Brazilský prezident má pozitivní test na koronavirus. Nemoc dlouhodobě zlehčoval

07.07.2020 19:19

Brazilský prezident Jair Bolsonaro byl pozitivně testován na COVID-19. Sám nemoc opakovaně zlehčoval. O výsledcích testů dnes s rouškou informoval novináře, informují Novinky.

Brazilský prezident má pozitivní test na koronavirus. Nemoc dlouhodobě zlehčoval
Foto: repro internet
Popisek: Prezident Brazílie Jair Bolsonaro s manželkou (v bílém)

„Cítím se dobře, normálně. Dokonce bych se zde rád prošel, ale kvůli doporučení lékaře nesmím,“ sdělil prezident, který příznaky nákazy včetně horečky začal pociťovat v neděli.

Před zástupci médií dodal, že se těší dobrému zdraví. Bolsonaro označuje COVID-19 za „chřipečku“.

Dlouhodobě odmítá zavádění přísných koronavirových restrikcí, nesouhlasil ani se zakrýváním nosu a úst, to posléze nařídil až soudce. Doporučoval podobně jako americký prezident Donald Trump léčbu hydroxychlorochinem, který sám bral. Toto antimalarikum ale vědci nedávno označili za zcela neúčinné.

Brazílie s 210 miliony obyvatel je po Spojených státech na druhém místě s nejvyšším počtem nakažených koronavirem i v počtu lidí, kteří s COVID-19 zemřeli. Podle brazilského ministerstva zdravotnictví překročil počet obětí 65 000 a zatím je evidováno 1 623 284 případů nákazy.


 


 

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…