Hlavní obsah

Nový Land Rover Defender konečně v pracovní verzi. Hard Top naloží i paletu

Land Rover Defender se bude prodávat i jako užitkový vůz. Off-road v nejosekanější verzi dostal název Hard Top a lecčím překvapí i zastánce původního, dnes už legendárního modelu.

Nový Land Rover Defender konečně v pracovní verzi. Hard Top naloží i paletuVideo: Land Rover

 
Článek

Praktičnost, jednoduchost a prostupnost terénem. To byla od samého začátku hesla, která definovala Land Rover Defender, asi nejikoničtější off-road všech dob. V moderní verzi se od své cesty ale lehce odklonil. Nový model už je pořádně drahý, v základu stojí přes 1,3 milionu korun a má v sobě stejně elektroniky jako všechna současná auta.

Miliardář představil svůj nezničitelný offroad za cenu spíše lidovou

AutoMoto

Nová varianta Hard Top však hledá inspiraci v 50. letech minulého století a předvádí off-road jako užitkový automobil. Na pohled zaujmou už i osmnáctipalcová ocelová kola.

Prakticky se jedná o pick-up s pevnou neodnímatelnou střechou. Má jen dvě místa pro posádku, v nouzi tři. Do nákladového prostoru se vejde i europaleta. Land Rover také slibuje, že vůz utáhne přívěs o hmotnosti až 3,5 tuny. Výhodou má být i boční otevírání nákladního prostoru.

Foto: Land Rover

Land Rover Defender Hard Top bude k dispozici se třemi nebo pěti dveřmi.

Automobil bude k dispozici ve dvou variantách 90 a 110, tedy třídveřová a pětidveřová verze. Standardně bude mít pohon všech kol, nezávislé zavěšení kol, vinuté pružiny a rovněž vzduchové odpružení v nejdelší variantě. Důležitá je i funkce Terrain Response 2, která mimo jiné dovoluje autu brodit do hloubky až 900 mm.

Land Rover představuje nový tříválcový plug-in hybrid, nabídne jej ve dvou modelech

AutoMoto

Uvnitř ale nebude Defender tak spartánský, jak by se dalo čekat. Nabídne kvalitní infotainment, parkovací kameru, asistenta jízdy s přívěsem a mnoho dalšího, třeba i kamery ve zpětných zrcátkách. Cena zatím není oficiální, ale hovoří se o v přepočtu jednom milionu korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám