Koronavirus zrušil veletrhy hodinek napříč Evropou. Pražská výstava bude jednou z mála

Salon Exceptional Watches 2019

Salon Exceptional Watches 2019 Zdroj: SEW

Salon Exceptional Watches 2019
Salon Exceptional Watches 2019
3
Fotogalerie

Pražská výstava luxusních hodinek Salon Exceptional Watches může být letos opravdu výjimečným podnikem. Prestižní akce, v jiných letech konané převážně ve Švýcarsku, se tento rok z důvodu opatření zavedených kvůli pandemii COVID-19 neuskutečnily, takže do Prahy dorazí i vystavovatelé, kteří by místní veletrh v jiných letech pravděpodobně vynechali.

„Pražský veletrh Salon Exceptional Watches se sice letos bude konat teprve posedmé, přesto máme ambici obhájit pozici největšího veletrhu hodinek ve střední a východní Evropě. Jsme jednou z mála příležitostí, kde letos mohou být oficiálně představeny světové i české premiéry,“ uvedl Jan Pokorný, generální ředitel SEW.

Legendární basilejský veletrh šperků a hodinek BaselWorld byl zrušen, konkurenční Salon International de la Haute Horlogerie se konal pouze virtuálně, a to pod novým názvem Watches & Wonders. A tak jedinou velkou akcí svého druhu, která v Evropě proběhla, byla mnichovská Inhorgenta, ta však byla tradičně zaměřena hlavně na klenotnický segment a hodinařina zde byla pouze přidruženou exhibicí.

Palác Žofín tak letos zaplní světoznámé ikony vysokého hodinářství. Vedle nich se objeví i nezávislé tuzemské značky a také menší manufaktury. Minulého ročníku SEW se zúčastnilo 44 vystavovatelů a za víkend jej navštívily více než tři tisíce návštěvníků.