Hlavní obsah

Na Součka pějí v Anglii ódy

Londýn/Praha

Druhou trefu v druhém utkání v řadě si připsal český fotbalový záložník Tomáš Souček v dresu West Hamu United. Při nedělním souboji na hřišti Newcastlu obstaral druhý gól Kladivářů, kteří nakonec remizovali 2:2. Součkův klub i přes remízu navýšil náskok na osmnáctou příčku, první sestupovou, na čtyři body.

Foto: Owen Humphreys, Reuters

Český záložník Tomáš Souček skóroval v anglické fotbalové lize ve druhém zápase za sebou a pomohl West Hamu k remíze 2:2 na hřišti Newcastlu.

Článek

„Začínáme těžit z přítomnosti dvou zimních posil. Jarrod Bowen i Tomáš Souček, kteří přišli na konci ledna, se prosazují stále více. Jsou ve skvělé formě. Tomášovi další gól určitě ještě více přispěje ke klidu a sebedůvěře," prohlásil na adresu českého reprezentanta útočník West Hamu Michail Antonio, který vstřelil první gól zápasu.

Bývalému záložníkovi Slavie se zápas velice vydařil. Kromě trefy, kdy se prosadil po rohovém kopu, mohl zařídit za vyrovnaného stavu třetí branku, ale deset minut před koncem jeho parádní hlavičku lapil gólman Martin Dúbravka, těsně před závěrečným hvizdem pak Souček připravil gólovou pozici pro Jarmolenka, ale skóre už se neměnilo.

„Je velmi pozitivní, do jaké formy se Souček dostal. Když jsme ho kupovali, věděli jsme, že s ním získáváme i góly. Nyní to potvrzuje. A současně má i mnoho dalších skvělých atributů, jimiž naší hře pomáhá," lebedil si David Moyes, trenér West Hamu, před středečním soubojem s Burnley, jehož dres obléká český útočník Matěj Vydra.

Reklama