Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kajínek o smrti Josefa Kuči: Lidská zrůda! Bachaři by na něj nesáhli, ve vězení měl zvláštní status

Autor: dce - 
6. července 2020
11:57

Ve vězení nepřežil ani jediný den! Josef Kuča (†21) odsouzený na 22 let ve vězení za umučení malého Marečka (†2) spáchal sebevraždu hned první noc. Jeho rodiče ovšem odmítají, že by si sáhl na život - prý měl plány do budoucna. K jeho smrti se vyjádřil i nejznámější český vězeň Jiří Kajínek.

„Ten, kdo utýrá malý dítě, je hovado! Je to prostě zrůda. Tyhle lidi by to měli schytat s plnou parádou,“ prohlásil Kajínek ve videu, které natočil ještě před Kučovou smrtí. Rodina mladého vraha se domnívá, že na smrti jejich bližního měl někdo další podíl - ať už dozorci, nebo spoluvězni. Odsouzený Kuča byl ale na cele sám a jako pachatel násilného trestného činu na dítěti měl bezpochyb speciální status MON - možný objekt napadení. To ostatně potvrdil i Kajínek.

„Veřejnost říká, že v tom vězení mu spoluvězni naložej, budou ho mlátit, třískat, kopat do něj, budou ho znásilňovat. Spoluvězni i bachaři jim to nedarují. Je mi to fakt líto, ale taková realita není. Je to prostě tak, že vězeňská služba tyhle zrůdy chrání, brání je, aby jim někdo náhodou nezkřivil vlásek,“ popsal.

Vysvětlil, že před více jak 20 lety podobní odsouzenci přišli do vězení a zažili skutečné peklo - všichni si do nich prostě kopli. Teď je ale vše jinak. „Takovejhle ubožák přijde do vězení a vězeňská služba mu dá označení možná oběť napadení - zkratka MON, takzvanej mončičák,“ prozradil Kajínek. „To obnáší to, že jednou za týden, čtrnáct dnů nebo třeba měsíc toho člověka vezmou k lékaři, tam se svlékne do naha a oni zkontrolují, zda na sobě nemá nějakou oděrku. A když mu najdou třeba odřený ramínko, tak se ho zeptají, kdo to udělal. On řekne, kdo to byl, a oni začnou toho vězně stíhat třeba pro napadení,“ řekl Kajínek před časem Blesk.cz.

A právě proto se Kajínek domnívá, že Kučovi na onen svět vážně nikdo nepomohl. „Přijel do Valdic, tam ho umístili samotnýho na celu, kde ho právě chránili před těma ostatníma vězněma, dali ho na celu, kde na něj padlo to stísňující, nechutný prostředí, kdy si uvědomil, že v těchto ponurých zdech by měl strávit 20 let života. Tak bych se vůbec nedivil, kdyby se rozhodl k sebevraždě,“ domnívá se. „Nevěřim tomu, že bachaři ve Valdicích umlátili Kuču,“ uzavřel Kajínek.

Kučův případ také porovnal s Františkem Kahánkem - ten v roce 1995 unesl, znásilnil a zabil desetiletého Tomáše. Zemřel po první noci strávené ve vazbě - jeho zranění nasvědčovala pořádnému výprasku. Obžalováni byli čtyři dozorci, nakonec ale nebyl nikdo odsouzen. Podle Kajínka byl jedním z dozorců otec zabitého Tomáše.

 

ptacek5 ( 9. července 2020 09:59 )

Prosím BLESKu, přestaňte už té svi.i dělat reklamu. Nebývám v komentářích sprostá, ale K.U.R.V.A. přestaňte už o něm psát. Má co si zasloužil a článek o pohřbívání v bílé rakvi, reportáž o hroucení se na pohřbu je šílený, tam jste pro jistotu neotevřeli diskusi. Proč si taková kreatura člověka zaslouží tolik pozornosti. Byl to sprostý vrah a jako sporostý vrah chcípl.

činčila ( 8. července 2020 20:30 )

A potom mohylu na Slavíně...

blankaflexi ( 8. července 2020 13:29 )

Ta komedie na pohřbu té svin ě mi připomíná přiblblé afektované chování určité
skupiny lidí.............a ta bílá rakev ??? NO TO JE P R D E L

blankaflexi ( 8. července 2020 13:26 )

Odporná svin ě !! Dobře že zdechl !! Měl víc trpět,zbaběle utekl ze života !!!!!

dietr ( 7. července 2020 08:06 )

Měl plány do budoucna..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání