Rekordní měsíc Vinohradské 12: podcast Českého rozhlasu zaznamenal v červnu 770 tisíc stažení

Uplynulý měsíc byl pro Vinohradskou 12 bezkonkurenčně nejúspěšnějším. Podcast Českého rozhlasu, který v poslední době posbíral několik ocenění, zaznamenal v červnu 769 934 stažení.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lenka Kabrhelová

Lenka Kabrhelová | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Za patnáct měsíců fungování projektu tým kolem Lenky Kabrhelové hlásí pět milionů stažení.

Popularita a poslechovost Vinohradské 12 od počátku postupně roste. Pro srovnání – v dubnu 2019 podcast zaznamenal necelých 43 000 stažení, letos v květnu to bylo 567 000, a v červnu dokonce rekordních 769 tisíc stažení.

Novinářská cena 2019: Dataři zvítězili s projektem Rozděleni svobodou, za Český rozhlas uspěl i Lukáš Houdek

Číst článek

Vinohradskou 12 si lidé mohou poslechnout na zpravodajském serveru iROZHLAS.cz, v aplikaci můjRozhlas i v podcastových aplikacích jako Apple Podcasts či Spotify.

„Jsem rád, že Vinohradská 12 má domovský přístav zrovna na našem webu. Učí totiž naše čtenáře poslouchat audio obsah. Z počtu stažení je vidět, že se to daří nad očekávání,” řekl už dříve šéfredaktor iROZHLAS.cz Radek Kedroň.

Vinohradská 12 je první původní podcast Českého rozhlasu, který se každý pracovní den věnuje jednomu zpravodajskému tématu. „Snažíme se vyprávět v kontextu hlavní zpravodajské události, které se kolem nás dějí,” říká moderátorka Lenka Kabrhelová.

Popularitu Vinohradské 12 dokládá i jednoznačné vítězství v druhém ročníku ankety Podcast roku – na první příčce se umístila hned dvakrát. Zvítězila v kategoriích Veřejnoprávní podcast a Cena odborné poroty.

Lenka Kabrhelová navíc byla za rozhovor s novinářkou Julií Ioffe nominována i na letošní Novinářskou cenu v kategorii audiovizuální žurnalistiky.

vin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme