Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Srdcervúci príbeh: Policajt Pavol (†32) sa podpísal pod hrdinský čin, opitá vodička mu vzala život

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook)

PRAHA - Život mnohokrát píše smutné príbehy. Dôkazom je aj tragédia z Českej republiky, pri ktorej zahynul len 32-ročný policajt Pavol. Ten v minulosti zachránil život iného človeka priamo na ulici. Teraz ho o ten jeho pripravila nezodpovedná vodička.

Smrť mladého policajta z Ostravy zasiahla jeho rodinu, kolegov aj verejnosť. O život prišiel v nedeľu podvečer v pražskej metropole po tom, ako do vozidla policajnej hliadky vrazila vodička, ktorá mala byť pod vplyvom alkoholu aj omamných látok. Nafúkala vyše dvoch promile. Aký kokteil drog užila, preukážu až ďalšie testy.

Srdcervúci príbeh: Policajt Pavol
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Zostanú len spomienky

Na policajta spomínajú všetci len v dobrom. "S Pavlom som chodil štyri roky do triedy na strednej škole a bol to skvelý chlap! Ešte desivejšie je, že sme sa v Prahe na ceste míňali v autách približne pol hodiny pred tým, než sa stala nehoda," napísal na sociálnej sieti Pavlov známy, ktorý v danom okamihu nemohol tušiť, že už kamaráta nikdy neuvidí.

"Budú nám chýbať jeho skúsenosti, jeho zručnosti, jeho nadšenie a radosť z tréningu tradičného karate," zaspomínali si aj z Akadémie karate Ostrava. Smutnú fotografiu zverejnili aj jeho kolegovia z policajnej stanice. 

Spomienka na kolegu: Policajti z Ostravy na tragédiu tak skoro nezabudnú.
Zobraziť galériu (4)
Spomienka na kolegu: Policajti z Ostravy na tragédiu tak skoro nezabudnú.  (Zdroj: Facebook)

Hrdinský čin

Pavol sa počas svojej služby v radoch ochrancov zákona podpísal aj pod hrdinský čin. Pozornosť naň v minulosti upriamila samotná polícia. S ďalšími dvoma kolegami sa mu podarilo zachrániť život 63-ročného muža. Ten skolaboval 7. februára 2018 krátko pred ôsmou hodinou ráno v Ostrave. "Strážnici mužovi uvoľnili dýchacie cesty a zahájili nepriamu srdcovú masáž," opísal Týdeník policie

Muža podľa všetkého zachránili v poslednej chvíli. V čase, keď sa k nemu dostali, mal namodralú tvár a nedýchal. Policajti resuscitáciu vykonávali až do príchodu záchranárov. Vyslúžili si aj pochvalu lekára. 

Srdcervúci príbeh: Policajt Pavol
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Aj o život Pavla bojovali záchranári dlhé desiatky minút. Resuscitovali ho hodinu, no šťastný koniec, ako v prípade spomínaného muža, sa nekonal. Všetko bolo márne. Policajt, ktorý v osudnej chvíli sedel na zadnom sedadle, utrpel mnohopočetné poranenia.

Vážne zranenia mali aj jeho kolegovia. Vodič, 34-ročný policajt, utrpel ťažké zranenia a po ošetrení ho transportovali do Fakultnej nemocnice Královské Vinohrady. Rovnako aj 40-ročnú policajtku, ktorá sa v aute viezla na prednom sedadle spolujazdca. Utrpela pomliaždeniny na hlave a na chrbte. 

Samotná vodička, ktorá mala nehodu spôsobiť, vyviazla s úrazom zápästia. Po nehode bola ulica 5. května v Prahe v smere na Brno úplne uzavretá. Dopravu odkláňali policajné hliadky. Presnejšie okolnosti tragédie sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Viac o nešťastí nájdete aj tu.

Viac o téme: PolicajtNehodaSmrťČesko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu