Zahradní kancelář mezi mrkví a růžemi. Workstation Cabin nabízí řešení, kde najít klid na práci z domova

workstationcabin-min

Foto: Hello Wood

Domek Workstation Cabin nabídne klid na práci z domova

0Zobrazit komentáře

Děkujeme, ale pokud nechcete, do práce již chodit nemusíte. Tuto větu si v posledních týdnech vyslechla řada zaměstnanců. Ne, že by se jednalo o jejich výpověď, ale mnohé společnosti se vezou na koronavirovém trendu, který ukázal, že v mnohých případech jsou zaměstnanci schopni vykonávat svou práci z domova ve stejné kvalitě jako z kanceláře, jestli ne dokonce lépe.

Své o tom ví například někteří zaměstnanci Twitteru, kterým jeho šéf Jack Dorsey dovolil trvale se podílet na chodu společnosti z jejich gauče. A pozadu nezůstala ani řada tuzemských zástupců startupové scény. I někteří čeští zaměstnanci tak mohou čas, který by věnovali cestě do práce a z práce, využít k plnohodnotné snídaní či delšímu spánku, nemusí tolik řešit dress code a ještě ušetří za dopravu.

hello-wood-workstation-cabin1

Foto: Zsuzsa Darab

Workstation Cabin připomíná otesaný oblázek

hello-wood-workstation-cabin3

Foto: Hello Wood

Domek může být umístěn i ve volné přírodě

Původní nadšení z home officu se ovšem může velmi rychle vytratit a práce z domova zošklivit. Důvodů je hned několik. Efektivita v domácím prostředí snadno upadá, z nastavené workflow vytrhává řada vnějších a dříve nepoznaných podmětů, pošťák, děti, domácí mazlíčci, a dotyčný najednou zjišťuje, že takto úzké spojení pracovního života s tím osobním v jeho případě vůbec nefunguje.

Pro lepší separaci těchto životních rovin je tu zajímavý projekt v podobě oblázkového mnohostěnu od maďarského designového studia Hello Wood. To myslelo na potřeby těch, kteří doma pracovat chtějí, ale zároveň se potřebují co nejvíce odstřihnout od dění, které doma probíhá.

Například v některém koutu zahrady si tak lze vybudovat soukromou kancelář, ale i místo pro relaxaci, cvičení či dětské dovádění. Zůstaňme však u kancelářského využití domku, na které odkazuje i jeho jméno. Workstation Cabin, jak se vyvýšená konstrukce kombinující dřevo a sklo nazývá, rozhodně není obyčejným zahradním domkem. Stavba příjemně koketuje s futuristickým designem, který i přesto s lehkostí zapadne do rázu každé zahrady, zejména té s bujnější vegetací.

hello-wood-workstation-cabin9

Foto: Zsuzsa Darab

Domek se může stát nerušivou součástí zahrady

hello-wood-workstation-cabin4

Foto: Hello Wood

Proč pracovat doma, když to jde i na zahradě

Venkovní prostor hraje důležitou roli i uvnitř objektu. Ten je totiž vybaven několika velkými okny, která zvou okolní přírodu přes práh. Příroda se tak stává výraznou součástí interiéru, který je celý obložen borovicí umocňující přírodní dojem ze stavby.

A to i přesto, že jeho tvar je díky řadě různě zkosených ploch velice futuristický. Skromná vnitřní užitní plocha domku (8 metrů čtverečních) je důvodem, proč byl v interiéru pečlivě zvažován každý centimetr. Proto lze vnitřní vybavení variabilně přetvářet a během chvíle kancelář proměnit třeba na hernu pro děti. Pobyt ve Workstation Cabin je možný díky izolaci ve stěnách po celý rok, navíc lze domek dovybavit vytápěním, klimatizací, ambientním osvětlením, audiosystémem či televizí.

twisto-apple-pay2

Přečtěte si takéPříběh krachujícího Wirecardu má další zvrat. Jeho karty opět běží, akcie lezou nahoru a Twistu funguje Apple PayPříběh krachujícího Wirecardu má další zvrat. Jeho karty opět běží, akcie lezou nahoru a Twistu funguje Apple Pay

Dům celkově zabírá 4,34 × 3,40 × 3,60 metru a je nabízen i s balkónem. Montáž domku by měla zabrat jen několik dní a na určené místo je většinou dodáván již v kompletně smontovaném stavu. Na náš dotaz ohledně ceny a možnosti doručení do České republiky prozatím v Hello Wood nereagovali.

hello-wood-workstation-cabin6

Foto: Zsuzsa Darab

Mimo práce zde lze relaxovat

hello-wood-workstation-cabin7

Foto: Zsuzsa Darab

A také zde lze cvičit

hello-wood-workstation-cabin5

Foto: Hello Wood

Interiér domku

Diskuze (0)

Novinka

Anonym