Hlavní obsah

Liberec - Slavia 1:3Mistr nedal oslabenému Slovanu šanci, trefil se i Musa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Traoré 0 : 1
45. Hilál 0 : 2
49. Musa 0 : 3
80. Králíček 1 : 3
Záznam online reportáže

Liberec uzavřel týden domácích bojů s pražskými „S" špatně. Ve středu padl ve finále domácího poháru se Spartou, teď prohrál ve 4. kole nadstavby se Slavií 1:3. Již jistý mistr vedl brzy po přestávce 3:0. Deset minut před koncem výsledek jen korigoval střídající Králíček. Hostující Musa se čtrnáctým zásahem sezony přiblížil koruně pro Krále střelců.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ibrahim Benjamin Traoré ze Slavie a jeho radost.

Článek
Fotogalerie

Jelikož na Spartě prohrál i Jablonec, zůstává Liberec na čtvrtém místě. O bod před svým regionálním rivalem. O tom, kdo by si měl příští neděli zahrát s vítězem prostřední skupiny o Evropu (Mladá Boleslav či Bohemians), se tak rozhodne až ve středu v posledním kole skupiny o titul.

Oba týmy nastoupily ve značně pozměněných sestavách. Za domácí hráli od začátku mladíci Beran, Michal a Fukala, na hrotu zastoupil zraněného Kuchtu za normálních okolností záložník Pešek. Na druhé straně poprvé v lize nastoupil Kosek a v brance dostal podruhé v ročníku příležitost Kovář.

Slavii stačily proti Liberci ke dvoubrankovému vedení dvě standardní situace. Jednu proměnil ve 34. minutě Traoré. Hellebrand rozehrál na levé straně přímý volný kop, centr hlavou prodloužil na zadní tyč Zima a záložník z Pobřeží slonoviny otevřel skóre zblízka o tyč. Podruhé inkasovali domácí v poslední minutě první části z trestného kopu. Přestože ho Hilál Júsuf zahrával z téměř 35 metrů, pálil rovnou na branku. Míč prolétl tříčlennou modrobílou zdí a zapadl přesně k tyči.

Tým Pavla Hoftycha si v prvním poločase větší šanci nevypracoval. Na střely na branku vedli sešívaní po 45 minutách 3:0, na rohové kopy to bylo 2:1 pro domácí.

Hned po přestávce byli Severočeši zralí na ručník, když Slavii darovali třetí gól. Ve 49. minutě stoper Kačaraba neodhadl dobře balon, k němuž se snadno dostal Musa, který na podzim hrál právě za Liberec a běžel sám na Nguyena. A mazácky ho přeloboval. Svou čtrnáctou trefou v sezoně se přiblížil k vytoužené koruně pro Krále střelců.

Kouč Jindřich Trpišovský sáhl po hodině hry ke čtyřnásobnému střídání, zápas se již dohrával. Blízko gólu byl ve 64. minutě domácí Beran. Jeho tečovaná střela skončila jen těsně vedle levé tyče Kovářovy branky. Přeci jen se však domácí dočkali. V 80. minutě dotlačil míč do branky střídající Králíček ve svém ligovém debutu. Liberec na svém stadionu dokázal Slavii vstřelit ligový gól po 490 minutách. V 84. minutě nastřelil Stanciu z přímého kopu tyč. Sešívaní i přes další šance gól už neslavili. Ligovou neporazitelnost se Slovanem natáhli už na sedm duelů.

4. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Slovan Liberec - Slavia Praha 1:3 (0:2)
Branky: 80. Králíček - 34. Traoré, 45. Hilál, 49. Musa. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Vitner - Proske (video). ŽK: Pešek - Musa. Diváci: omezený počet (limit 5000 osob na stadionu).
Liberec: Nguyen - Fukala (88. Dvořák), Kačaraba, Karafiát, Mikula - Michal (78. Králíček), Mara - Pešek (46. Mashike Sukisa), Beran, Zeman (78. Šulc) - Malinský (60. Černický). Trenér: Hoftych.
Slavia: Kovář - Holeš (61. Masopust), Frydrych, Zima - Coufal, Oscar, Hellebrand (60. Stanciu), Traoré, Kosek (61. Provod) - Hilál (61. Tecl), Musa (75. Červ). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: