Hlavní obsah

Baník - Plzeň 0:0Baník získal v nadstavbě první bod, Baroš se loučil

Fotbalisté Baníku Ostrava remizovali v nedělním utkání skupiny o titul s Viktorií Plzeň 0:0. S bohatou kariérou se tímto duelem loučil útočník Baníku Milan Baroš, na hřiště se dostal v 73. minutě. Ostravský klub zveřejnil, že navždy vyřadí dres s číslem 27.

Baník Ostrava se rozloučil s Milanem BarošemVideo: FCB

 
Článek
Fotogalerie

První poločas po emotivním loučení Baníku s ostravským kapitánem příliš fotbalové zábavy nenabídl. Do ochozů stadionu se po delší době vrátili fanoušci ve větší míře a téměř čtyři tisíce diváků vidělo od začátku územní převahu Plzně, která však narážela na organizovaný odpor domácí defenzivy.

Šance v první půli prakticky nebyly, a byť měla Viktoria opticky více ze hry, po půlhodině se domácí dvakrát osmělili zásluhou Potočného. Ale bezprostředním ohrožením zaváněla až možnost Fleišmana, kterému se ale ve 39. minutě vrhnul pod nohy Staněk. Ten si připsal soutěžní premiéru v plzeňské brance.

I po pauze držel Baník s jistým vicemistrem krok. Málem si ale přitížil vlastním gólem, Pokorný totiž ve 49. minutě Kayambův centr hlavou odvrátil na tyč Laštůvkovy branky.

Ostrava po sérii tří proher v nadstavbě o první bodový zisk bojovala s velkým nasazením. Šašinka ji v 68. minutě mohl zajistit vedení, dostal se za záda plzeňské obrany, ale z úhlu Staňka prostřelit nedokázal.

První opravdovou šanci si hosté vytvořili až osmnáct minut před koncem. Během chvilky zato dvakrát. V obou případech zakončoval Mihálik a dvakrát jej vychytal gólman Laštůvka.

V 73. minutě přišel na hřiště i Baroš a záhy zakládal akci, kterou nakonec po Kuzmanovičově centru Lalkovič mohl z voleje zakončit rozhodně lépe, než se mu povedlo.

Zápas mohl naprosto stylově v poslední minutě nastavení rozhodnout Baroš, ale zblízka hlavičkoval těsně vedle. Baník tak ani potřetí v sezoně proti Plzni neskóroval, ve vzájemných zápasech získal alespoň první bod. Ostravští na ligové vítězství nad Viktorii po dnešku čekají už 21 utkání od srpna 2009.

4. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Ardeleanu - Caletka, Kubr - Pechanec (video). ŽK: Kayamba, Kovařík (oba Plzeň). Diváci: 3853 (limit 5000 osob na stadionu).
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Lalkovič (89. Reiter), Jánoš (89. Kaloč), Kuzmanovič, Jirásek (82. Drozd), Potočný (82. Buchta) - Šašinka (73. Baroš). Trenér: Kozel.
Plzeň: Staněk - Řezník, Hejda, Pernica, Kovařík - Kalvach, Čermák, Hořava (60. Bucha) - Kayamba (89. Havel), Chorý (70. Alvir), Mihálik. Trenér: Guľa.

Reklama

Související témata: