Hlavní obsah

Rolls-Royce Wraith v edici Kryptos hledá inspiraci v číselném kódování

Automobilka Rolls-Royce představila limitovanou sérii svého kupé Wraith. Nese jméno Kryptos a obdivu se jí bude dostávat především z řad počítačových expertů. Zdobení totiž tvoří složité číselné kódy.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Wraith Kryptos

Článek

Britové se nechali slyšet, že vyrobí pouze padesát exemplářů modelu Wraith v edici Kryptos. Není to ale nic neobvyklého, Rolls-Royce je podobnými projekty proslavený napříč modelovou řadou.

Legenda slaví narozeniny. V8 od Bentley je tu už 60 let

AutoMoto

Designéři se při jeho navrhování inspirovali sochou s názvem Kryptos, která zdobí sídlo Americké zpravodajské služby. Vůz má pak detaily, ve kterých je vypsán jeho vlastní číselný kód. Podle výrobce mu ale porozumí jen pár nejvyvolenějších a nejschopnějších lidí na této planetě.

Nejlépe si šifry všimneme na palubní desce, kde pokrývá většinu zdobení. Nejlépe ho pak ze své pozice uvidí sám řidič. Číselné řady lze najít i na opěrkách hlav, sošce vpředu na kapotě a také na ambientně osvětleném stropě vozu, který doslova bere dech.

Nový Land Rover Defender konečně v pracovní verzi. Hard Top naloží i paletu

AutoMoto

Je jasné, že tento model zaujme hlavně milovníky počítačů a kódování, ale jeho koupě bude velkou investicí. Jak už jsme uváděli, vznikne pouze padesát kusů a cena bude jistě velmi vysoká. Automobilka ji ovšem tradičně veřejně neuvedla.

Reklama

Související témata:

Související články

Grafik ukázal Rolls-Royce v roli supersportu

Sportovní Rolls-Royce neexistuje, ale když už by existovat měl, podle nezávislého designéra by mohl vypadat právě takto. Snoubí eleganci a působivost rollsů...

Výběr článků

Načítám