářem (57), kvůli čemuž hned někteří podezíravě pozvedli obočí, jestli nedostane padáka kvůli etickému kodexu pro zaměstnance. Oblíbená moderátorka zpravodajských pořadů a debat už ale tuší, co vedení České televize na její vztah říká.

Pochybnosti

„Pochyby o nestrannosti nebo předpojatosti vznikají zejména, když určitá osoba je, nebo byla spojena se subjektem, o němž má být informováno, rodinným, přátelským, pracovním, členským, smluvním nebo konfliktním poměrem,“ píše se totiž v Kodexu České televize k tématu střetu zájmů zaměstnanců.

Podle některých diskutujících ho měla prý Světlana Witowská (47) porušit tím, když nyní po jejím boku stojí Petr Kolář (57). Ten byl velvyslancem v Rusku a USA a před čtyřmi lety zvažoval kandidaturu na prezidenta proti Miloši Zemanovi. Jenže v současné době není politikem, nikam nekandiduje, a proto je optikou kodexu Witowská z obliga.

Tři týdny bez problémů

„Vedení ČT bylo o mých soukromých záležitostech s předstihem informováno,“ vzkázala nám.

Zdroje v televizi to potvrzují. „Nadřízeným to oznámila už před třemi týdny. A doteď ji nesundali z obrazu, což by se nikdy nerozpakovali. Už to párkrát v minulosti dokázali. Vzpomeňte si na Alex Mynářovou – když si začala s hradním kancléřem, hned musela skončit. Kolář není v žádné politické straně, je to občanský aktivista, to vážně nemohli posoudit jako střet zájmů podle Kodexu ČT,“ dozvěděli jsme se ve zpravodajství veřejnoprávní stanice.

Osud moderátorky

A co bude se Světlanou Witowskou dál? Přednost teď dostala rodina před kariérou, proto se rozhodla odejít z Událostí a Událostí, komentářů.-komentare. S manželem, s nímž se po dohodě rozvádí, má devítiletého syna Filipa, kterému se chce věnovat, což doteď někdy nešlo tak, jak by si přála. Kvůli zprávám totiž bývala jeden týden v měsíci skoro do půlnoci v zaměstnání.

Prý se proto hledá pořad, který by nebyl tak časově náročný a který by Světlaně „slušel“. „Stojí tu o ni. Přijít během pár let po Drtinové a Veselovském o dalšího tak kvalitního žurnalistu by nebylo fajn. Nějaký ideální pořad pro ni nakonec určitě vymyslí. Co vím, ani ona se domluvě nebrání,“ dodal zdroj z České televize.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy