Hlavní obsah

Z osmi žlutých se lze vykoupit a za dvě se stojí? Rada nechápe, kdo spáchal pravidla v nadstavbě

Den před utkáním uvítali nadějnou posilu do útoku. Jenže Ivan Schranz oblékne zelený dres až v příští sezoně. Stávající ročník musejí fotbalisté Jablonce dokončit ve stávajícím složení a s rozsáhlým seznamem absencí. Po porážce 0:3 na Spartě mají před sebou dvě varianty. Buď v posledním kole skupiny o titul předstihnou rivalský Liberec a zajistí si postup do druhého předkola Evropské ligy. Nebo zůstanou na pátém místě a budou muset podstoupit kvalifikaci o Evropu nejspíš proti Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada se v závěru sezony pere s řadou absencí.

Článek
Fotogalerie

Budou rádi, až sezona skončí. Jablonečtí pět kol po sobě nevyhráli, z toho si připsali čtyři porážky a vstřelili jediný gól.

Stále však hrají o hodně. V posledním kole hostí Baník a ztrácejí jeden bod na čtvrtý Liberec, který končí v Plzni.

„Jistota není žádná. Máme doma Ostravu, která už asi o nic nehraje, ale vždy je o co usilovat. Musíme se připravit a nechat na středu, jak to dopadne. Hloupě jsme si nechali vykartovat dva hráče a budeme řešit další problémy. Dostaneme se pod ještě větší tlak, což mě v danou chvíli mrzí nejvíc," láteří trenér Petr Rada.

Na Spartě postrádal sedm hráčů a vyhlídky před Baníkem jsou ještě horší. K absencím přibyli Sýkora a Hämäläinen.

Žádný div, že jeho tým v nadstavbě trpí.

„Nemáme hráče... Pět je zraněných, přidávají se vykartovaní, další nemohli na Slavii a Spartě nastoupit proti svým klubům. Změn je pro nás v každém zápase moc. Nevymlouvám se, ale žádný jiný mančaft se s absencemi v takové míře nepotýká. Je to pro mě frustrující, pořád něco tvoříme znovu a znovu," líčí kouč Jablonce.

Zase dostali za vyučenou

„Je před námi jeden zápas, možná dva, a máme další hráče v ohrožení. Nevím, proč se v nadstavbě stojí po dvou kartách, když se po základní části dá z osmi žlutých vykoupit... To jsem nezažil, kdo spáchal taková pravidla? Třeba půjdeme proti Mladé Boleslavi. Bude mít o zápas méně, což je výhoda pro ni. Dáme dohromady jedenáct hráčů a musíme hrát dál," nechápe Rada pořádky v nadstavbě.

Na Spartě inkasoval jeho tým hned ve třetí minutě obou poločasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada během utkání na Spartě.

„Dva rychle inkasované góly nás stály zápas. Pro mě nepochopitelné, hráče jsme přitom upozorňovali. Jako kolovrátek... Zase jsme dostali za vyučenou," kaboní se kouč.

Soupeř byl přitom po oslavách středečního zisku domácího poháru a v první půli pustil Jablonec do několika šancí. Brankář Nita je všechny pochytal.

„Nám to tam prostě nepadá, nejsme tak důrazní v šestnáctce. Hrajeme s top týmy, ale přesto bychom měli nějaké góly dát. Po druhé brance už bylo těžké skóre otočit nebo aspoň vyrovnat, Sparta dominovala," uvědomuje si Rada.

Reklama

Související témata: