Automobilka Nikola Motors začala přijímat rezervace na svůj pick-up Badger

Americká společnost Nikola Motors začala přijímat rezervace na svůj automobil Badger. Ten je obecně považován za konkurenta Cybertrucku od Tesly.

Vážní zájemci si tak mohou tento pick-up s elektrickým i vodíkovým pohonem zajistit už nyní – stačí uhradit poplatek 5000 dolarů. Tato zpráva podle serveru Business Insider způsobila, že hodnota akcií Nikola Motors stoupla o dalších 7 %.

Připomeňme, že akcie dotyčné firmy se začaly obchodovat 4. června na burze Nasdaq za zhruba 10 dolarů. A už o pět dní později překonaly částku 90 dolarů. Pikantní na tom je zejména fakt, že Nikola dosud neprodala jediný vůz.

Badger by měl mít díky využívání vodíkových palivových článků dojezd přibližně 965 kilometrů, což je o cca 160 kilometrů více než Cybertruck (respektive jeho nejdražší model). K dispozici bude rovněž varianta disponující výhradně baterií, která na jedno nabití zvládne urazit necelých 500 kilometrů.

Problémem však může být prodejní cena, která by se předběžně měla pohybovat v rozmezí 60 – 90 000 USD. Nejlevnější Cybertruck totiž má stát pouhých 39 900 dolarů.

Diskuze (39) Další článek: Tip: jak na přihlašovací obrazovce Windows 10 neukazovat jméno posledního přihlášeného uživatele?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,