Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Mladá Boleslav neměla s Bohemians slitování, dvakrát udeřil Budínský

Jednoznačným výsledkem 3:0 skončilo první utkání finále play-off ve skupině o Evropu. Mladá Boleslav v něm měla během první půle několikrát namále, ale těsně před přestávkou ji poslal do vedení Lukáš Budínský a stejný hráč v 51. minutě náskok zdvojnásobil. Konečný výsledek stanovil o sedm minut později Jakub Fulnek. Odveta se bude hrát v Ďolíčku v úterý.

Lukáš Budínský překonává brankáře Romana Valeše z Bohemians
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Bohemians přijela do Mladé Boleslavi podpořit skupina 50 příznivců, kteří jim vytrvalým skandováním vytvořili víceméně domácí kulisu. V základní sestavě Pražanů překvapivě nastoupil na hrotu útoku Pulkrab, o němž se spekulovalo, že mu kvůli zranění předčasně skončila sezona.

Aktivněji začali hosté - ve 4. minutě Fulnek odvrátil míč na zadní tyči před Köstlem a Hronek vzápětí přestřelil. Ve 25. minutě se po rohovém kopu dostal míč k hostujícímu kapitánovi Jindřiškovi, ale Zelený střelu zblokoval a neprosadil se ani Ljovin, jehož zblokoval pro změnu Tatajev.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Mladá Boleslav - Bohemians 1905

Poté zahrávali "klokani" rohový kop, ale z následného protiútoku udeřili domácí. Fulnek nacentroval do vápna na Budínského a mladoboleslavský kapitán v nelehké pozici zamířil přesně pod horní tyč.

Po změně stran vystřelil domácí záložník Janošek těsně vedle, ale v 50. minutě se Středočeši opět dočkali. Ljovin ve vápně zazmatkoval a neodvrátil míč do bezpečí, čehož využil Budínský, který zvýšil na 2:0. Díky třináctému gólu v ligové sezoně se v čele tabulky střelců dotáhl na Petara Musu ze Slavie.

V 57. minutě Fulnek nastřelil tyč, ale téměř ihned si spravil chuť. Jiří Klíma udržel v souboji balon, Zelený ho přihrál Fulnekovi, jehož přízemní střelu lehce usměrnil do sítě hostující bek Krch.

Snížit mohl Květ, z hranice šestnáctky nicméně zamířil vedle. Na druhé straně vychytal brankář Valeš střídajícího Wágnera.

"Druhý poločas jsme začali dobře a do jeho konce jsme z toho neslevili. I za stavu 2:0, 3:0 bylo vidět, že jsme pořád chtěli hrát, nezalezli jsme jen před bránu, i když Bohemka potom byla trochu víc na balonu. Myslím, že na nás šlo vidět, že pořád jsme ještě chtěli přidat jeden gól," prohlásil Fulnek.

Mladá Boleslav, která v minulém ročníku skupinu o Evropu ovládla, vyhrála ve třetím ligovém utkání za sebou. Naopak Bohemians nenavázali na předchozí čtyři vítězství v lize a prohráli teprve podruhé z posledních deseti zápasů.

Vítěz finále se střetne s pátým týmem ligové skupiny o titul v kvalifikačním střetnutí o Evropskou ligu, jež je na programu v neděli 12. července.

Nadstavba první fotbalové ligy - úvodní utkání finále play-off ve skupině o Evropu:

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)
Branky:
43. a 50. Budínský, 58. Fulnek. Rozhodčí: Lerch - Šimáček, Ratajová - Orel (video). ŽK: Jiří Klíma, Douděra (oba M. Boleslav). Diváci: omezený počet (limit 5000 osob na stadionu).

Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Jakub Klíma, Tatajev, Zelený - Janošek (84. Mazuch), Túlio - Ladra (68. Wágner), Budínský (84. Mašek), Fulnek - Jiří Klíma (78. Douděra). Trenér: Weber.

Bohemians 1905: Valeš - Köstl, Krch, Hůlka, Schumacher - Ljovin (62. Dostál), Jindřišek - Hronek (46. Mosquera), Květ (77. Vacek), Vodháněl (62. Nečas) - Pulkrab (62. Ugwu). Trenér: Klusáček.

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): "Je to poločas. Rozehrané je to slušně, to je potřeba říct, ale tím, že jsem sám na Bohemce působil a znám tam to prostředí, tak jakákoli lajdáckost nebo vůbec myšlenka, že je hotovo, by nás mohla mrzet. Proto se důkladně připravíme na odvetu. Tenhle zápas byl pro nás příjemný. Aspoň na závěr jsme trošku udělali našim fanouškům radost, byl to poslední (domácí) zápas, zatleskali si a viděli pěkný fotbal. Nás čeká za tři dny tvrdá práce, o tom jsem přesvědčený."

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Utkání rozhodl asi první poločas. Ač jsme byli horší, dostali jsme se do tří jasných brankových příležitostí a ani jednu jsme neproměnili. Naopak v závěru z první vážnější příležitosti se domácí - musím říct, že po krásné akci - dostali do vedení 1:0. Tam se asi rozhodovalo."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články