Na tom by nebylo zase tak nic zvláštního, kdyby Patzel nepřišel do Karviné z pražské Dukly, tedy tábora největšího rivala Slezanů. Z Dukly se do Karviné zase tak často nepřestupuje, průměrně to vychází na jeden přestup za padesát let.

Prvním takovým mužem byl na startu tohoto tisíciletí vynikající brankář Miloš Slabý, aktuálně kouč gólmanů české reprezentace.

Druhým mužem je právě Patzel, člen širšího kádru reprezentace a mládežnický reprezentant, který má našlápnuto ke skvělé kariéře.

„My jsme samozřejmě rádi, že po konci v Dukle se Vojta rozhodl právě pro nás. Na svém postu (levá spojka) patří mezi nejlepší v republice, navíc je stále hodně mladý (21 let), takže i velmi perspektivní. Nepochybuji o tom, že se u nás herně ještě posune, má v sobě obrovský potenciál,“ představuje mladého bombarďáka manažer karvinského klubu Marek Michalisko.

V Baníku se buduje nová generace

Karvinský klub tímto tahem naplňuje své představy o nové „tříletce“ v herním směřování týmu. Z Baníku odešli starší zkušenější hráči (Monczka, Chudoba, Zbránek – ročníky 1990 a 1991), nyní bude klub spoléhat na mladší ročníky. „To je sportovní vývoj. Trenér Brůna bude nyní pracovat se Solákem, Patzelem, Nantlem, Flajsarem (ročníky 1997 až 2001). Na ně se bude spoléhat. Jsou to mladí hráči, ale i tak už něco odehráli a ve svých ročnících patří k nejlepším v republice. S nimi spojujeme nejbližší budoucnost,“ přibližuje Michalisko.

Marie Makovcová v akci.
Makovcová začala sezonu. S Wernischovou byly druhé v Brně
Kristi Qose si zvyká na boje o záchranu.
Kristi Qose: O záchranu jsem nikdy nehrál