Hlavní obsah

To nejlepší z Varů se představí na portálu DAFilms

Právo, míš

Speciální program Best of Vary mohou až do 12. července vidět návštěvníci portálu DAFilms. cz. Ten připravil jako jeden z náhradních programů za letošní zrušený karlovarský festival výběr hraných i dokumentárních filmů oceněných na předchozích ročnících.

Trailer k filmu Je mi jedno, že se zapíšeme do dějin jako barbařiVideo: Pilot Film

 
Článek

Z hraných filmů stojí za vidění snímek Je mi jedno, že se zapíšeme do dějin jako barbaři rumunského režiséra Radua Judeho. Svérázným způsobem a s černým humorem se vypořádává s novodobými dějinami. Dílo si odneslo Křišťálový glóbus za nejlepší film v roce 2018. O rok dříve byl stejně oceněn film Václava Kadrnky Křižáček s Karlem Rodenem v roli rytíře.

Filmovou přehlídku Tady Vary zahájí nevšední drama Než skončí léto

Film

Slovenskou tvorbu zastupuje film Marka Škopa Budiž světlo, jehož hlavní herec Milan Ondrík obdržel v minulém roce cenu za Nejlepší herecký výkon.

Ze starších filmů si diváci mohou připomenout třeba Domácí péči nebo Kobry a užovky. Oba filmy byly v roce 2015 oceněny za herecké výkony Aleny Mihulové a Kryštofa Hádka. Z dokumentární tvorby je k vidění loňský vítěz Divácké ceny deníku Právo Jiří Suchý: Lehce s životem se prát nebo ruský film Nesmrtelní, jenž loni vyhrál dokumentární soutěž.

Zlovolné historky z předměstí. Tady Vary ukáží skrývanou tvář Říma i dětství

MFF KV

Rusko pohledem z nejvyšších pater politiky zobrazuje film Svědkové Putinovi, který vyhrál o rok dříve.

O kulturních rozdílech mezi cizinci z různých koutů světa a zároveň o snaze najít společnou řeč je Lekce francouzské konverzace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám