Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Kauza Dobytkár: Prokurátor navrhol vzatie do väzby Norberta Bödöra

Norbert Bödor Zobraziť galériu (4)
Norbert Bödor (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - V piatok ráno polícia informovala, že nitriansky podnikateľ Norbert Bödör je obvinený v kauze Dobytkár. V neskorých večerných hodinách na sociálnej sieti uviedla, že podnikateľa zadržali. O prípadnom väzobnom stíhaní Norberta Bödöra aj Petra Kubu bude súd rozhodovať v nedeľu.

„Sudca pre prípravné konanie, pracovisko Banská Bystrica bude o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na vzatie do väzby dvoch osôb P.K. a N.B., ktoré sú obvinené z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti, rozhodovať v nedeľu (5. 7.) od 10.00 h na ŠTS v Banskej Bystrici,“ uviedla v sobotu hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Či prokurátor ÚŠP v prípade obvinených navrhuje všetky tri dôvody väzby - útekovú, preventívnu a možné pokračovanie v trestnej činnosti, nie je známe. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme poskytovať informácie k danej veci,“ poznamenala v sobotu pre TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

AKTUÁLNE Kauza Dobytkár: Prokurátor
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Polícia informovala o Bödörvom zadržaní v neskorých večerných hodinách. Syna vplyvného nitrianskeho podnikateľa zadržali v piatok večer krátko pre jedenástou. „Môžeme potvrdiť, že dnes o 22:45 Národná kriminálna agentúra zadržala N.B. v rámci akcie Dobytkár, v ktorej sú vyšetrované úplatky za zatiaľ viac ako 10 000 000 eur,“ informovala polícia na sociálnej sieti v piatok. 


NAKA opäť zasahovala v kauze Dobytkár: Medzi obvinenými má byť aj Norbert Bödör!


Miliónové úplatky

NAKA zasahovala v korupčnej kauze Dobytkár od rána. Ďalšími obvinenými majú byť bývalý výkonný riaditeľ Pôdohodpodárskej platobnej agentúry Ľubomír Partika a bratislavský podnikateľ Peter Kuba. Polícia prehľadala priestory súkromnej bezpečnostnej služby Bonul, ktorá patrí Bödörovcom, a boli aj v Bödörovej domácnosti. Podľa Denníka N Bödör nebol doma. Vyšetrovateľa kontaktoval jeho právny zástupca, aby zistil, čo sa deje.

AKTUÁLNE Kauza Dobytkár: Prokurátor
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Vyšetrovateľ mu oznámil, že Bödöra potrebujú vo veci vypočuť, keďže je obvinený. Na policajné prezídium prišiel so svojim zástupcom neskoro večer. Bol s rodinou v Chorvátsku, ak by neprišiel, bol by na neho vydaný zatykač. Vyšetrovatelia ho podozrievajú, že uňho končili miliónové úplatky z Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Ďalšími obvinenými v kauze majú byť bývalý výkonný riaditeľ Pôdohodpodárskej platobnej agentúry Ľubomír Partika a bratislavský podnikateľ Peter Kuba.

AKTUÁLNE Kauza Dobytkár: Prokurátor
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Viac o téme: ZadržanieúplatkyNAKANorbert BödörDobytkár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu