Hlavní obsah

Pražští policisté se samopaly zasahovali proti podezřelým z únosu. Rychlý zákrok zachytila kamera

Novinky, jap
Praha

Pražští policisté v pondělí odpoledne zadrželi dva podezřelé z únosu cizinky. Protože hrozilo, že půjde o nebezpečné pachatele, byli policisté vyzbrojeni samopaly a zasahovali v neprůstřelných vestách a přilbách.

Rychlý a profesionální zákrok policistůVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„V odpoledních hodinách jsme přijali oznámení o únosu ženy, kterou měli násilím odtáhnout do superbu dva muži, se kterým pak ženu vozili po Praze. Policisté proto po vozidle pátrali a vypátrali ho na parkovišti ve Vrchlického ulici,” sdělila policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policisté povolali mimo jiné vrtulník s termovizí a prvosledové hlídky se samopaly. Po krátké přípravě následoval zákrok, při kterém ve voze poblíž čerpací stanice zadrželi dva podezřelé muže. Část policistů přitom jistila Vrchlického ulici pro případ, že by se muži snažili ujet.

„Žena je nezraněna a v pořádku. Zadržení muži byli převezeni na místní oddělení,” doplnila mluvčí s tím, že právní kvalifikace celého případu se bude odvíjet od výslechů jednotlivých aktérů.

Podle prvotních informací z místa měl přítel ženy mužům údajně dlužit peníze. Ti mu tak chtěli touto cestou pravděpodobně vyhrožovat. I tuto verzi ale budou muset teprve prověřit policisté.

Foto: jap, Novinky

Policisté při zásahu byli vyzbrojeni samopaly

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám