Serie A - preview 30. kola

04.07.2020, 08:31, aktualizováno 05.07.2020, 08:40
Previews
Sedmi zápasy bude dnes dohráno třicáté kolo italské ligy. Inter hraje doma s Bolognou a může snížit manko na druhé Lazio, které včera nestačilo na AC Milán. Neapol hostí AS Řím, Parma bude měřit síly s trápící se Fiorentinou...
Inter Milán - Bologna FC  (neděle 17:15)
Inter se na prázdném, leč stále majestátním San Siru postaví proti Bologně s vizitkou týmu, který nedávno nadělil soupeři potupných šest branek. Bologna má ale pro strach uděláno a Interu už párkrát udělala ze zápasu dvě velmi nepříjemné hodiny.

Trenér Conte po skončení minulého kola řekl, že diváci právě viděli jeho Inter. Inter, který naprosto dominoval, rozebral obranu soupeře na součástky a konečně přesvědčil po všech stránkách. Po těsném vítězství nad Parmou totiž sehrál brilantní a řekněme jednostranné utkání s Brescií, s nímž neměl ani to nejmenší slitování. Veden tentokrát skvělým Alexisem Sánchezem nasázel nováčkovi 6 branek a ani jednu nedostal!

Po suverénním výkonu si Nerazzurri připsali potřebné tři body, díky nimž stále mohou pomýšlet na pronásledování Lazia a tak trochu i Juventusu. Na první místo ale ztrácí už osm bodů, takže moc dalších ztrát si už dovolit nemohou. Minulé kolo rapidně zlepšilo produktivitu Interu, který se nyní pyšní 62 vstřelenými góly. To z něj dělá třetí nejlepší útok v lize.

A chilský útočník Sánchez doufá, že vysoká výhra nad Brescií nebyla ojedinělou. "Tenhle zápas se nám povedl ze všech myslitelných úhlů pohledu. Ale nesmíme jeho důležitost přeceňovat. Pokud by se nám nepovedlo na tenhle zisk navázat hned v dalším kole, pak by to byl velký problém. Bologna umí být velmi nebezpečná a má v kádru hráče, na které si musíme dát dobrý pozor," dodal někdejší talent Udinese.

Z historického hlediska samozřejmě mnohem víc zápasů vyhrává Inter, ale Bologna se občas umí ukázat. Nemusíme chodit příliš daleko - při poslední návštěvě San Sira vyhrála nad Interem o gól a udržela čisté konto. Tentokrát budou mít Nerazzurri několik důležitých absencí. Pro karty je mimo hru naposledy Slovák Milan Škriniar, k němuž se pro zranění přidávají také Vecino a Sensi.

Bologna poradit bez zraněné čtveřice Santander, Skov Olsen, Mbaye a Poli. Opírá se ale o zkušenosti někdejšího hráče Interu Rodriga Palacia. Za jeho pokynů a vedení se do hry stále častěji dostává dost možná rozdílový hráč Bologně, útočník Musa Barrow.

Mladý talent se prosadil i v minulém kole, třebaže na všechny tři body to tentokrát nestačilo. A upřímně, i Barrow měl v utkání s Cagliari dost šancí na více branek. Proměnil ale jen jednu, takže Bologna mohla cítit mírné zklamání.

Přesto může Bologna být ráda za svou formu. Patří jí jedenácté místo, na kontě má již 38 bodů a prvotní cíl, tedy záchrana, je na dosah. Za posledních deset duelů prohrála jen třikrát. Trenér Siniša Mihajlović by mohl zapracovat jen na tom, aby byl jeho celek schopen častěji udržet čisté konto. V deseti posledních zápasech se to Bologně totiž nepovedlo ani jednou.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D’Ambrosio, De Vrij, Bastoni - Candreva, Brozović, Gagliardini, Biraghi - Eriksen - Lukaku, Martínez
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Tomiyasu, Danilo, Bani, Dijks - Dominguez, Medel - Orsolini, Soriano, Barrow - Palacio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.80 - 7.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Atalanta Bergamo  (neděle 19:30)
Nedělní podvečer bude v Itálii patřit hned několika zajímavým duelům, z nichž diváci atraktivního fotbalu jistě ocení utkání na Sardinii. Domácí Cagliari sice umí zabrat, ale tentokrát je před něj postavena obrovská překážka. Přijede totiž nejlepší útok ligy z Bergama.

Asi se to na první pohled nejeví jako úplně pravděpodobné, ale Cagliari dlouhodobě umí s Atalantou hrát jako málokdo. V posledních pěti letech polovina utkání skončila výhrou sardinského celku, což je bilance, kterou se jen tak někdo pochlubit nemůže. Ještě zajímavější je, že v této etapě většinou platilo, že vítězný celek téměř vždy udržel čisté konto. Naposledy se s čistým kontem radovalo Cagliari v Bergamu v listopadu loňského roku.

To seděl na lavičce Cagliari ještě Rolando Maran, týmu se dařilo a Maran byl veleben pro aktivní herní pojetí. Teď je samozřejmě všechno jinak. Cagliari potkal strmý pád, který vedl až k vyhození trenéra Marana a jeho nahrazení Walterem Zengou. Tomu se sice hned premiéra nepovedla a Cagliari prohrálo s Hellasem, ale další dva duely už Zenga vyhrál. Minulé kolo sardinskému celku nevyšlo podle představ, jen si rozdělil body s Bolognou.

A trenér Zenga doufá, že se proti Atalantě jeho svěřenci ukážou. "Atalanta je samozřejmě favorit, to je jasné, ale utkání začíná za bezbrankového stavu a teprve ostrý zápas rozhodne o tom, kdo zvítězí. Jsem si vědom, že jsme v minulých utkáních udělali několik chyb, ale pracujeme na nich. Atalanta pro nás bude opravdový test našich schopností a já chci u hráčů vidět nadšení a odvahu."

Zenga stále nemůže počítat se zraněnou čtveřicí Pavoletti, Pereiro, Oliva, Birsa, Walukiewicz a Klavan. Pro karty nebude hrát ani talent Luca Pellegrini. Atalanta to v tomto smyslu má mnohem jednodušší, neboť ji netrápí žádná absence. Po dlouhé době může trenér Gasperini počítat s kompletním kádrem, což vítá, protože jeho tým není zrovna široký. K dispozici bude také slovinský tvůrce hry Josip Iličić, jenž by měl nastoupit od začátku.

Atalanta prožívá zlaté časy. Daří se jí vlastně všechno, na co jen sáhne. Svěřenci trenéra Gasperiniho vyhráli už devět duelů v řadě v rámci všech soutěží a stopku jim nevystavily ani týmy jako Valencia, AS Řím, Lazio nebo naposledy Neapol. I s ní si Orobici v minulém kole poradili celkem bez potíží a porazili ji poměrem 2:0.

Za posledních deset duelů dala Atalanta vždycky minimálně dva góly a to jen potvrzuje její největší sílu - smrtící útok. Ten jen v lize nasázel už úctyhodných 82 gólů a suverénně kráčí k překonání rekordu. Atalantě patří v tabulce skvělé 4. místo a na nejbližšího rivala, AS, má pohodlný náskok dvanácti bodů, což je luxus.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Pisacane, Carboni, Lykogiannis - Nandez, Cigarini, Rog, Mattiello - Nainggolan, João Pedro - Simeone
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Caldara, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Iličić, Gómez - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.90 - 4.95 - 1.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Parma Calcio - ACF Fiorentina  (neděle 19:30)
Na Stadio Ennio Tardini se utkají Parma a Fiorentina, přičemž podstatně lépe si vedou domácí. Ducali sice naposledy prohráli, ale v tabulce zůstávají daleko od sestupových pozic na desátém místě. Obezřetnější musí být Viola, která ještě nemá jistotu záchrany.

Matematickou jistotu nemá ani Parma, ale čtrnáctibodový náskok se zdá být dostatečným. Pro Ducali je to stále velice povedená sezona a klub by rád skončil v první polovině tabulky. V minulém kola Parma podlehla Hellasu, šlo o souboj dvou sousedů v tabulce a o lepší výchozí pozici vůči evropským pohárům. Zatímco Hellas se udržel v kontaktu s Evropskou ligou, Parma na šestou Neapol ztrácí už šest bodů.

Zcela jiné starosti mají hosté. Fiorentina prožívá mizernou sezonu a podobně jako loni má spíše záchranářské starosti. Když se na jaře ujal kormidla její bývalý hráč Giuseppe Iachini, vzbudilo to mezi fanoušky spíše obavy, protože Iachini za sebou nemá žádné velké úspěchy.

Parma se musí obejít bez Ingleseho a Adoranta, oba mají zdravotní obtíže. K dispozici nebude ani vykartovaný Hernani. Fiorentina zase stále nemůže počítat s Kouamém i suspendovaným Vlahovićem.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Darmian, Iacoponi, Alvés, Pezzella - Kucka, Brugman, Barillá - Kulusevski, Cornelius, Gervinho
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Cáceres - Lirola, Duncan, Pulgar, Castrovilli, Dalbert - Chiesa, Ribéry
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.52 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Janov CFC  (neděle 19:30)
Důležitou bitvu o záchranu sehrají na severu Itálie Udinese a CFC Janov. Lepší výchozí pozici mají určitě Zebry, ale pokud by se Janovu podařilo zvítězit, situace ve spodku tabulky by se ještě více zdramatizovala. Grifoni se drží mimo sestupové pásmo jen díky jednomu bodu v tabulce navíc.

Udine si udržuje od Lecce důležitý šestibodový náskok, ale polevit v závěru sezony rozhodně nemůže. Kouč Luca Gotti byl s posledním vystoupením výsostně spokojen, jeho tým porazil na Stadio Olimpico AS Řím, což se v žádném případě neočekávalo. Zvláště, když Zebry první dva zápasy po koronavirové přestávce prohrály.

Naopak kdo na tři body po přestávce stále čeká, to je CFC Janov. Grifoni měli před koronavirem solidně našlápnuto, zvítězili mimo jiné i na San Siru nad milánským AC a celkově z šesti kol prohráli jen jedno utkání, ale přestávka jakoby svěřence Davide Nicoly vrátila na začátek. Janov prohrál s Parmou i Juventusem a v Brescii bral bod za plichtu 2:2.

Janov má svému soupeři co oplácet, od roku 2016 ho porazil jen jednou, což vzhledem k faktu, že Zebry již pár let nebojují o evropské poháry, není dobrou bilancí.

Trenér Gotti nebude moci počítat s Prödlem a Mandragorou, oba mají zdravotní potíže. Kompletní nebudou ani Grifoni, zranění zůstávají Radovanović a Criscito, zatímco Schöne si odpykává karetní trest.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - De Maio, Ekong, Nuytinck - Larsen, De Paul, Walace, Fofana, Sema - Okaka, Lasagna
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Romero, Soumaoro, Masiello - Biraschi, Behrami, Lerager, Sturaro, Barreca - Pinamonti, Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.40 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Brescia Calcio - Hellas Verona  (neděle 19:30)
Brescia se musí po těžkém debaklu od Interu rychle vzpamatovat a urvat s Hellasem nejlépe všechny tři body. Záchrana ještě není ztracená, byť rozdíl mezi posledním a sedmnáctým místem je v tuto chvíli osmibodový. Hellas hraje ve velké pohodě a stále si může brousit zuby na evropské poháry.

Byl to pro Brescii na San Siru zlý večer. Inter si dělal co chtěl a aktuálně poslednímu celku soutěže nasázel potupných šest branek. I když byli Nerazzurri velkým favoritem, tak takovým stylem se o záchranu rozhodně nehraje. Trenér López byl s výkonem svých svěřenců hrubě nespokojen a proti Hellasu žádá výrazné zlepšení.

Domácí rozhodně nečeká lehký úkol, zvláště když Hellas hraje ve formě a není pod žádným tlakem. Vzájemná historie je ale vyrovnaná, Brescia sice první zápas ve Veroně v listopadu prohrála, ale v předchozích výsledcích pravidelně získávala body. Fanoušci už by si také rádi připomněli, jaký to je pocit, když jejich vyvolený tým zvítězí. Brescii se to v lize naposledy podařilo 14. prosince loňského roku proti Lecce.

Hellas má za sebou úspěšné představení proti Parmě. V přímém souboji o naději na evropské poháry porazil Parmu 3:2 a po obnovené sezoně zaznamenal už druhé vítězství. Hellas si v tuto chvíli hoví na solidním osmém místě s pouze tříbodovou ztrátou na šestou Neapol.

Kouč López bude postrádat Cistanu, Chancellora, Bisoliho a Alfonsa. Všichni laborují se zraněními. Na straně hostí je situace totožná, scházet budou Danzi, Eysseric a Salcedo.
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Joronen - Sabelli, Papetti, Matějů, Semprini - Bjarnason, Tonali, Dessena - Zmrhal - Donnarumma, Torregrossa
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Rrahmani, Gunter, Kumbulla, Faraoni -Amrabat, Veloso, Lazović, Verre - Zaccagni, Di Carmine
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.41 - 4.01 - 1.69
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UC Sampdoria - SPAL 2013  (neděle 19:30)
O záchranu se bude bojovat i v Janově, kde Sampdoria přivítá předposlední SPAL. Oba celky od sebe dělí už deset bodů a zejména pro ferrarský celek je to důležitá možnost, jak svojí zoufalou situaci zlepšit.

Sampdoria se zkušeným koučem Claudiem Ranierim konečně vyhrála a ve středu porazila v jiném záchranářském duelu Lecce 2:1. Zisk tří bodů teď mohou Námořníci potvrdit a doma k tomu mají velkou příležitost, neboť se utkají s předposledním SPALem. Sampdoria ve vzájemném souboji prohrála jen jednou, jinak má z šesti duelů rovnou pět výher.

Janovský celek ještě nemá jistotu záchrany, o tu bude muset ve zbývajících kolech hodně bojovat a odrazovým můstkem by mělo být utkání proti SPALu, jemuž se zatím nedaří podle představ.

Už to mohlo být přece jenom trochu veselejší, kdyby SPAL udržel dvoubrankový náskok proti AC Milán (2:2). Ferrarský celek sice musel celý druhý poločas dohrávat bez vyloučeného D'Alessandra, ovšem o výhru ho připravila až vlastní branka v nastaveném čase. Celkový bod je v situaci, ve které se SPAL nachází, zkrátka málo.

Hosté zůstávají v tabulce na předposledním místě a na sedmnáctý Janov ztrácejí už sedm bodů. Protože do konce soutěže zbývá ještě devět kol, tak nic není ztraceno, SPAL však potřebuje začít vyhrávat.

Sampdorii bude chybět kanonýr Fabio Quagliarella a na soupisce zraněných zůstávají i Ferrari s Tonelli. Thorsbyho pak do hry nepustí karetní trest. Ani SPAL není kompletní, chybějí Beriša, Zukanović, Di Francesco a pro karty D'Alessandro.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszynski, Yoshida, Colley, Murru - Leris, Ekdal, Jankto, Linetty - Ramírez, Gabbiadini
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Letica - Sala, Vicari, Bonifazi,Farés - Missiroli, Valdifiori, Dabo, Strefezza, Petagna, Valoti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.73 - 4.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - AS Řím  (neděle 21:45)
Neapol cítí obrovskou šanci posunout se v tabulce zase o něco výš a napravit poslední zklamání. V neděli večer se totiž Partenopei utkají o tři body s nejbližším tabulkovým sousedem, římským AS. A Vlkům z Věčného města se poslední dobou nedaří absolutně nic.

Šestou výhru v řadě Neapol nakonec přidat nezvládla. Tým trenéra Gennara Gattusa se sice hodně snažil, ale na současnou Atalantu v její nejlepší chvíli prostě nestačil. Po pěti výhrách se Neapol musela smířit s porážkou z rukou a nohou lepší Atalanty, která si připsala veledůležité tři body v boji o Ligu mistrů. Do ní by se hrozně ráda podívala i Neapol, ale upřímně, pokud má někdo právo na čtvrté místo, je to spíš Atalanta.

Poprvé v deseti soutěžních utkáních se Neapol nedokázala prosadit a trenéra Gattusa to muselo hodně mrzet. "Atalanta byla prakticky po celý zápas lepší, vždy o krok před námi. Pečlivě jsme se na ni připravovali, ale nestačilo to. Přišlo mi, že její hráči byli víc připravení po fyzické stránce, nám naopak došel dech dřív, než by bylo nutné. V tomto aspektu se musíme zlepšit."

Před duelem s AS Neapol nicméně forma favorizuje a navíc se může opírat o domácí prostředí. Právě proti AS je tohle často vítězný faktor. V Neapoli se obě jedenáctky utkaly v rámci nejvyšší ligy už dvaasedmdesátkrát a Giallorossi vyhráli pod Vesuvem jen devatenáctkrát. Na druhou stranu, Vlci si připsali dvě výhry z posledních tří duelů na San Paolu, jednou se body dělily.

Neapol se v jednom ze šlágrů kola bude muset obejít bez záložníka Allana, který je zraněn. V minulém kole se mírně zranil také brankář Ospina, ale nakonec se nejednalo o vážné zranění. Trenér Gattuso ale rád střídá brankáře, takže je pravděpodobné, že dá příležitost Alexi Meretovi.

Hostující AS si stále musí poradit bez mladíčka Zaniola a zkušeného brankáře Lópeze. Naposledy nehráli ani Mancini s Jesusem, ale v jejich případě se nejednalo o nic vážného. Zcela jistě nebude hrát Diego Perotti, který dostal v minulém utkání červenou kartu. Vrací se ale Pellegrini s Veretoutem.

Zápas proti Udinese se mu nepovedl stejně jako celému AS. Utkání proti trápícím se Zebrám mělo být náplastí na duši po porážce od AC Milán. Jenže Římanům nevycházelo naprosto nic a především po mentální a fyzické stránce na Udinese nestačili. Nakonec prohráli o dvě branky a opět se vzdálili od Ligy mistrů.

Jak přiznal trenér Fonseca, Atalanta už je mimo dosah. Manko Vlků na čtvrté místo před tímto kolem činilo už propastných 12 bodů, což se zkrátka dohnat nedá. Zvlášť s formou Giallorossi, neboť ti vyhráli jen pět z posledních deseti ligových kol. Trápí je navíc obrana, protože za posledních pět duelů dostali už osm branek.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Maksimović, Koulibaly, Hysaj - Fabian Ruiz, Demme, Zieliński - Callejón, Mertens, Insigne
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zappacosta, Mancini, Smalling, Kolarov - Cristante, Veretout - Kluivert, Pellegrini, Mchitarjan - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.76 - 3.73
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Turín FC  (sobota 17:15)
Nahuštěný program Serie A chvátá ke svému dalšímu kolu, které rozehraje velmi prestižní bitva. Jejím účastníky bude domácí Juventus jakožto velký favorit utkání a hostující FC Turín, který se pokusí napínavé městské derby po letech znovu vyhrát.

Moc často se mu to nedaří. Naposledy dokázali Býci porazit Starou dámu v dubnu 2015 a od té doby, jedno jestli na domácí půdě nebo ne, převážně prohrávají. Nic navíc nenasvědčuje tomu, že by se tahle bilance měla v blízké době změnit k lepšímu. Juventus totiž opět šlape naplno a zdá se, že s porážkou ve finále Coppa Italia se už dávno srovnal.

Turínský velkoklub znovu předvádí suverénní představení a naposledy se mu povedlo vyzrát na někdejšího brankáře Juve, Mattiu Perina. S ním to Stará dáma neměla jednoduché, v první půli minulého kola proti Janovu se útočníci nadřeli, aby ho vyvedli z míry. Povedlo se jim to až po změně stran a hned třikrát. Dybala, Ronaldo a střídající Costa nakonec urvali tři body pro Sarriho výběr a ten se může díky tomu dál vyhřívat na prvním místě.

Z klidu se ho pokusí vyvést Lazio a poslední slovo ještě neřekl ani Inter, byť ten už je trochu víc z dohledu. Ze tří ligových duelů po znovuotevření ligy Juve vyhrálo všechny a dvakrát se mu dokonce povedlo neinkasovat. A trenér Sarri si dobře uvědomuje, že i proti FC bude jeho kádr muset předvést skvělý výkon.

"Je to derby, ve kterém aktuální forma nehraje velkou roli. Nebo rozhodně ne tu největší. Už jsme pár takových zápasů viděli, kdy byl jeden tým jasný favorit a stejně prohrál. Nesmíme si myslet, že to, že jsme první a máme dobrou formu, nám automaticky vyhraje zápas. Naopak chci od každého hráče vidět ten nejlepší možný výkon."

V duelu s Turínem ale Juventus nebude kompletní a jeho ztráty jsou poměrně masivní. Chybět budou zranění Demiral, Chiellini, Khedira, Sandro nebo De Sciglio. Granata má jen jednu velkou absenci a je jí záložník Daniele Baselli.

Především se ale tým trenéra Longa musí co nejdřív dostat do lepší formy. To, co předvádí nyní, se ani vzdáleně neblíží představám fanoušků, kteří snili o první polovině tabulky. Turín je až na 14. místě a nasbíral jen 31 bodů. Z posledních deseti ligových klání vyhrál jedno jediné a osm jich prohrál. Poté, co nestačil na Cagliari, prohrál v minulém kole také s Laziem, byť šel díky penaltě Belottiho velmi brzy do vedení. Do konce utkání ale Lazio otočilo skóre ve svůj prospěch a dál prohání právě Juventus. Už ve čtyřech posledních utkáních mezi FC a Juve padly vždy maximálně dvě branky.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Danilo - Bentancur, Pjanić, Matuidi - Bernardeschi, Dybala, Cristiano Ronaldo
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Bremer - De Silvestri, Meité, Rincon, Lukić, Ansaldi - Verdi, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.47 - 10.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - US Lecce  (sobota 19:30)
Sassuolo si díky vysoké výhře nad Fiorentinou dodalo odvahy a v sobotu večer se navíc vrací do známého prostředí. Na Mapei Stadium se objeví Lecce, jež naprosto ztratilo formu a je zralé na odpis. Házet flintu do žita ale nehodlá.

Bylo to jedno z těch utkání, kdy vám vyjde naprosto všechno. Sassuolo podalo v minulém kole velmi solidní výkon jak směrem dozadu, tak především v ofenzivě. Ačkoli ve Florencii rozhodně nebylo favoritem, dokázalo i díky skvělému Defrelovi vybojovat tři body a Fialkám nasázelo tři branky.

A že to není zrovna náhoda ukazuje i fakt, že tři branky dalo Sassuolo už ve třech posledních duelech. Jistě, v těch předchozích taky stejný počet dostalo, nicméně jeho ofenziva musí budit strach. Což zvlášť pro Lecce, nejhorší obranu ligy, není dobrá zpráva. Lecce naopak už 66 branek dostalo a pokud je nějaká jeho řada zralá na druhou ligu, je to jednoznačně chaotická a nezkušená obrana.

Dle slov trenéra De Zerbiho se navíc Lecce má nač těšit. "Tohle bude velmi zajímavé utkání. Lecce nehodláme odepisovat předčasně, protože v sezoně už několikrát dokázalo, jak umí být nebezpečné, když má den. Na to si musíme dát pozor. Chci od svých hráčů vidět minimálně stejné nasazení jako proti Fiorentině. Na tréninku se nám daří všechno a je skvělé, že to dokážeme přenést také do zápasů."

Zápas s Lecce se nebude týkat zraněné čtveřice Toljan, Romagna, Magnani a Obiang. Ani hosté nebudou kompletní, neb jim schází zranění Deiola, Majer, Lapadula a Dell‘Orco. Po odpykání karetního trestu se alespoň může vrátit kapitán Lucioni.

Jako by těch špatných zpráv nebylo už tak dost. Lecce zažilo krátce po novém roce příjemnou vzpruhu a na chvíli se dostalo mimo sestupové ohrožení. Jenže pět posledních duelů Lecce prohrálo, což ho rázem vrátilo zpátky na zem. Lecce selhalo také ve velmi důležité záchranářské bitvě se Sampdorií, která jej v minulém kole porazila těsně 2:1. Takže zatímco se Blucerchiati vznesli tabulkou nahoru, Lecce je třetí odspodu a čeká jej ještě hodně náročný boj o záchranu.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Müldür, Chiriches, G. Ferrari, Kyriakopoulos - Locatelli, Magnanelli - Berardi, Djuričić, Boga - Caputo
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Rispoli, Lucioni, Rossettini, Calderoni - Petriccione, Tachtsidis, Barák - Mancosu, Falco - Babacar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.84 - 5.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - AC Milán  (sobota 21:45)
Hlavním tahákem 30. kola bude bez pochyby duel Lazia s Milánem. Domácí bojují o titul a na vedoucí příčku ztrácejí čtyři body, takže případné další zaváhání může plány výrazně zkomplikovat. Milán zase usiluje o návrat do Evropské ligy a ani on není v pozici, ve které by si mohl dovolit ztratit. Duel na Stadio Olimpico v Římě vypukne ve 21:45 a zejména pro trenéra Stefana Pioliho, který v Laziu působil, to bude interesantní zážitek.

Pro oba celky to bude zásadní střetnutí a výsledek může mít fatální následky pro ten, či onen tým. Lazio zatím herně tápe, prohrálo sice jen jeden zápas, ale jeho výkony zdaleka nejsou tak přesvědčivé, jako tomu bylo před koronavirem a krom toho původní ztráta jednoho bodu na čelo se zvýšila na čtyři body.

Lazio ještě dnes mrzí promrhaný dvoubrankový náskok proti Atalantě, na druhou stranu proti Fiorentině i proti Turínu Biancocelesti prohrávali a dokázali výsledek otočit ve svůj prospěch. AC Milán se pod Piolim zvedl, ale do dokonalosti má pořád hodně daleko. Je bez pochyby, že se herní projev Milánských změnil k lepšímu, nicméně k návratu na přední pozice stále něco chybí a dobře to ilustroval poslední zápas s posledním SPALem, který AC Milán nevyhrál navzdory faktu, že hrál celý druhý poločas v početní převaze. Rossoneri v průběhu utkání prohrávali o dva góly a i když nakonec stihli vyrovnat, remíza je pro ně velkou ztrátou. Není to poprvé, co AC Milán ztratil body se soupeřem, kterého by měl porážet.

Milán dlouhá léta na Lazio uměl, ale v posledních letech se karta obrátila. Už v loňském roce Lazio přešlo přes Rossoneri do finále Coppa Italia a letos výhru ze San Sira zopakovalo. Výhru 2:1 Laziu zařídili Ciro Immobile a Joaquín Correa.

Domácím zůstávají na marodce Leiva, Adekanye, Lulić, Luiz Felipe a Moro. K celkovým absencím musíme ještě připočíst vykartovaného Caiceda i nejlepšího střelce Cira Immobileho. Právě ztráta posledního hráče je zdaleka nejcitelnější. Milánu se zase zranil Samu Castillejo, jenž tak rozšířil počet zraněných na tři jména, vedle Castilleja se jedná o Musacchia a Duarteho.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Patric, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinković, Parolo, Cataldi, Jony - Luis Alberto
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Conti, Kjaer, Romagnoli, Fernández - Kessié, Bennacer, Saelemaekers, Paquetá - Calhanoglu - Rebić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.59 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC29233359:2572
2.SS Lazio29215366:2868
3.Inter Milán29197362:2964
4.Atalanta Bergamo29186582:3960
5.AS Řím29146953:4048
6.SSC Neapol291361046:3945
7.AC Milán291271036:3743
8.Hellas Verona29119937:3442
9.Cagliari Calcio291091048:4539
10.Parma Calcio291161240:3839
11.Bologna FC291081141:4638
12.US Sassuolo291071251:5037
13.ACF Fiorentina297101235:4231
14.Udinese Calcio29871425:4131
15.Turín FC29941633:5231
16.UC Sampdoria29851633:5129
17.Janov CFC29681535:5626
18.US Lecce29671636:6625
19.SPAL 201329542023:5019
20.Brescia Calcio29461925:5818

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (46)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Minuly rok mal Inter o tomto case 53 bodov (-11 so sucasnostou) takze to zlepsenie s Contem celkom drasticke, bohuzial neverim v Scudetto (nerealne) a ani v EL (klasicky vypustia mozno uz s Getafe) co je celkom skoda lebo si trofej zasluzia :/ ale tak buduci rok snad nieco daju, po dlhej dobe mam realne ocakavania

Reagovat
smazaný uživatel

Máme ešte k tomu aj viacej bodov ako v poslednej sezóne 2009/2010, v ktorej sme vyhrali titul. Avšak Juventus ide ako hodinky, aj Laziu a Atalante to celkom slušne šlape, takže preto máme to tretie miesto, z ktorého pri súčasnej formy Atalanty môže byť na konci sezóny až 4.miesto. Potrebujeme poriadne posilniť káder - už prišiel Hakimi, ešte potrebujeme jedného poriadneho záložníka (napr. Tonalli, SMS), obrancu (napr. Kumbulla), niekoho na ľavý kraj a potom ešte aj striedajúceho útočníka. No a k tomu udržať všetkých špičkových hráčov zo súčasného tímu

Reagovat
Furia Ceca

EL snad nevypustíte... Přece jenom ten turnaj v Německu tomu dá punc něčeho výjmečnýho, navíc tou dobou už bude po SA.

Reagovat
M11

DYBALA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední dobou si s obranami soupeřů dělá, co chce.

Reagovat
M11

Lepí mu to

Reagovat
M11

CUADRADO !!!

Reagovat
M11

Vzdyt to bylo od nohy

Reagovat
To som ja

Lopta od tela do ruky a penalta

Reagovat
M11

Konecneeeee RONALDOOOOO !!!

Reagovat
Furia Ceca

Ronaldo gól z přímáku!

Reagovat
CR7RONALDO

Dva zápasy po sebe gól spoza šestnástky, toto musí byť asi po dlhých rokoch.

Reagovat
M11

RETE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehraje Ciro?

Reagovat
LeonardoUžoa

Karty

Reagovat
Pipo123

karty to isté aj Caicedo

Reagovat
LeonardoUžoa

Lazio 3:0

Reagovat
Zark

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je asi koniec boja o titul Strakosha mal penaltu na Gabriela nechapem ako to prechadza. https://www.youtube.com/watch?v=ThIIwPR3N14

Reagovat
smazaný uživatel

To audio ale vdaka prazdnemu stadionu celkom vystizne

Reagovat
Inter Fan

Forza Inter!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ja raz z Gagliu dostanem infarkt prisaham ako sakra moze hrat v zaklade 3 krat po sebe?

Reagovat
Panděvova ofina

Neskutečný. Lautaro ať už táhne do Barcelony, protože je sotva poloviční.

Gagliardini se hrne do vápna, ikdyž všichni viděli jeho bizarní zakončení proti Sassuolu a i tak prostě nedorazí.

On musí jít sakra !! On a Vecino jsou jen pozůstatky, které musí Inter opustit.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz aj toho Vecina by som tam videl 10krat radsej a to uz hovori o vela veciach... Gaglia nenahra na 10 metrov, konci u neho kazda akcia a dorazka do prazdnej je tak na 90% vedla take nervy som uz dlho nemal

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim daj tam toho Borju uz

Reagovat
Panděvova ofina

Prostě zase Gagliardini !!!!! Nenávidím ho !!

Reagovat
smazaný uživatel

...

Reagovat
smazaný uživatel

Mne je cely vysledok jedno ale uz nech to nemehlo posle prec co sakra Tony robi?

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Bologna zaslouženě

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to ale vidim pozitivne dnesok im musi otvorit oci ohladom niektorich exotov (Gaglia) snad Beppe cez leto vynesie smeti, tiez nerozumiem preco hra CBcko D'Ambro ked je na lavke Godin ktori vie aj konstruktivne prihrat ale ok

Reagovat
Panděvova ofina

Myslím, že Conteho aura trochu vyčpěla... Jsem zvědavej na tiskovku. Výmluvy na počasí, úzký kádr, nebo že si kluci zasloužili víc? Tipy?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ako objektivne aspon hrali lepsie, za Spallka by sme dostali aj 3ku ale tipujem klasicku ze kritika novinarov a ofenzivny futbal+ uzky kader a malo casu ;)))

Reagovat
Dejwa

Jasně vyhranej zápas, kde se místo 2:0 sesypou, taková naše klasika.. Pazza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Skorupski tiez, celu sezonu nic nechyta a teraz takato show

Reagovat
Hyrax

golman dneska neskutečně

Reagovat
Zark

Reagovat
EXoRcIsT

Kriste boze a ja este na nich dam 1xa oni ten zapas aj tak doje.u

Reagovat
smazaný uživatel

Akoby povedal klasik: "Tak snáď na budúce." Drámu z toho nemá zmysel robiť, pretože toto sa deje posledných 10 rokov, takže človek si na to zvykol. A možno rovnako si zvykneme aj na tú koronu

Reagovat
Panděvova ofina

Jestli ti hráči taky trénují střelbu? Na sestřihu většinou vidím, že se akorát protahujou a dělají aerobní cvičení, ale nějaká práce s balonem nikde...

Reagovat
smazaný uživatel

Strašný na to koukat.

Reagovat
Furia Ceca

Simeonemu dnešní narozky asi trochu zhořkly

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska Řím ve formaci 3-5-2, takže od Milika čekám alespoň dva góly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele