Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Ringo Starr slaví 80: Luxusní byt, ve kterém přespával s ostatními Brouky, je k pronájmu

Ringo Starr slaví 80: Luxusní byt, ve kterém přespával s ostatními Brouky, je k pronájmu
Zdroj: Profimedia.cz
+ Dalších 10 fotografií
galerie
Ringo Starr, člen legendární skupiny The Beatles, slaví 80. narozeniny. Bubeník Brouků, který se potýkal s drogami a alkoholem, je v hudbě stále aktivní a dokonce se čas od času sejde s Paulem McCartneym (78). Nyní je k pronájmu luxusní byt, v němž Ringo společně s Georgem Harrisonem a čas od času i Paulem a Johnem Lennonem přespával v dobách své největší slávy.

Sir Ringo Starr, vlastním jménem Richard Starkey, je anglický bubeník, zpěvák a herec známý především jako bývalý člen skupiny The Beatles. Narodil se 7. července 1940 v Liverpoolu ve Velké Británii. Od mládí byl manuálně zručný, jako student však za moc nestál, a proto nikdy nedokončil střední školu.

Na hudební dráhu nastoupil v roce 1957, kdy si pořídil bicí soupravu a se svým kamarádem Eddiem Milesem založil skifflovou skupinu The Eddie Clayton Skiffle Group. Roku 1959 začal hrát s tehdejší nejúspěšnější amatérskou rock'n'rollovou kapelou Rory Storm and the Hurricanes.

V srpnu 1962 nahradil bubeníka Peta Besta v legendární skupině The Beatles. Společně se svými kolegy Paulem McCartneym, Georgem Harrisonem a Johnem Lennonem tak zažil velkou slávu, o které se jiným ani nesnilo. Kromě hudby ho s ostatními členy kapely pojilo i velké přátelství.

Rozpad The Beatles

Oficiální rozpad The Beatles přišel v dubnu roku 1970. Následně se Ringo vrhl na vydávání sólových desek, které však nebyly příliš úspěšné. V oblasti pop music jeho popularita od poloviny sedmdesátých let 20. století poklesla, objevil se ale v pár snímcích, o jejichž popularitě by se dalo polemizovat.

" style="border: none; position: relative; visibility: visible; display: block; margin: 0px; padding: 0px;" height="120px" width="400px">

Po překonání drogové a alkoholové závislosti se v roce 1989 objevil na turné se svou doprovodnou skupinou All-Starrs Band. Roku 1995 se spojil s bývalými Brouky Paulem McCartneym a Georgem Harrisonem kvůli společnému projektu. V roce 2015 byl uveden do Rokenrolové síně slávy v kategorii Ocenění za hudební dokonalost. Je i držitelem Řádu britského impéria nebo komandérem Řádu umění a literatury.

Luxusní byt

V době své největší slávy a nespoutanosti si Ringo Starr a George Harrison společně pronajímali luxusně zařízený byt s terasou. Čas od času tam kromě nich přespávali i ostatní členové kapely a jejich přátelé. Tento byt je nyní k pronájmu za 7 tisíc liber měsíčně, v přepočtu tedy 220 tisíc korun. Na to, jak nádherný byt se zajímavou minulostí si nyní může kdokoliv s dostatkem financí pronajmout, se podívejte v galerii.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy