o Evropskou ligu - finále - 1. zápas
04.07.2020 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Mladá Boleslav setnula Bohemians, má blízko k prvenství v play-off o Evropskou ligu

Mladá Boleslav zvládla daleko lépe první zápas finále play-off o Evropskou ligu, Bohemians nasázela hned tři branky, a v odvetě tak bude hájit pohodlný náskok. Dvakrát se prosadil nejlepší střelec týmu Lukáš Budínský, doplnil ho pak navíc Jakub Fulnek. Na jejich přesné zásahy už Klokani nedokázali žádným adekvátním způsobem zareagovat.

Dohnat třígólové manko nebude pro Bohemians vůbec snadným úkolem, ačkoli v Ďolíčku má pražský klub povětšinou o dost lepší statistiky než venku. Neměl by však předčasně házet flintu do žita, připomeneme-li fakt, že Mladá Boleslav loni v červenci padla v hlavním městě právě o tři branky. Musí každopádně podat o dost lepší výkon než v nynějším případě.

Bohemka přitom nepůsobila v prvním poločase v žádném případě nějakým ustrašeným dojmem. Jenže výrazně jí zradila koncovka. Sice jako první zahrozili Středočeši, a to zásluhou Ladry, nicméně jeho pokus byl nepřesný. Hosté se ozvali o pár chvil později, Köstl už napřahoval z vápna ke střele, včas pod nohy se mu ovšem vrhl vracející se Fulnek.

V 5. minutě pražský výběr zaúřadoval znovu, a to zásluhou Hronka, každopádně se nepotkal s povedeným zakončením. Ve 23. minutě se opětovně ozval Köstl, jenomže míč poslal svou pravačkou jen na tribunu za domácí bránou. Skórovat chtěl také jeho spoluhráč Jindřišek, pálil z vyložené pozice, na poslední chvíli mu ale střelu zablokoval postavený bek Zelený.

V závěru dějství prvního si vytvořili Klokani další dobrou možnost. Květ rozehrál standardní situaci z levé strany centrem do šestnáctky, kde vybídl Pulkraba, avšak ten se z blízkosti nakonec neprosadil. A naopak minutu na to udeřila Mladá Boleslav. Fulnek se protáhl podél pravé lajny, adresoval balón do pokutového území, odkud pohotově cílil Budínský.

Do pětačtyřicetiminutovky druhé vstoupil tým trenéra Jozefa Webera aktivněji, a ačkoli Janošek nasměroval merunu kousek vedle tyčky, pár okamžiků na to se již podruhé zapsal na střeleckou listinu Budínský. Křapka vyslal pas do ohně, pořádně zazmatkoval hostující záložník Ljovin, a jeho zaváhání umně využil číhající mladoboleslavský kapitán.

Od té chvíle byli svěřenci kouče Luďka Klusáčka pod dekou. Jejich soupeř byl naopak v ráži, třeba Fulnek mohl v 57. minutě náskok navýšit, leč trefil pouze brankovou konstrukci. V 58. minutě ovšem domácí přece zaznamenali i třetí přesný zásah, to když Zelený nabil do vyložené pozice Fulnekovi, a ten i s pomocí teče bránícího Krcha z voleje skóroval.

Fotbalisté Bohemians mohli ještě s nepříznivým stavem něco udělat, to by ale Květ nesměl pálit po zemi jen mimo v 67. minutě. Následný Květův přímý volný kop zlikvidoval brankář Šeda, v závěru se vůbec nevydařila standardka Mosquerovi. Naopak domácí mohli ještě jednou zaúřadovat díky Wágnerovi, toho však v 71. minutě vychytal gólman Valeš.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (130)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
berliner

Tip 2:2

Reagovat
Coutinho10

3:3

Reagovat
ZB 07

2:1

Reagovat
Firkraag

Jedéééééééééééééééééééééém.

Reagovat
Greny

too jsou ty zapasy o nicem pokud se neodehraje skupina o zachranu ?

Reagovat
Pyroman

Taková trochu vážnější letní příprava.

Reagovat
PavlíčeQ

Co má společnýho skupina o EL se skupinou o záchranu?

Reagovat
Greny

kdyz se nedohraje skupina o zachranu tak je skupina o EL k nicemu a hrali ji zbytecne a do poharu se pujde podle tabulky - akorat nevim zda te ze zakladni casti nebo z te o titul ...

vic ti nepovim pac to nechapu .. vsechny ostatni dotazy smeruj na Dusana "Geniuse" Svobodu

Reagovat
PavlíčeQ

Aha To je fakt divočina ta česká liga

Reagovat
Liquid

není to tak jak říká, byť Svoboda o tom původně hypoteticky mluvil, dohraje se skupina o titul, titul bude udělen, zrovna jako místa do Evropy po nadstavbě, i skupina o EL se dohraje, nedohraje se jen skupina o záchranu kde bude platit to co bylo avizovaný, pokud teda zase nepřijde podobný tlak z moravský komory na to aby ještě ohly pravidla a pustili tam i 18.tým, ale tím by opravdu neúměrně narostla zátěž pro všechny týmy a prodloužila by se liga, když je pak navíc ještě Euro, takže počítám, že těch 17.týmů bude max jak bylo avizováno

Reagovat
Greny

Jakej je rozdíl mezi tím že bude hrát 17 týmu ligu a nebo 18...

Reagovat
smazaný uživatel

18 je lepší, 17 je blbost

Reagovat
Liquid

O 1 tým potažmo dalších 30 hráčů navíc riskuješ, že covid v dalším týmu zabrzdí celou ligu na podzim kde další odklady půjdou dohrávat ztěží když je tam to Euro, a jinak budeš hrát o 2 kola méně ne když týmů bude 17 proti 18. Tam jde o ten pres kvůli Euru i kvůli pravděpodobnýmu nařízení UEFA, kdy už týdny před Eurem se nesmí soutěže hrát kvůli kempům.

Reagovat
Greny

Počet kol bude úplně stejnej ... Si to spocitej

Reagovat
Liquid

Jo máš recht, jako samozřejmě nebudu účelně jásat nad lichým počtem, vadí mi v tom pokud to tak nedopadne ten fakt, že vedení FAČRu řeklo jasně v rozjeté soutěži jak to bude dle pravidel a že až když jsou narýsovaný místa pro koho, tak se s tím třeba bude hýbat - zde nastává otázka, kdyby 2. a 3.tým byla Vlašim a Varnsdorf týmy "bez stadionu pro 1.igu" udělalo by se to pro 18 týmů také ? Dle mě v žádném případě by ani podobná diskuze vůbec nenastala.

Reagovat
Banikovec7

Jakože při 17 a 18 týmech bude stejný počet kol?

Reagovat
Banikovec7

Jo asi myslíš jakože hracích dní, pak asi jo.

Reagovat
Greny

Termínu(beru to jako kolo) budes mít stejné, zápasu 32 to je jasny

Reagovat
žrout

Jestli bude 17 týmů, tak je to ultra demence. Měl by postoupit první a pak hrát 2. s 3. baráž o postup a příští sezonu normálně 18 týmů bez nadstavby a je to

Reagovat
smazaný uživatel

To je nejlogičtější, proto i nejméně pravděpodobná varianta.

Reagovat
Greny

A počkat to by v druhé lize bylo vlastně nejspíš 15 týmu ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud by ani z FNL nikdo nesestoupil, tak by ubyly první dva týmy a Sokolov. Takže by musely postoupit tři ze 3. ligy.

Reagovat
db18

Jeden z MSFL, a nejspíš dva z ČFL A, jelikož Jablonec do FNL asi chtít nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
ratusek

5:7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

hE bEtRaYeD sPaRtA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Nevíte někdo, kdy má dojít k dalšímu testování hráčů? Nechce se mi veřit, že by to ještě nějaký Baníkovec neměl.

Reagovat
bobis21

Proč by to měl někdo mít?

Reagovat
KKralik77

Vstup pouze pro držitele permanentek. Tohle má být vtip?

Reagovat
Kaspar

kdyz uz ct skoro prisla o prvni ligu, tak se mohli soustredit aspon na druhou, zrovna dneska v kazdym zapase jde bud o postup nebo baraz a serou na to, na co si pak na tu soutez berou prava

Reagovat
Greny

noo ... ted na Vysehrade od asi Jablonskyho prasarna ...i kdyz padl gol tak bych ho normalne vyloucit ...

Reagovat
Greny

Mares * to byl

Reagovat
ZB 07

Co se stalo? Nesleduju to

Reagovat
Greny

nastesti Pachlopnik netrefil tu tycku primo .. daval hlavou na zadni tycce do prazdne a obrance Vysehradu ho rukou v tom vyskoku strci na tycku od branky ..

Reagovat
ZB 07

Jsem z nás úplně nadšenej, 3:0 venku, neskutečně suverénní výkony. Je nás v tý druhý lize škoda.

Reagovat
Greny

4:1

Reagovat
ZB 07

6:1 Neskutečný

Reagovat
Greny

V druhém setu se rychle zajímáme vedení 1:0

Myslím že baráž nebude že z nás jde strach

Reagovat
ZB 07

Já věřím, že projde varianta s 18 týmy a postupem bez baráže. Za poslední měsíc jsme dali ve 4 zápasech soupeři minimálně bůra, to musí na LFA zapůsobit

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně baráž s Duklou v Brně na jeden zápas, hlavně ať není lichej počet týmů.

A mimochodem, pokud se liga rozšíří na 18, ve FNL bude 14? To pak bude pro nás o dost lehčí postoupit

Reagovat
ZB 07

No hlavně by váš nejvetší soupeř v boji o postup byl Žižkov a Hradec hrající na tý svý ruině, takže musíte postoupit i s juniorkou

Reagovat
smazaný uživatel

Tam v tom případě víc jak tři týmy, co můžou postoupit, nebudou, ne?

Reagovat
Greny

Ujimame

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně patříte do ligy víc než Pardubice, už jen za tu loňskou baráž. Snad bude nakonec při zrušení v lize 18 a ne debilních 17

Reagovat
ratusek

těch 17 by byla největší debilita, která by tam někoho mohla napadnout a jelikož známe Svobodu, tak je to tutovka, že to tak bude

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. 18 a bez nadstavby, jinak se to nestihne. 17 je blbost, protože poslední kolo musí přece hrát všichni najednou a myslím si, že by se to UEFA moc nelíbilo.

Reagovat
Greny

je na case Pachlopnika opit nechat ho podepsat dlouhodobou smlouvu a zabavit mu mobil a pocitac aby se s nim nemohl nikdo spojit ..

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Zase z něho nedělej talent typu Karabec, Hložek

Reagovat
Greny

Tak si najdi sestřihy jeho zápasu z jara je to ročník 2000 a po půlročním zranění je o parník nejlepší hráč FNL na jaře ... To ti potvrdí každej kdo to sleduje dokonce si myslím že je o třídu lepší než takovej Hellebrand ve Slavii ale čas ukaze

Reagovat
Greny

Machálek hodnocení zapasu : ofenzíva dobrá dari se nám .. ale těmi dvěma góly co jsme dostali jsme náš výkon trochu degradovali...

Reagovat
Liquid

pitomci z ČT, říkám to tu často

Reagovat
smazaný uživatel

Protože FNL dávali včera a mají jen jeden zápas z kola

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak na to, že je Pulkrab do konce sezony zraněný má trenér docela koule ho postavit do základu.

Reagovat
exse

Co dělaj týpci jako Kostl a Klíma v lize patří do top 10 záhad, které moderní věda nedokáže vysvětlit.

Reagovat
RickNash

Köstl hraje na beku poprvý (určitě za nás), moc nevím proč, každopádně na stoperu s Hůlkou jsou skvělí a Köstl tu obranu diriguje na svý léta skvěle, tohle není zápas, podle kterého je fér ho soudit (i tak už byl půlkrok od gólu a udělal rohy).

Reagovat
Zephyr

Měl jsem ho celou dobu zafixovaného jako stopera, tak se hodně divím, že ho strčili na beka (nějak z nutnosti?) Bohužel na beku se ukazuje, že techniku má fakt strašidelnou, tak pro dobro Bohemky doufám, že ho tam už nikdy nedají.

Reagovat
RickNash

my dost často měníme na rozehru rozestavení na tři stopery, možná tohle byla myšlenka za tím...

Reagovat
djiros

Určitě hrál na kraji i proti Jablonci, kde byl katastrofální a korunoval to červenou kartou. Od té doby tam už vážně nehrál

Reagovat
RickNash

to hrál první zápas za nás, v nefunkční trojčlenný obraně proti Matouškovi. Od tý doby zahrál nejhůř průměr ligovýho stopera, řekl bych.

Reagovat
djiros

Na stoperu je v pohodě, ale kraj by hrát neměl, nemá na to dispozice.

Reagovat
hromdopolice

On na tom na svojí postavu není rychlostně špatně, a důraz a hlavy je benefit pro beka, ale ta práce s balónem je fakt tristní u něj

Reagovat
Firkraag

Hrál už víckrát na beku a nehrál špatně.

Reagovat
RickNash

já si ho pamatuju jen na kraji tříčlenný zálohy (kde se občas dostával na stranu vysoko), ale na lajně snad ne

Reagovat
Firkraag

tuším proti Baníku doma a někde venku..

Reagovat
Sir Ravealot

Reagovat
Mirek na tenisu

Vlášek. Ten má dneska druhé vánoce. Komentuje baráž o postup do baráže o Evropu. Je zapařený vzrušením. Ten druhý klaun Pešír zase vykládá a radi jak by akci kdysi vyřešil on kdyby to uměl.

Reagovat
Mirek na tenisu

Reagovat
ratusek

Ta Bolka to z 10.místa dá

Reagovat
Liquid

a několik zdejší cocotů to těžce nevydýchá, že jejich 6.Baníček má zase hovno

Reagovat
HorajzmAmmann

sice nevím, proč na tebe reaguju, ale jedno se ti musí nechat - s tím, že se chováš jako vyjebaná kunda máš celkem trpělivost. Já bych to tak dlouho nedal.

Reagovat
ratusek

Vždyt je to jeden z nejrespektovanějších uživatelů

Reagovat
Liquid

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na něj nereaguj, on si dá tak namáhavou práci, aby vymyslel něco, na co bychom se mu chytili a ty ještě přemýšlíš nad odpovědí a reaguješ Normálně ho nechej, ať dostává klidně jen palce nahoru, on se živí písmeny

Reagovat
smazaný uživatel

Co chachar, to čůrák.

Reagovat
smazaný uživatel

Tzv. na Baroše

Reagovat
icka

Reagovat
ratusek

Nemá to smysl ti něco psát, ale co to má společnýho s Baníkem?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mirek na tenisu

Vačnatci měli 5 šancí ale vede Boleslav.

Reagovat
Greny

Je to vytribenej technik..

Mě teda přišlo že to napoprvé Budinský netrefil tak jak chtel

Reagovat
ZB 07

Ta Bolka by se dostala do Evropy i z druhý ligy

Reagovat
ratusek

Reagovat
lada.sp

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
hromdopolice

a vypadla by taky s někým z druhý ligy z Makedonie

Reagovat
smazaný uživatel

Budínský netrefí balón a Vlášek řekne, že je to dobrej technik

Reagovat
Kaspar

co je Bohemce platny, ze maji po letech kvalitni tym, kdyz v brane maji takovyho zoufalce

Reagovat
db18

...ví ta Bohemka, že se bude hrát i odveta?

Reagovat
HorajzmAmmann

doubleCsaplár

Reagovat
Zephyr

Bohemka hraje zajímavý fotbal, ale taky dost naivní. V takovýchto zápasech se ukazují zkušenosti.

Reagovat
hromdopolice

To bych neřekl, kolik si viděl našich zápasů? Včera nás rozhodil gól do šatny a už se z tý psychický sračky nedokázali vyhrabat, naopak se úplně sesypali v hlavě. Ale uvidíš, že v úterý budeme lepší mančaft na hřišti, jestli to bude stačit, to nevím

Reagovat
RickNash

co k tomu říct - stejně jako loni semifinále na Baníku, zase jsme nezvládli ten velkej zápas.

ale stále platí, že hrajeme nápaditej fotbal a bejt tohle běžnej mistrák, byl bych rád, že hrajem něco, co má hlavu a patu.

ale co, stále je o co hrát, naposledy (byť v srpnu) jsme jim dali tři góly hned za první poločas, a na žebřík si určitě zajdu, tohle je velká sezona.

první půle mohla skončit 4:1, schopnosti naší zálohy zrychlit hru pár narážečkama jsou skvělý, hlavně když je z jedný strany Pepa Jindřišek a z druhý Pulkrab.

Věčný téma Valeše - dneska měl jeden nejistej roh, jinak za góly mohla obrana (resp. komik Ljovin, resp. teč tvrdý střely) a skvělý Budínský (nikdy mě nepřestane štvát, jak blbě se k němu klub zachoval).

Zklamali Ljovin, kterej dlouhodobě ukazuje, že je nejslabší hráč zálohy, ne-li týmu, Köstl (resp. Klusáček postavením mimo pozici) a Jhonny. Je fakt na ránu být na hřišti poločas a flákat presink a náběhy tak, jak to dělá on. Co z toho, že jeho centry jsou oproti českýmu standardu jinde nápaditostí, tohle fakt už nechci vidět. A Ugwu za Klusáčka ještě nepředvedl žádnej dobrej výkon a jeho minuty bych mnohem radši viděl u Osmančíka, nebo u Ogiomadeho.

Naopak dobře zahrál Honza Vodháněl, Hůlčis a Květ, v kterým nám roste v Čechách málo vídanej box-to-box záložník.

Chybělo málo k brzkýmu vedení, po gólech nám ujel vlak. Vyrovnat a zabít!

Reagovat
Firkraag

Dneska byl strašnej hlavně Vodháněl, zavinil první gól a hrál dost špatně dopředu (navíc nedůrazem připravil i třetí gól). Valeš mi přijde taky strašně slabej.. Krch dle mě hrát neměl, jeho rozehrávka je šílená. Jinak jsme zas tak špatně nehráli, ale pak selhání Levina bylo strašný.

Týjo, zachovali špatně k Budínskýmu? To byl soustavně nejlínější hráč na hřišti, ten mi fakt nechyběl. Šel do druhý ligy, vypracoval se - kopat uměl to jo. Ale to bych opravdu nepovažoval za chybu.

Reagovat
monty25

Proč je Patrik Le Giang po koronapauze jenom dvojkou, to mi hlava nebere.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Firkraag

To bohužel nechápe nikdo.

Reagovat
RickNash

Tak dával za Karvinou soustavně góly, v té době snad jedinej klokan na hostování, co tohle splňoval, a po návratu v létě nikdy nedostal šanci, podle toho, co říkal, se s ním ani nikdo pořádně nebavil. O tohle mi jde. A o to, že během těch let dostával šanci Péťa Nerad, kterej línejch výkonů taky předvedl nemálo.

Reagovat
Firkraag

Aha tak o tom nevím, že se s ním potom nikdo nebavil. Jo Nerad byl strašnej...ale taky kde skončil no...

Reagovat
TheMally11

Vodháněl se vidí v MLS

Reagovat
Melda

Nehraje ten Květ na box-to-box záložníka až moc vysoko?

Reagovat
meno

Pamatujete, jak jsem říkal, že Bolka přes Bohemku nepřejde? To jsem moula, co?

Reagovat
Liquid

mě už tu někdo psal, že Bolka nemá šanci ani proti ČB, z jeho úsudku jsem ho zrazoval a jak to dopadlo

Reagovat
meno

Budějky měli špatnou pokorona fázi, nebejt jí, dali by je

Reagovat
Liquid

to pravděpodobně ano, taky jsem to v tom příspěvku kolegovi zmiňoval, že ČB po pauzu nejsou tou ČB před ní

Reagovat
alegre

Reagovat
Salfovic

MB do Evropy z desátého místa, prvotřídní vytrolení nadstavby

Reagovat
Liquid

Reagovat
TheMally11

stejně je vyřadí zase nějací Albánci

Reagovat
smazaný uživatel

....zas tam projde bezfanouškovská Bolehlav

Reagovat
John Obi Mikel

Chtěl jsem napsat, že už je asi hotovo, ale pak jsem si vzpomněl na loňské semifinále LM a napíšu, že hotovo ještě zdaleka není.

Reagovat
smazaný uživatel

To je komedie ! Bolka s nejhorsi predvadenou hrou, s nejhorsima fanouskama a s trenerem ktery nevi co hrat pujde do evropy a s nejlepsim strelcem - zaloznikem ligy

Reagovat
atlee

a s dalším najlepším strelcom, ktorý je už pol roka v Moskve

Reagovat
smazaný uživatel

No na druhou stranu bych si i přál, aby ukázali, jaký je systém ligy nesmysl, když stačí mít formu ke konci sezony, letos i díky koronapauze. A pak hezky nejpozději v druhém kole ven Ale ještě musí uhaluzit i toho soupeře z první skupiny

Reagovat
oli9

Nevím co tu brečíte že Bolka půjde z takového atd místa.. Okany dá a přehledem a pak je ještě čeká asi Jablonec nebo Liberec jestli je porazí tak co.. Tak si to kvaldu zaslouží. To týmy ze skupiny o titul si to musí pohlídat

Reagovat
smazaný uživatel

To už nemá smysl vysvětlovat nespravedlnost toho systému,kde po celý sezóně rozhoduje jeden zápas a jeden lépe postavený tým je úplně vynechán, kdo to nechce vidět, tak to nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jeden zápas? ..

Reagovat
Greny

Tak ten zápas o EL je jen na jeden zápas ne?

Reagovat
oli9

Hele já to beru taky jako blbost celou nadstavbu ale jde o prachy no.. Ale když má někdo formu a všechny přejede z 10 místa tak asi zaslouženě

Reagovat
smazaný uživatel

Boží výsledek, Bolka do Evropy!

Reagovat
TheMally11

ale jen na jeden zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Doma s vicemistrem Severního Irska na penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně mě jen baví, jak zase zesměšní zbytek ligy, kterej má údajně na Evropu dalek víc než oni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele