Hakimi oficiálně přestupuje do Interu

02.07.2020, 17:28
Aktuality
Inter MIlán potvrdil oficiálně přestup Achrafa Hakimiho z Realu Madrid. Marockého obránce získá za 40 milionů eur. Dalších pět pak do Madridu může poslat v rámci dohodnutých bonusů. Hakimi podepsal smlouvu do roku 2025.

Jednadvacetiletý fotbalista, který strávil poslední dvě sezony na hostování v německém Dortmundu, kde během 72 zápasů zaznamenal 12 gólů a 17 asistencí, by si měl v každém roce smlouvy vydělat 5 milionů eur.

Cena za jeho přestup je nejdražším nákupem obránce v historii Interu.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (110)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real bude jeste brečet...

Reagovat
Houfi

On si ho za rok až dva koupí za 150 zpátky každopádně super kauf pro Inter, tohle je přesně typ přestupu, který AS bohužel nikdy nezrealizuje, a proto se budeme plácat maximálně v EL.

Reagovat
Largo

Reagovat
skteel

"se budeme" ? Ty se tam budes fyzicky nejak placat nebo jak? Jsi hrac nebo ve vedeni tymu? Asi tezko, tak se prober

Reagovat
Kucka

Reagovat
Houfi

Obecně bych se asi k podobně primitivnímu výjevu vyjádřil, ale s ohledem na to, že jsi dle oblíbených týmů zřejmě ze severní Moravy, to nechám být. Oceňuji, že jsem z tvého projevu pochopil, co jsi měl na srdci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty týmy, co tam má uvedeny, nejsou z Moravy ...

Reagovat
cink

Reagovat
Le Gunner

Stejně ses k podobně "primitivnímu výjevu" vyjádřil, navíc velmi stupidně.

Reagovat
Beči

Komentář ke kterému se vyjadřuješ je samozřejmě absolutně hloupý, ale ty jsi ho dorovnal tím, jak moc je tvá reakce infantilní.

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Thorrin

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
wyqinac

Reagovat
smazaný uživatel

Depersonalizáciou na EF trpí každý druhý človek.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Inter Fan

dalsi hupaci konik ktory ma napicu zivot tak isiel zhejtovat prvu vec ktoru nasiel

Reagovat
Ingimir

tento to hejtuje pravidelne...

Reagovat
Infi

vždy se najde někdo, koho tohle zvedne ze židle

Reagovat
Irek

JuJ, ty jsi ale blbínek

Reagovat
Beči

Reagovat
martin.b

Vždyť ten kluk umí hrát jen dopředu, absolutně nepoužitelnej v systému Zidana.

Reagovat
Ed_Hazard

Rovnako nepouzitelny ako Marcelo a Carvajal hej?

Reagovat
martin.b

Jelikož se ho zbavili na úkor Odriozoly, tak byl asi velice použitelnej :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Setwo

Nechápem prečo ho nekúpil za tie peniaze Dortmund.... môj obľúbený hráč aj spolu so Sanchom

Reagovat
BVBDortmund

40 mega je hodně. Navíc Hakimi potřebuje hrát na pozici wing-beka. Jakmile by měl hrát ve 4-členné obraně, je tu velký problém. A představa 4-členné obrany, kde beky hrají Hakimi a Guerreiro a v stoperské dvojici je Hummels je totální průchoďák. V tomto je angažmá Meuniera naprosto logická volba.

Reagovat
Wazza228

Tak Meunier je ale taky o dost kvalitnější na pozici WB, ne?

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Dle Španělských médií je tam klauzule na zpětný odkup, což by smysl dávalo. To se asi ale potvrdí/vyvrátí až promluví někdo zúčastněný.

Reagovat
Kily

Real tyhle klauzule dává do smluv často, nedovedu si představit, že by tady v tomhle případě ta klauzule nebyla

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Deki

já teda nevím, ten přestup se narodil hodně rychle. ale nic o možnosti zpětného odkupu jsem nezaregistroval. max. o možnosti dorovnání sumy při prodeji z Interu.

Reagovat
Ed_Hazard

Hodne rychle....ale za hodne dobré peniaze. Jeho cena na prestupovom trhu aj po znížení kvôli COVIDu je cez 50M (pôvodná bola okolo 60M myslím).

Za 40M by to nedávalo absolútne zmysel, hlavne preto, že Bayern a City ponúkali 60M na stôl. U týchto dvoch si viem rpedstaviť, že by mali problém s výkupkou. U Interu to mohlo kludne prejsť.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic se hodne rychle nenarodilo. Pry o tom jednali od brezna.

Reagovat
janinho

ak tam ta klauzula nie je tak Flo moze napochodovat rovno na vysetrenie na psychiatriu. akoze tento prestup dava zmysel jedine ze Hakimi si ho silou mocou vyplakal u vedenia s tym ze sa do Realu moze vratit za prijatelnu sumu o 1-2 roky. inak to vedenie Realu musi trpiet na silny upal kombinovany so silnymi halucinogenmi.

Reagovat
zidane78

ty si naozaj myslis ze by pod zidanom mal sancu,proti carvajalovi? + odriozola je dalsi na "holenie"

Reagovat
janinho

odriozola je odpisany, ale neviem preco by nemal sancu. zase nerobte z toho zidana uplneho idiota. okrem toho hakimi vie zahrat na oboch krajoch.

Reagovat
Votas

Zas to trochu obrátím. Nedokážu si představit, že by se Marotta nechal spálit podruhé a po Moratovi na tu klauzuli přistoupil. Tam si to vyzkoušel a bylo z toho mrzení. Je třeba si uvědomit, že Inter není nějakej tým ze středu tabulky, kam by se ten hráč posílal rozehrát.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Fabrizio Romano i Di Marzio tvrdí, že nic takového Real ve smlouvě nemá. Na Španělské média se vyserte, v době kdy Fabrizio Romano ten přestup potvrdil, tak Španělska média ho vyvracela

Reagovat
smazaný uživatel

Prestan si vymejslet. Edu Aguirre informoval o tom prestupu den pred Di Marziem/Romanem.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez té klauzule by to za takovou částku byla hovadina.

Reagovat
Kiwi-21

Tak pokud je tam klauzule tak to smysl dává

Reagovat
Smreky

Tento prestup zo strany Reálu mi nedáva žiadny zmysel

Reagovat
smazaný uživatel

Mně ani ze strany Hakimiho

Reagovat
Smreky

to tiež

Reagovat
Deki

Nejvíc přestup věřím, že se Contemu opravdu hodí a ta spolupráce bude jen vzkvétat. Ze všeho nejvíc se ale těším na Hakimiho rychlost. Pokud se neprosadí a stejně bude napravo hrát Candreva nebo D'Ambrosio, tak už jsme fakt prokletý a jen to podtrhne to, že nikdy nesmíme hodnotit posily při jejich příchodech, protože papírově děláme dobré přestupy dlouhodobě (teda aspon z poloviny )

Co se týče peněz, nevidím problém. 40 milionů je ok ve vztahu s tím, co nám Hakimi může dát. Prodali jsme za 50+ Icardiho a v zásobě máme další hráče, kteří se snad zpeněží. Plat je také v dobré výši. Za mě prostě skvělé...

Btw. takovéhle přestupy si nechám líbit. Celou dobu nic nic, ani náznaky a najednou bum, vše je hotové, za 2 dny hráč přiletí, absolvuje testy a je podepsáno... žádný telenovely, dohadování se, handrkování o každý čtvrt milion a nakonec se stejně nic nedomluví, i když se to táhne 2 měsíce. Z toho bolí akorát hlava a pak cítíte zklamání, zatímco tenhle přestup, to je čirá radost

Reagovat
cink

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Bayern +

Kto este realne moze prist ku vam toto leto?

Nainggolan co, nechate si ho?

Reagovat
adoxx

Tonali

Reagovat
Deki

Nainggolan by se teoreticky mohl vrátit, ty spekulace tam jsou. Záležet bude ale na odchodech středových hráčů... Já bych ho ještě vzal, ale asi to není úplně Conteho kůň, no

Reagovat
smazaný uživatel

Naingollan se vrátí, tak jako tak. Spíš bude těžký najít zájemce o něj někde. Cagliari na něj nemá.

Reagovat
Largo

Fiorentina?

Reagovat
smazaný uživatel

Poslal bych ho kamkoliv, kde za něj dobře zaplatí.

Reagovat
Largo

Tonali, Gosens a Vertonghen/Kumbulla.

Reagovat
cresposuper

Vertonghen ma velky plat, nie je najmladsi a predovsetkym je na tom poste skvely Bastoni, pochybujem, ze by sme takeho hraca zobrali na lavivicku.

Reagovat
Largo

Pokud odejde Godin, bude nejakej zkusenej stoper potreba. A Vertonghen jen jednak zadarmo a jednak velkej kamarad s Lukakuem.

Reagovat
cresposuper

Jj, urcite bude treba stoper, len Vertonghen by prisiel bud na lavicku alebo vytlacil Bastoniho a ani jedno mi nepride realne.

Reagovat
smazaný uživatel

Alaba

Reagovat
Inter Fan

Godin podla mna odide, v jeho veku urcite nechce sedavat takze cakam prichod stopera, lavy WB, hovori sa ze sa jedna o Emersonovi z chelsea. Nalavo vsak mame Younga Biraghiho z hostovacky sa ma vratit Dalber takze tam bude urcite nejaky predaj. Najviac sa bude bojovat o Tonaliho ktoreho Inter chce. Spravi to ale este vacsi pretlak v zalohe, Radja Vecino Gagliardini Sensi Barella Brozo Eriksen Joao Mario Perisic a Borcha ale tomu konci zmluva. Kopa hracov na 3 posty. V utoku je Lukaku a Lautaro na lavicke Sanchez uvidimi ci sa kupi sanchez natrvalo a ci sa preda Lautaro ak ano tak bude krusne leto :D

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
BVBDortmund

Moc mu to přeji. Inter je pro něj dobrá volba. Sice bych ho rád viděl u nás, ale pokud se na to podívám realisticky zejména po stránce ekonomické a i sportovní, tak je logické, že jsme upřednostnili Meuniera zadarmo než dát 40 za Hakimiho. Za mne je velmi důležité, že nešel do Bayernu anebo do PL.

Reagovat
Setwo

Ja si práveže myslím ze BVB spravilo veľkú chybu.. 40 mil za takého hráča je super cena a v budúcnosti by sa dal predať so ziskom.. Ja mam pocit ze BVB ten titul v lige získať asi ani nechce.. so Sanchom im to na tej pravej strane dobre klapalo

Reagovat
Ondraa24

Tak ono řešit jestli přivést Hakimi za 40 nebo Meuniera zadarmo, je ta volba celkem logická, zvlášť když v posledních zápasech Morey ukázal, že když mu vydrží zdraví, mohl by Hakimiho i víceméně nahradit. Hakimi je sice skvělý dopředu, ale vzadu to moc velká jistota není. Navíc mám pocit, že ani jednou za ty dva roky se nevyjádřil ve smyslu, že by chtěl zůstat v Dortmundu i po skončení hostování, stále opakoval, že se chce vrátit do Realu. Takže lámat klubovej rekord za hráče, který možná v týmu ani nechce dál být, je asi hloupost. Plus byl někde i článek, že si vybral Inter proto, že mu nabídl nejvyšší plat, ale na tom nevím co je pravdy.

Reagovat
Setwo

Škoda mne sa jeho hra veľmi páčila a je mi ľúto ze išiel zrovna do Interu, keďže fandím AC a plat mu urcite dali vyšší v Interi.. Každopádne Meunier je dobrá posila, to ma potešilo snáď budúcu sezónu potrápime Bayern do posledneho kola

Reagovat
smazaný uživatel

No z jedný strany běhat lajnu kde operují Sancho a Hakimi asi težký dopředu jsou oba rakety ale horší je to směrem dozadu Meunier je vzadu vetší jistota a dopředu taky kopat umí pro mě dobrá volba Meunier kterej do Dortmundu chtěl je zadarma a na tý straně je komplexnější než sice raketa dopředu ale moc se mu zůstat nechtělo asi dobrá volba

Reagovat
Fairplay

Já ti nevím, Meunier zadarmo je dobrá volba, na druhou stranu tady byla nabídka sehnat za 40 mega rozdílového hráče, který může na ten tým mít brzy podobný vliv jako Reus se Sanchem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Inter to buduje lepšie ako Juventus

Reagovat
smazaný uživatel

Video nikde? (Myslim tie co doteraz robili posilam)

Reagovat
Nuno čomes

Na soc. sítích je nezvykle klid.

Reagovat
smazaný uživatel

za 40 míčů to je krádež zvlášť když AS chce za Nešiku 30

Reagovat
TheMally11

Nešiku

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
drussbarb

Nechápu

Reagovat
bruchy

Fail od RM

Reagovat
ACSeRw!n

opet demence tech kryplu ve vedeni

Reagovat
Hristo Stoichkov

Co má za logiku hrát odvetu City s Realem v Portugalsku?

Reagovat
LAM

To snad neudělaj.

Nebo by to mohli hrát rovnou na Bernabeu

Reagovat
el Principito

tam předělávají hajzlíky

Reagovat
valloire

už od posledního Clasica vy prasata

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Arnar Resmusonn

těším se na Inter další rok, jestli ještě nějaký šikovný nákup přijde

Když se bude dál držet Lazio nahoře, Serie A bude zajímavá

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím, že Laziu znovu takhle skvěle sedne sezona. To spíš jestli zachytí start Neapol a Atalanta.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Kucí z Atalanty když budou malinko bránit tak budou nebezpeční!

Lazio by ale mohlo, jde o to zda někdo odejde. Jinak si myslím že Inzaghi tam vytvořil solidní tým.

Ale co AC a AS, dva kluby které by mohli hrát o špici. AC má hroznou přestupovou politiku a tak nějak všechno ale co je s AS to ani nevím

Reagovat
stas87

Inter mu ponúkol cca o dve mega väčší plat ako BVB. Zorc to skúsil ale Hakimi nechcel ostať v Nemecku, tak šiel tam kde ma šancu hrať každý zápas a platovo si polepšil. V reale ma Carvajala, ten ma 28 a tri sezóny v klude dá. Takze z pohladu Hakimiho bol Inter jasná voľba. Real ho môže kedykoľvek kúpiť späť, nemyslím si že by im Inter robil problémy pri rokovaniach, keďže teraz im ho dali s desať miliónovou zľavou.

Reagovat
Mönchengladbach

Podle mě docela blbost od Realu, Hakimi sice neumí bránit, ale dopředu je to strašná raketa.

A rýsuje se nám další legendární výměna Barcelony Coutinho<->Ndombelé...

Reagovat
Kily8

Ale to bránenie je fakt extrém, on v zápasoch s PSG bol totálne zúfalý. Čo mu robili Neymar, Di María bolo až na ŽK za zosmiešnenie. On bráni horšie, ako Marcelo a napriek svojej vynikajúcej rýchlosti a ťahu na bránu, nie je v ofenzíve taký dobrý ako Marcelo. Nemá akú prácu s loptou, ani zmysel pre kombináciu. V Taliansku ho iste výrazne zlepšia v defenzíve, ale on fakt bráni katastrofálne.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jsem se ptal pod minulym clankem, tak snad mi ted nekdo odpovi. To fakt v Realu nikoho nenapadlo, ze by hral na kridle a Carvajal pod nim? Myslim si, ze by to mohlo fungovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jsem se ptal pod minulym clankem, tak snad mi ted nekdo odpovi. To fakt v Realu nikoho nenapadlo, ze by hral na kridle a Carvajal pod nim? Myslim si, ze by to mohlo fungovat.

Reagovat
Kily8

Na obrancu má vynikajúcu rýchlosť a ťah na bránu, ale nemá zďaleka takú prácu s loptou, ako Vinicius, Rodrygo, Bale, Asensio. On sa musí naučiť brániť a bude to dobré. len je v tom fakt zúfalo zlý. Podľa mňa Real s ním aj počítal, ale keď videli jeho zúfalú defenzívu v ťažkých zápasoch, vedeli, že taký obranca nemôže byť v Reale. V Interi to nemusí byť až taký problém, tam nebude čeliť toľkým protiútokom 1 na1, tam inak pracujú s priestorom, inak sa zaisťujú, posúvajú, prehusťujú...

Reagovat
smazaný uživatel

Já se nestačím divit, jak většina fanoušku Realu otočila. Když byl Hakimi v BVB, tak spousta se jen třásla až se vrátí, jak jim roste skvělý hráč. Hakimi se ještě v klubu neohřál a už jede na další adresu a fanoušci Realu na něj chrlí hate, jak to je vlastně průměrný fotbalista.

V BVB sem ho viděl několikrát a musím říct, že za ty dva roky prošel fakt velkým progresem a dle mého vyrostl v top hráče na svém postu. Jistěže jeho pozice je asi spíš windback než čistokrevný pravý bek, ale především v minulé sezóně odehrál dost zápasů na křídle. Je hodně univerzální, rychlostně vybavený skvěle, má slušné zakončení, cit pro hru. Technicky určitě má své mezery, ale to přece vůbec nevadí, protože jeho hra je založena na jiných silných stránkách. Když vidím ten výčet hráčů, tak si nejsem jistý, že někdo z nich je aktuálně lepším fotbalistou. Možná tak Bale, ale jeho působení v Realu je snad otazník každý víkend. Vinicius určitě má lepší technické schopnosti, ale zatím zdaleka neukázal tolik jako Hakimi. Kdybych byl fanoušek Realu byl bych nemsírně nasr*ný, že Hakimi nedostal ani sezónu v klubu, aby se ukázalo, zda pro ten systém může být užitečný nebo ne. Třeba by se ukázalo, že tam vážně nepasuje, no já si myslím, že by mohl Realu dát něco, co aktuálně nemá.

Reagovat
Allianz_Arena

Také se nestačím divit tomu výčtu hráčů Hakimi si o základní sestavu neříkal z důvodu nějaké arogance, ale protože by na to kvalitativně v Madridu z fleku měl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty prehanky si zas nech. Nikdo z nej prumernyho hrace nedela a vetsina lidi je nasrana, ze jde pryc. Lidi jen zminujou, ze ma ve svy hre evidentni nedostatky coz se tu zminovalo i pred jeho prestupem. Existujou obavy, ze by se na hru Realu neadaptoval a Zidane si evidentne mysli to samy. Navic proste chtel hrat zaklad a rikal si o velky prachy v ramci novy smlouvy (potvrzeny v ramci novinaru, ktery jsou nejbliz klubu). Ani jedno mu proste Real nebyl schopny zajistit. Navic rikat, ze Hakimi nedostal ani sezonu je dost smesny, protoze tu sezonu dostal. Ale to ze to lidi nevedi me ani neprekvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš tu sezónu, kdy mu bylo 18 let a odehrál pár minut? Během té doby prošel docela velkým herním progresem. Já netvrdím, že nemá slabé stránky a ani, že by se 100% v Realu prosadil. Jen mi příjde zvláštní, že jde obratem pryč. Pokud šlo o peníze, tak asi ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba je to napadlo ale rozhodli se jinak Zidane asi vý co chce a potřebuje na druhou stranu si ho taky dovedu představit na křídle zase na druhou stranu tam těch fotbalistů napravo mají dost a peníze který za něj dostaly se použijí na posílení jiný pozice kde potřebují posílit víc a kdo ví třeba za 2roky bude zpátky jako vyzrálejší a komplexnější fotbalista Conte ho určitě bránit naučí

Reagovat
John Obi Mikel

Od Interu super kup, nestál moc a Contemu se do toho jeho systému s 5 vzadu dobře hodí

Akorát teda pochybuju, že po tomhle budou chtít od nás Viktora Mojžíše.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se modlím, abychom už Mosese nechtěli ...

Reagovat
John Obi Mikel

Třeba si ho jako backup vezmete

Reagovat
Votas

nemá smysl. Candreva se nikam nehne.

Reagovat
Rudy

Zhruba 20M za rok mi neprijde jako lace, snad mu to v Italii pujde a vydrzi vic nez 5 sezon (samozrejme zdravy). Od dob Maicona a Zanettiho uz proteklo hodne vody, chtelo by to nejakou kvalitu po tech letech.

Reagovat
M0rb1D4S
Reagovat
smazaný uživatel

Tohle snad ne

Reagovat
M0rb1D4S
Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Whitemedia

Ale ano

Reagovat
smazaný uživatel

Velký fail z naši strany

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele