Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Tenisté i tenistky hrají se Slováky v Poháru přátelství po prvním dnu 1:1

Daviscupové týmy Česka a Slovenska hrají v tenisovém Poháru přátelství po prvním dnu nerozhodně 1:1. Nejdříve Jiří Veselý vydřel na antuce pražské Sparty výhru nad Lukášem Kleinem, ale Lukáš Rosol poté nestačil na Norberta Gombose. Stejný průběžný stav je i v Bratislavě, kde měří síly ženy. Tereza Martincová nenavázala na hladké vítězství Markéty Vondroušové nad Annou Karolínou Schmiedlovou a s Viktorií Kužmovou prohrála ve třech setech. 

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Pětašedesátý hráč světa Veselý nasázel 13 es, ale s Kleinem (306. v žebříčku ATP) měl plné ruce práce. V prvním setu vyrovnal z 1:4 na 4:4 a za stavu 4:5 odvrátil esem setbol, aby koncovku zvládl.

Druhý set ztratil, ve třetím neudržel náskok 4:0 a nakonec v utkání dlouhém dvě a čtvrt hodiny proměnil třetí mečbol. "Podmínky byly relativně složité, protože to hodně letělo a neměl jsem míč pod kontrolou, jak bych si přál," řekl Veselý.

"Že to bylo 4:0 a pak se to vrátilo, není mentálně jednoduchý. Naštěstí za stavu 5:5, což už je moje klasika, když nevím coby a teče mi do bot, tak se uvolním a znovu předvedu dobrý tenis. Jsem rád za koncovku a tím, že je to vítězný, tak je samozřejmě pocit výborný."

Rosol ma Gombose nestačil, projevilo se, že šest dnů kvůli problémům s nohou po turnaji ve Starých Splavech nemohl pořádně trénovat.

"Mám zánět v plosce levé nohy. Z ruky z místa to šlo, ale hrát míč v běhu je něco jiného a předvedl jsem podprůměrný výkon. Tahal jsem za kratší konec," řekl český tenista.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý se trápil s Kleinem, Vondroušová smetla Schmiedlovou

Tenistky hrají na tvrdém povrchu ve slovenské metropoli a loňská finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová si poradila s Annou Karolínou Schmiedlovou hladce 6:1 a 6:2.

"Myslím, že jsem to zvládla dobře, i když jsem hrála poprvé na betonu v pátek. Bylo to dobrý," pochvalovala si světová osmnáctka.

O druhý bod hrála Tereza Martincová, Viktórii Kužmové ale ve vyrovnaném souboji podlehla 6:7, 6:4, 3:6. Největší hvězdu Petru Kvitovou na kurt nepustilo znovu zraněné předloktí.

V projektu tenisových svazů obou zemí Spolu pro budoucnost se utkávají daviscupové a fedcupové výběry a také týmy nadějí do 14, 16, 18 a 23 let. Hraje se v Praze, Říčanech a Bratislavě.

Pohár přátelství:

Daviscupové týmy:

Česko - Slovensko 1:1 (Veselý - Klein 7:5, 3:6, 7:5; Rosol - Goombos 3:6, 2:6)

Fedcupové týmy:

Slovensko - Česko 1:1 (Schmiedlová - Vondroušová 1:6, 2:6; Kužmová - Martincová 

7:6, 4:6, 6:3)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články