Hlavní obsah

Sparta se Slavií slaví jasné výhry, Baroš bral při rozlučce bod s Plzní

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté mistrovské Slavie vyhráli nedělní utkání ve skupině o titul na hřišti Liberce 3:1. Trenér Jindřich Trpišovský sice zamíchal sestavou, Pražané ale na půdě Slovanu duel stejně jasně ovládli. Tři góly nasázela Sparta doma Jablonci. Dvěma trefami se blýskl útočník Libor Kozák. Baník Ostrava hrál s Viktorií Plzeň nerozhodně 0:0, v utkání se loučil s kariérou v ostravském dresu zkušený bombarďák Milan Baroš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský fotbalista Adam Hložek otevřel skóre utkání ve skupině o titul v rámci nadstavby Fortuna ligy proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Slovan chtěl rychle zapomenout na středeční porážku 1:2 ve finále domácího poháru se Spartou, jenže proti mistrovské Slavii se náladu nespravil. Liberec potvrdil, že se mu proti Pražanům nedaří, nezvítězil nad sešívanými v nejvyšší soutěži už sedmkrát za sebou. Navíc mu tentokrát chybělo několik klíčových hráčů.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský sice také zamíchal sestavou, Pražané ale duel ovládli a postupně navyšovali po gólech Traorého, Hilála a Musy vedení, za domácí snižoval až chvíli před koncem osmnáctiletý mladík Králíček.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Do sítě Slavie se trefil Milan Králíček z Liberce.

Jablonec nevyhrál už pět kol v řadě. Na Letné rychle inkasoval už ve třetí minutě od Hložka a když chvíli po pauze navýšil vedení Sparty Kozák, nevypadalo to se Severočechy dobře. Nějaké šance si sice tým trenéra Petra Rady vypracoval, ale skórovat se mu nepovedlo. Výhru favorita pečetil druhým zásahem v utkání Kozák. Letenští vyhráli deset z posledních jedenácti soutěžních utkání a má jistotu třetího místa v tabulce.

Baník si v nadstavbě připsal první bod, když remizoval s Plzní 0:0. Poslední domácí zápas sezony byl rozlučkou útočníka Milana Baroše, který kvůli zdravotním potížím ukončí po sezoně ve 38 letech kariéru. Baroš si užil slávu už před zahajovacím hvizdem, na hřiště se pak dostal v 73. minutě. Gólu se ale fanoušci nedočkali. Ostravští neporazili Viktorii v lize už 21 zápasů po sobě.

Skupina o titul fotbalové ligy - 4. kolo:
Liberec - Slavia 1:3
Branky: 80. Králíček - 34. Traoré, 45. Júsuf Hilál, 49. Musa
Sparta - Jablonec 3:0
Branky: 3. Hložek, 48. a 62. Kozák
Ostrava - Plzeň 0:0

Reklama

Související témata:

Pavouk - Skupina o Evropu

  • semifinále

  • 27.06.20      15 : 00
    Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav České Budějovice - logo České Budějovice
    2 : 1
    první zápas 2 : 1, postupuje Boleslav
  • 27.06.20      17 : 00
    Slovácko - logo Slovácko Bohemians 1905 - logo Bohemians 1905
    1 : 2
    první zápas 1 : 2, postupují Bohemians
  • finále

  • 07.07.20      20 : 00
    FK Mladá Boleslav - logo FK Mladá Boleslav Bohemians 1905 - logo Bohemians 1905
    1 : 2
    první zápas 3 : 0, postupuje Boleslav
  • 12.07.20      17 : 00 kvalifikace o EL
    FK Mladá Boleslav - logo FK Mladá Boleslav FC Slovan Liberec - logo FC Slovan Liberec
    0 : 2
    vítěz skupiny proti 5. týmu skupiny o titul