Rummenigge připustil Thiagův letní odchod z Bayernu Mnichov

04.07.2020, 10:18
Aktuality
Poslední zápas v dresu Bayernu Mnichov před sebou dnes zřejmě má Thiago Alcântara. Španělský záložník má smlouvu ještě na jeden rok a vedení mělo velký zájem na prodloužení spolupráce, fotbalistovi dokonce maximálně vyhovělo, sám hráč ovšem má jiné plány...

Devětadvacetiletý Alcântara přišel do Mnichova v roce 2013 z Barcelony a i přes pravidelná zranění stihl nastřádat 230 soutěžních startů, sedmkrát se pak radoval ze zisku německého titulu. Dnes může proti Leverkusenu přidat čtvrtý triumf v Německém poháru.

"Je to špičkový člověk na hřišti i mimo něj. Seriózně jsme s ním jednali a splnili všechna jeho přání, ale vypadá to, že si chce ještě jednou vyzkoušet něco nového," oznámil generální ředitel Karl-Heinz Rummenigge.

O Thiagovi se tento týden hodně hlasitě spekulovalo v souvislosti se stěhováním do Liverpoolu. Transfer údajně není daleko, anglický šampion by měl zaplatit 35 milionů eur.

"Nechceme přijít o žádného hráče za podmínek, že nás za rok opustí zdarma," naznačil Rummenigge, že bavorský celek bude připraven někdejšího záložníka Barcelony v nadcházejících týdnech prodat.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (98)

Přidat komentář
Kincl

Tak pokud chce jít tak ať jde :) upřímně nevadil mi ale nikdy jsem si ho v Bayernu moc neoblíbil :)

Reagovat
rave

Jaký má plat v Bayernu?

Reagovat
Vincent Vegan

Něco přes 200k euro za týden.

Reagovat
rave

V LFC by dostal max těch 200k, víc určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

V LFC dostávají 200k ty největší opory, on by takový plat určitě nedostal.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Müllered

Thiago by patřil mezi největší opory.

Reagovat
Greny

kde na hristi nebo v cekarne u doktora?

Reagovat
Kixi Syhimour

I kdyby to byla pravda, tak mu Klopp s největší pravděpodobností prostě těch 200 tisíc nedá. Takový plat má u nás pouze Salah, takže by nastala situace, kde by nově příchozí hráč měl plat větší než van Dijk nebo Mané.

Kdyby byly výkony fakr velmi dobré, tak by mu ten plat možná zvýšili v průběhu sezóny, ale to by pravděpodobně znamenalo zvýšení i pro van Dijka s Maném.

Reagovat
rave

Je pravda, že libra šla hodně dolů, ale on by přicházel jako potencionální opora na další třeba 4 roky.

Reagovat
Uwe háže buly

Nevím ní, když chceš přivést jednu z největších opor Bayernu, tak mu podle mě nasypeš..

Reagovat
Rich

Pokud chce odejít, tak ať si jde, nic proti němu, ale lepší ho prodat Liverpoolu za 35, než aby tam šel příští rok zdarma, je to přiměřená částka, čili hodně štěstí v dalším týmu.. Pokud skutečně odejde, do základu Kimmich a Goretzka, což je dvojice, která v posledních několika zápasech fungovala skvěle.

Jsem zvědavý, jestli Bayern přivede ještě například na pravého beka Desta nebo přivede Havertze, kterého Rummenige vyloučil letos v létě.

Reagovat
smazaný uživatel

Havertz a Haaland az za 2 roky.

Reagovat
Rich

Havertz možná, Haalanda typuji na Real nebo Anglii.

Reagovat
Seydou Doumbia

Haalanda ne...to by byl další nesympatický útočník v Bayernu

Reagovat
Bastaron

Tak poslední byl Manžukič.

Reagovat
Seydou Doumbia

poslední sympaták ano

Reagovat
Bastaron

Reagovat
martin.b

Větší smysl dává jeho příchod do City jako náhrada za Silvu. Do LFC maximálně v případě, že Wijnaldum smlouvu nepodepíše.

Reagovat
Slavia10

Anglický tým má 50+ zápasů za sezonu takže na 3 posty Thiago, Gini, Ox který může i na křídlo, Hendo, Fabinho a Keita úplně ideální obsazení.

Reagovat
Neyjrayx

přesně a hlavně Liverpool potřebuje zdvojiti posty špičkovými hráči

Reagovat
Kucka

Silvova náhrada je Foden.

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
Bayern +

Genialny futbalista, sympatak, prikladne spravanie, skvele vykony, 7 rokov odvedenych sluzieb bez jedineho vyplakavania do medii a podobne, momentalne topka na svojom poste, idealny futbalovy vek - vsetky tieto vlastnosti su proti tomu aby nas Thiago opustil.

Na druhu stranu pokial sam hrac chce ist za novou vyzvou a splnili sme mu vsetko co chcel tak asi nema zmysel ho prehovarat, okrem CHL ma vsetky trofeje. Tie periodicke zranenia okamzite po tom, co sa rozohra do spickovej formy ma uz zacinaju dost srat, k tomu ked si pripocitam neskutocny progres Goretzku v kalendarnom roku 2020, prichod Saneho, ktory nas predurci hravat uz len 4-2-3-1 a nutnost podpisat Alabu, ktory je pre nas daleko dolezitejsi hrac... tak mi ten odchod Thiaga za slusny balik penazi zas az tak vadit nebude.

Kazdopadne som ale zvedavy koho by sme miesto neho priviedli, pretoze Martinez a Tolisso su taktiez na odchode a pokial by sme predali troch CM a nekupili ani jedneho, bolo by to hodne velke riziko.

Reagovat
Rich

Jednoduchý dáš šanci Cuissancovi, co kdyby se rozehrál a byl skvělý, v bývalém týmu měl potencionál, tak bych ho nikam nepouštěl a zkusil ho ještě.

Reagovat
Bandita_Harry

CL má s Barcou

Reagovat
db18

Přesně... když zůstane, tak budu rád, když odejde, tak ale nebudu extra zklamaný, protože na jeho pozici dorostl Goretzka (i když má jiné pojetí hry)...

Jinak k těm DM, Kimmich s Goretzkou jsou na doppelsechs jasní, pak na DM může nastoupit Nianzou (hrál tam v LM proti Galatasaray, nebo v lize proti Montpellieru a Monaku), takže by asi nahradil Javi Mara, a pak se nám nejspíš "vrátí" Adrian Fein z HSV, kde odehrál 30 zápasů na DM, sice není tak silný ve vzduchu, ale jinak je hodně aktivní v napadání a je využitelný jako B2B.

Nejsou to sice velká jména, ale k tomu máme ještě Cuisance (i když toho vidím více vepředu), ale dohromady si myslím, že to jsou na lavičku dobří hráči.

Nesmělo by teda dojít k dlouhodobějšímu zranění u Kimmicha i Goretzky najednou, ale v takovém případě si myslím (hlavně v případě zranění Kimmicha, i když by Fein mohl být dobrou náhradou, ale do těžkých zápasů bych se toho bál), že by se do zálohy přesunul Alaba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Tolissa nechat

Reagovat
Slavia10

Pro Liverpool bude skvělý. Klopp zase ukazuje pokud ho přivedou, že on si moc dobře uvědomuje na jaký místo tlačit. Thiago bude mnohem větší posila než Werner se vší úctě k němu. Ta trojka ve předu nikoho nepustí do základu, Minamino podle mě bude po přípravě příští rok mnohem lepší, každý se pod Kloppem lepší. Fanoušci volali po kreativitě v záloze a Klopp přivede Thiaga, další důkaz o tom, že on sám to dobře vidí, kde je to potřeba zvednout a nemusí o tom mluvit nahlas do tisku. Spoustu lidí tu brečelo pro Wernera a že na Thiaga se vyplacaji prachy, ale napadlo tu někoho z vás, že s Thiagem a jeho přihrávky a hrou může mít každý z té trojky vpředu o 10 gólů za sezonu víc by bylo + 30 gólů, nevěřím že Werner dá hned 30 po sezoně. Hlavně když bude Thiago, tak Firmino už nebude muset chodit rozehrávat balóny doprostřed hřiště a bude mít víc gólů a víc finálních přihrávek zase jako při sezóně s Coutsem, Klopp to vyhodnotil zase výborně, Werner je supeer hráč, 55 krásná cena, ale pro Liverpool opravdu dává větší smysl 35 za Thiaga.

Reagovat
Melda

Taky to beru jako dobrý přestup, jediný otazník je to jeho zdraví...Teď už jen backup na levého beka (za mě Greg Taylor) a bude to Ok.

Reagovat
avicii

Co je zač ten Taylor?

Reagovat
Vincent Vegan

LB z Celticu. Přišel loni na poslední chvíli z Kilmarnocku jako náhrada za Tierneyho a byl dobrý. Podle mě by mu ale ještě aspoň rok ve Skotsku neuškodil. Jít teď do Live leštit lavičku by nebylo ideální.

Reagovat
avicii

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Je to presna tak

Reagovat
2miguel1

Halo budiček Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

Ta radši pjaniče za 60

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Thiago je o level inde ako Pjanic

Reagovat
vladino10

Koľko tridsiatnikov by si chcel v tíme? Veď za dva roky aj tak budete musieť vymeniť 90% základu...

Reagovat
One-Real

Floro jednej

Reagovat
20fredy20

Keby odchadzal pred sezonou tak som neskutocne nasraty . Ale v tomto momente ked sa pozreme ako hra Goretzka tak to nie je tak hrozne. Leon po korone najlepsi hrac.

Reagovat
Beči

Doufám, že přijde. Akutně potřebujeme zkreativnit zálohu a Thiago je výborný.

Reagovat
Ranoth

"Nechceme přijít o žádného hráče za podmínek, že nás za rok opustí zdarma," co by im nechutila vlastna medicinka ?

Reagovat
Kincl

Ale to jak si bere Bayern hráče z Dortmundu za pakatel nebo zadarmo je chyba jen a pouze Dortmundu :)

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Rudnevs

Tak neviem, či je to vyložene chyba Dortmundu. Záleží samozrejme od prípadu, ale skôr by som povedal, že je to dôsledok potravinového reťazca, v ktorom je Bayern proste nad Dortmundom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
stas87

Že ale toľko hráčov kúpili..rok pred vypršaním ich zmlúv.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Prodat skoro 30 letého hráče za 35 mega( pokud to bude pravda) který má navíc problémy se zdravím? No nevím, ale pokud se jim to povede tak je to ukázka skvělé práce...zase!

Ale upřímně chápu co jste napsal, jenže za chování BVB může jen a jen vedení, které nestaví klub na trofeje ale na výchovu mladých borců s velikou odkupní cenou.

Reagovat
smazaný uživatel

...a dobre se na ty talenty kouka

Reagovat
Arnar Resmusonn

O tom žádná ale trofeje nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

To mi moc nevadi. Smutny jsou spis ty odchody. Treba na Hakimiho jsem moc rad koukal.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Budete koukat v Interu

Reagovat
Ondraa24

tak ono to možná ani tak nebylo jen z pohledu Dortmudnu, viz. příchody Goretzky, Rudyho, Rodeho, Kirchhoffa nebo i Pizarra, uznávám, že třeba Rudy, Rode nebo Kirchhoff v Bayernu nic moc nepředvedli, ale odcházeli jako opory svých týmů, které za ně nedostali ani korunu

Reagovat
Arnar Resmusonn

Bayern je "TO" nejvíc v německu a hráči jsou očividně žhaví tam přestupovat ono jde spíš o to že BVB je aktuálně největší soupeř a pak ty přestupy vypadají poněkud tragicky pro fandy BVB , když pouští hráče zrovna do Bayernu

Reagovat
irik

Reagovat
avicii

Keď vidím ako o ňom hovoria fans Bayernu tak by som ho aj bral

Reagovat
YNWA__MSN

Tvl, že by fakt šel do Live ? Pamatuju si ho v Barce a tam byl výbornej... Blbý, že je často zranenej... A Barca raději Pjanice za 60

Reagovat
db18

Pjanice za +10... Thiago by byl za -35

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
db18

Pjanic nepřišel za 60, ale výměnou za Arthura, přičemž Barca ještě 10 dostala navíc, zbytek je fraška pro účetnictví.

Reagovat
Gazdo

A nejak si zabudol ze sme pri tej ceste stratili hraca?

Reagovat
stas87

Hecking konci, hráči na hosťovanie tiež. Z toho čo im tam ostalo, to nevyzerá na postup ani

o rok. V tuto chvíľu samozrejme. Uvidime behom júla, koho sa im podarí dotiahnuť a kto ich ešte opustí. Neprekvapil by ma Arp na hostovacku, keďže ho evidentne predbehol Joshua.

Reagovat
Rudnevs

Teraz samozrejme všade bude kopa nasilu vytvorených vtipov na adresu HSV o počte trénerov za posledných x rokov a kopa kecov o koncepcii a podobne, ale ja by som za toto HSV tak úplne nekritizoval. Hecking nebol vyhodený, skončila mu zmluva, navyše HSV chcelo predlžiť, ale nedohodli sa (i kvôli financiám), ale rozišli sa v dobrom a celé to prebehlo seriózne.

Náhrada by vraj mohol byť Grammozis.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Zdravím, prosím Vás jako fandu HSV co se stalo v tom posledním zápase? Já nejsem v jejich situaci zasvědcený , zajímá mě jak mohli poslední zápas kdy hosté neměli motivaci(nebo měli? ) dostat 1:5 a přijít vůbec aspon o baráž?

Díky

Reagovat
Rudnevs

Ku koncu sezóny už stratili koncentráciu, vždy aj keď v nejakom zápase viedli, tak potom poľavili a nedokázali to dotiahnúť do konca. Vlastne boli na postupovom mieste celú sezónu okrem posledných dvoch kôl. Toto s tými závermi sezóny sa mimochodom stávalo i Heckingovmu Gladbachu, čiže možno to má nejaku súvislosť, ale Hecking je inak podľa mňa dosť kvalitný tréner a mrzí ma, že odchádza, ale chápem, že sa i z finančných dôvodov nedohodli a určite sa nájdu aj iní fajn tréneri. (A vôbec by ma neprekvapilo, keby som sa s Heckingom “stretol” ešte v ďalšom z mojich obľúbených klubov - v Schalke.)

Čo sa týka toho posledného zápasu so Sandhausenom, tak tam zrejme asi proste nezvládli ten tlak. A Sandhausenu síce tabuľkovo nešlo o nič, ale to mi bolo aj tak jasné, že budú namotivovaní. Sandhausen je provinčný klub, pre nich je sviatok hrať proti HSV, navyše to bolo posledné kolo.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Díky, je ale škoda že se návrat hned nepovedl. Teď to může být ještě těžší. Hlavně z pohledu finančního, přeci jenom další rok v druhé lize nepřidá. No ale ta baráž s Werderem mohla být hodně pikantní.

I když Heidenheim má v pondělí slušné vyhlídky.

Reagovat
stas87

Tak bolo jasne, že ak nepôjdu do baráže, tak skončí. V tom klube je niečo fakt zle, hlavne po psychickej stránke. Stuttgart to zvládol nakoniec v klude uhrať. V Heidenheime vôbec neboli horší, remíza by tomu odpovedala. Som zvedavý, nakoľko stratí sponzori trpezlivosť v prípade že to nezvládnu ani za rok. Werder by v prípade zostupu prišiel cca o 50 miliónov EUR. A ktovie, či by ich nepoznačilo to čo HSV. Opakovaný neúspech..

Reagovat
db18

Zas Werderu by nehrozilo, že by jim na krku zůstal někdo jako Wood, ne?

Reagovat
stas87

To myslím že nie. Ale ak to v pondelok uhraju, tak automaticky vstúpi v platnosť opcia na Bittencourta za sedem miliónov. Neviem ako to je so Selkem, či tam je tiež opcia v prípade zotrvania BL. Každopádne by sa mal vrátiť z Rakúska Schmid, na neho budem zvedavý. Mladší Eggestein zrejme odíde, ale radšej len na hosťovanie.

Reagovat
Rudnevs

V prípade, že sa zachránite tento rok, musíte dať:

- 3,5 za Topraka (podľa Ruhr Nachrichten až 4,5)

- 7 za Bittencourta

V prípade, že sa zachránite tento i budúci rok, musíte dať:

- 15 za Selkeho

To je dokopy cca 26 mio. € za hráčov, ktorí sa ani moc nepresadili a keby ste nemuseli, tak by ste ich zrejme nekúpili.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

To si až človek nepraje záchranu. Vyhodiť toľko peniazi za take kopyta. Zaplatil by som len za Topraka. Šialene, kam kvalitou spadol Selke. Ťažký, bez motivácie a komentuje súperov a rozhodcov. Keby na sebe cez leto poriadne zapracoval, mohol by byť posilou. To sa ale nestane a ak sa zachránime, on bude naša kotva.

Reagovat
Rudnevs

Tak z tretej ligy nakoniec postupuje Würzburg s Braunschweigom (za mňa nudná kombinácia klubov; za Duisburg, 1860 alebo Hansu by som bol oveľa radšej).

Baráž Nürnberg - Ingolstadt.

Reagovat
Bandita_Harry

Znížiť cenu a plat a kľudne nech pride, snáď vydrží zdravý

Reagovat
db18

Neuer - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski

lavička: Ulreich, Odriozola, Süle, Thiago, Coutinho, Cuisance, Perišić, Hernandez, Zirzkee

Až na Comana asi nejsilnější možná (místo něj bych radši viděl v sestavě Thiaga, a Thomase na kraji)

Reagovat
20fredy20

Niklas Sule je spat bojovnik

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci rejpat ale myslím že Sané za B hrát nebude a vlastně tím vyřešíš to Comana a ještě se chci zeptat někoho povolaného ten Haevertz je ze hry nebo vedení Bayernu blafuje? Vím že Bayern tak draze nekupuje ale kdykoliv může přilítnout šílený Real či City a toho Kaie urvat pro sebe a jak je to s tim Alabou chvíli čtu že jo pak že ne nějak sem úplně nevyčetl vyjádření Alaby samotného jestli je to podibný případ jako Thiago tak asi taky úplně nemá cenu ho držet

Reagovat
db18

To byla sestava poháru. Jinak nevím, Bayern píše, že na Havertze letos klub nemá (což se asi dá chápat, když ještě ani nepřišli peníze z LM.

Jinak Alaba se snad úplně ještě nevyjádřil, jen že o tom přemýšlí.

Reagovat
20fredy20

Alaba

Reagovat
smazaný uživatel

Nejaký stream na Pokal? Ďakujem

Reagovat
stas87

Manu neskutočná asistencia. Ta rýchlosť Lewu pri spracovaní a následná strela...to je top. Strašná skoda, že Volland neznížil.

Reagovat
smazaný uživatel

Volland je hrobnik Leverkusenu

Reagovat
db18

Lewa absurdní...

Reagovat
Heresy

Paradni fotbal.. Lewa to trefil teda

Reagovat
20fredy20

Dufam ze ostane Perisic , ten ked nastupi to je vzdy exkluzivny vykon.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevìm sice to není můj oblíbenec ale fotbalista výbornej bez debat takhle to vypadá na dobrej kšeft pro obě strany Bayern vyinkasuje prachy za borce kterêmu brzy končí smlouva a prodloužit nechce a Liverpool posílí pozici která ji tlačí asi nejvíc navíc uleví Bobymu

Reagovat
smazaný uživatel

Pojd domu prosim !! To by razem ani nemrzel odchod Artura

Reagovat
Giovanni

Nikdy netreba držať žiadneho hráča na silu,keď chce odísť,tak nech ide...FCB bol a aj bude vždy superklub,a je úplne jedno či s Thiagom alebo bez neho. Nech sa chlapcovi darí aj naďalej,lenže je možné aj to,že sa popáli,hrať v Premier lige pre hrača jeho typu není vôbec jednoduche....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele