Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šesťgólová prestrelka. Bayern uspel a skompletizoval double

Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v sobotňajšom finále Nemeckého pohára nad Bayerom Leverkusen 4:2, získali jubilejnú dvadsiatu trofej v tejto súťaži a skompletizovali double.

04.07.2020 22:32 , aktualizované: 23:08
Bayern, Lewandowski Foto: ,
Radosť Roberta Lewandowskeho po góle do siete Leverkusenu.
debata

Mníchovčania sa ujali vedenia po štvrťhodine hry na Olympijskom štadióne v Berlíne, keď sa z priameho kopu tesne za šestnástkou presadil David Alaba. V 24. minúte bolo už 2:0, Joshua Kimmich vysunul presnou kolmicou Sergea Gnabryho a ten svoj nájazd na brankára premenil.

Bayern bol počas celého zápasu aktívnejší a nebezpečnejší smerom dopredu, no aj jeho súper si vypracoval zopár šancí. Tutovku mal v 57. minúte Kevin Volland, ktorý dostal výbornú prihrávku od Moussu Diabyho, no sám pred brankárom netrafil loptu.

Bayer pykal už o dve minúty, Robert Lewandowski si spracoval výkop Manuela Neuera a z 25 metrov z voleja vypálil. Síce len do stredu bránky, no fínsky brankár so slovenskými koreňmi Lukáš Hrádecký spravil veľkú chybu, loptu si zrazil medzi nohy a tá prešla až do brány.

V 63. minúte skóroval aj Sven Bender, ktorý sa presadil hlavou po rohovom kope. V 89. minúte pridal štvrtý gól Bayernu Lewandowski a v štvrtej minúte nadstaveného času spečatil skóre z penalty Kai Havertz.

Bayern tak zlepšil svoj rekord v počte víťazstiev v pohári, obhájil vlaňajšie víťazstvo a získal už 20. trofej, druhý v historickom poradí pohára je Werder Brémy so šiestimi titulmi. Mníchovčania v tejto sezóne vyhrali aj bundesligu.

Nemecký pohár – finále:
Bayer Leverkusen – Bayern Mníchov 2:4 (0:2)
Góly: 63. S. Bender, 90.+4 Havertz – 16. Alaba, 24. Gnabry, 59. a 89. Lewandowski, ŽK: Wendell – Lewandowski, rozhodoval: Welz.
Leverkusen: Hrádecký – L. Bender (81. Weiser), S. Bender, Tapsoba, Wendell – Aranguiz, Baumgartlinger (46. Demirbay) – Diaby, Amiri (46. Volland), Bailey (76. Bellarabi) – Havertz
Bayern: Neuer – Pavard, Boateng (69. Hernandez), Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry (87. Coutinho), Müller (87. Alcantara), Coman (64. Perišič) – Lewandowski

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Nemecký pohár #Bayer Leverkusen