Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

‚Tady je plno.‘ Bavorsko chce upozorňovat turisty na návaly, mluví o digitalizaci

Svět

  7:22
Berlín - Bavorské turistické cíle v době pandemie nemoci covid-19 čelí nebývalému zájmu domácích turistů. Bavorský ministr hospodářství Hubert Aiwanger proto chce cestovní ruch digitálně usměrňovat tak, aby turisté předem věděli, kde je již plno, a mohli si tak výlet pozměnit.

Stezka v korunách stromů v Bavorském národním parku foto: www.baumwipfelpfad.bayern/

„V koronavirové době máme velké návaly návštěvníků, které dříve nebyly. To nás poučilo v tom, že turismus v Bavorsku musíme digitalizovat,“ řekl Aiwanger.

Strážci přírody dostanou větší moc. Podle ministra Brabce by mohli zastavovat auta vandalů

Především v jižních regionech Bavorska od Mnichova přes Chiemské jezero, známé jako bavorské moře, po nejvyšší německou horu Zugspitze je nárůst domácího turismu očividný. Již před pandemií zde byla návštěvnost na hranici únosnosti. Zejména o víkendu oblast trápily kolony aut a také zanechané odpadky po turistech, dodala DPA.

Zámek Neuschwanstein s mlhou - Bavorsko (Germany)
Stezka v korunách stromů v Bavorském národním parku

Řešení Aiwanger vidí v online přehledu, jak to na oblíbených místech vypadá. Již nyní taková upozornění fungují v hornobavorském okrese Berchtesgadener Land na pomezí s Rakouskem. Ještě tento měsíc chce Aiwanger koncept rozšířit na všechny turistické cíle v Horním Bavorsku.

Autor: