Hlavní obsah

Miliardář představil svůj nezničitelný offroad za cenu spíše lidovou

Novinky, laz

Ineos Grenadier se představuje na prvních fotografiích. Vůz je v poslední fázi vývoje a má zaujmout coby náhrada za klasický Land Rover Defender. Miliardář Jim Ratcliffe, který za projektem stojí, původně chtěl získat licenci na výrobu klasického Defenderu, musel se ale zařídit po svém.

Foto: Ineos Automotive

Ineos Grenadier

Článek

Brit Ratcliffe se zabývá byznysem v chemickém průmyslu a původně měl zájem nadále pokračovat ve výrobě tradičního off-roadu, Land Roveru Defender. Námluvy nakonec nedopadly, možná i proto, že britská automobilka přispěchala se zcela novou generací legendy.

Jakkoli nový Defender slibuje vynikající schopnosti mimo asfalt, o jednoduchý, tradiční off-road už se nejedná. Ratcliffe se proto nevzdal a představuje svou představu nezničitelného stroje do těžkého terénu.

Ikona v novém kabátu, Land Rover Defender pro 21. století oficiálně představen

Autosalon Frankfurt

Grenadier je zcela nový model vytvořený britským týmem, inspirace v Defenderu je ale patrná na první pohled. Tvůrci slibují, že zájemci si vůz budou moci řádně individualizovat.

Automobil velikosti nového Mercedesu třídy G budou pohánět šestiválcové motory od BMW, aby prošel emisními limity. Podle britského Autocaru by se cena měla pohybovat v přepočtu kolem 1,1 milionu korun. Nejprve má v příštím roce dorazit pětidveřový model, později také pick-up, ale i zkrácená třídveřová varianta.

Test Mercedesu G 500: Nesmyslně dokonalý, pozérsky účelný

AutoMoto

Další informace ze zákulisí hovoří o tom, že produkce 25 tisíc vozů ročně by v budoucnu měla stačit na to, aby byl projekt výdělečný. Další informace o modelu zatím Britové tají. Nezbývá tedy než doufat, že se projekt podaří dotáhnout do konce, tedy do sériové výroby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám