Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zpívající bubeník Vítězslav Vávra (67): Vězněm ve vlastním bytě, ven se dostal naposledy loni

Věra Špinarová a Vítězslav Vávra byli manželé.
Zdroj: Se souhlasem ČT
+ Další fotografie
IZOLACE
Mezi ženami a dívkami byl zpěvák Vítězslav Vávra (67) v osmdesátých letech velkým oblíbencem. V posledních době mu ale bohužel odešlo zdraví, takže se musel vzdát své vášně pro hudbu a po rozvodu s mladou manželkou zůstal sám doma uvězněný mezi čtyřmi stěnami. „I lékaři a zdravotní sestřičky jezdí ke mně domů, jinak to nejde,“ řekl eXtra.cz Vávra.

Izolace idolu

Citronová holka, Holky z gymplu, Dívka z heřmánkové návsi… to jsou asi nejznámější hity Vítězslava Vávry (67), s nimiž v osmdesátých letech minulého století okupoval žebříčky československých socialistických hitparád.

Někdejší idol slečen i zralých žen už ale dávno není na výsluní a nežije se mu tak, jak by si představoval.

Nesmí z domu

„Moje zdraví se nelepší. Mám velmi silnou artrózu v zádech a v kyčli ve čtvrtém stupni, k tomu další zdravotní diagnózy. S tím se nikam nedobelhám, takže už ani nikam nechodím. Jsem zavřený doma, nemůžu ven, jsem rád aspoň za terasu, kterou mám u bytu. I doktorky a sestřičky za mnou jezdí,“ řekl eXtra.cz Vítězslav Vávra.

„Když potřebuju lék, doktorka přijde, prohlédne mě, předepíše ho a pečovatelka ho vyzvedne. Jinak jsem byl venku před rokem, když jsem musel k doktorům, a to se o to postarala záchranka,“ popisuje zpívající bubeník.

Zůstal sám

„Jsem potřetí rozvedený, ale s exmanželkou jsme zůstali přáteli a i s naší šestnáctiletou dcerou mě navštěvuje. A bývalá žena mi občas i uvaří. Jinak mám pečovatelku, která obstará všechno, co potřebuju nakoupit. Na tu dostávám příspěvek na péči. Chodí i nějaké tantiémy za písničky, je to jednou ročně a není to žádný zázrak. Mám ale vlastní byt, z penze vyžiju, v tomhle ohledu jsem spokojený,“ prozradil nám dříve obletovaný umělec.

„Kromě zdraví jsem v pohodě, duševně nijak nestrádám. Chybí mi, že už nemůžu zpívat a chodit ven, ale s tím se člověk zkrátka musí smířit. Propracoval jsem se k pochopení, že to jinak nejde, a naučil jsem se s tím žít. Chodí mě navštěvovat hodně kamarádů, střídají se tu jeden za druhým. Hodně si například telefonujeme s kamarádem Karlem Šípem (75). A pouštím si hodně muziky. Sem tam vzpomínám i na Věru Špinarovou, “ tvrdí její bývalý muž.

Syn Špinarové je zvláštní

Do toho se před pohřbem zpěvačky pustil její syn Adam Pavlík, kterého se dotklo Vávrovo obvinění, že maminku přetěžoval, a proto že zemřela.

„S Pavlíkem jsem od té doby nemluvil, nebyl důvod. On je to zvláštní člověk. Nechtěl bych si s ním vůbec povídat,“ dodal Vávra.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy