Hlavní obsah

Odejde Hložek v létě ze Sparty? Svého favorita má v Německu

Praha

Rozloučí se sparťanský talent Adam Hložek s rudým dresem ve středečním derby se Slavií? Ve frontě na sedmnáctiletého fotbalistu stojí bundesligové kluby. Zájem má Borussia Dortmund, u hráče to podle německých médií momentálně vyhrává RB Lipsko. To hledá do ofenzivy náhradu za kanonýra Tima Wernera, jenž přestoupil do Chelsea a na seznamu má i Hložka. Zbývá maličkost, dohodnout se s vedením letenského celku. To si šikovného hráče cení na 15 milionů euro, zhruba 400 milionů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský fotbalista Adam Hložek by mohl v létě přestoupit do Německa.

Článek

Hložek má ve Spartě smlouvu do 30. června 2022. Letenský klub se s ním snaží pracovat velmi obezřetně. „Adam má obrovský potenciál a rychle sbírá zkušenosti. Nesmíme však zapomínat, že pořád jde o velmi mladého kluka. Nemůžeme nic uspěchat," prohlásil před časem sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Jenže teď to podle německých médií vypadá tak, že by Hložek mohl na Letné v létě skončit a posunout se západním směrem. Lákavé je laso od Dortmundu, aktivitou směrem k získání talentovaného hráče pak hýří sportovní ředitel RB Lipsko Markus Krösche. A právě Lipsko je prý momentálním favoritem i pro samotného hráče.

Důvodů, proč by mohl Hložek preferovat Lipsko, je víc. Jeho hráčský agent Pavel Paska zastupuje také Patrika Schicka, který je v Lipsku na hostování z AS Řím. Lipsko mělo v minulé sezoně nejmladší tým v německé nejvyšší soutěži (24,5 roku), manažer Julian Nagelsmann (32) je známý tím, že umí pracovat s mladými talenty. Lipsko je navíc vzdáleno jen dvě a půl hodiny jízdy od Prahy, což může být pro Hložka také zajímavé.

Podle Bildu se hráč netají touhou udělat další krok ve své kariéře. A jako ideální krok vidí odchod do nejvyšší německé soutěže. Jediné, co by mohlo přestup zhatit, je tak momentálně nejspíš výše odstupného. Sparta by za hráče chtěla patnáct milionů eur, plus procenta z případného dalšího přestupu. Podle informací Sport.cz však zatím Lipsko operuje s menší přestupovou sumou a k dohodě klubů nedošlo.

Měl by podle vás odejít sparťanský talent Adam Hložek do zahraničí už po této sezoně?
Ano.
25,1 %
Ne.
74,9 %
Celkem hlasovalo 13647 čtenářů.

Reklama

Související témata: