Slávisté před oslavou titulu hráli se Spartou bez branek. Plzeň při rozlučce s kapitánem zničila Liberec

Fotbalisté Slavie remizovali v závěrečném pátém kole nadstavbové části první ligy v pražské derby se Spartou bez branek. Červenobílí mají už tři kola jistotu obhajoby titulu a po derby převzali mistrovský pohár. Druhá Plzeň v posledním zápase porazila Liberec 4:0. Utkání bylo zároveň rozlučkou s domácím kapitánem Romanem Hubníkem, kerý se po sezoně vrací do Olomouce.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 20:45 8. 7. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávisté neprohráli se Spartou už 11 soutěžních utkání po sobě a udrželi domácí neporazitelnost v ligové sezoně. Sparta obsadila v tabulce třetí místo. Letenský útočník Libor Kozák další gól ke 14 brankám v tomto ročníku nejvyšší soutěže nepřidal a podělil se o vítězství mezi kanonýry se slávistou Petarem Musou, který kvůli trestu za karty nemohl nastoupit.

Trpišovského upřímná zpověď: Být jako Ferguson v Česku nejde, s Kangou ke kontaktu nedošlo

Číst článek

Sparta v úvodu držela míč, ale jako první zahrozili domácí. Masopustovu střelu zblokoval Hancko a ve 14. minutě trefil Coufal břevno. Ránu bývalého sparťana Stanciua vyrazil Heča a hostující brankář se zaskvěl i proti Holešově hlavičce.

V druhé části první půle se začala dostávat do šancí i Sparta, která promarnila hned několik přečíslení. V 31. minutě Tetteh v úniku tří na jednoho zvolil střelu a trefil obránce Frydrycha. Poté domácí brankář Kolář vytáhl Hanouskovu ránu a následně Tetteh v další přečíslení vypálil mimo. V úniku pak neuspěl ani hostující Karlsson.

Kozák trefil jen soupeře

Sparťanský kouč Kotal až po poločase poslal do hry útočníka Kozáka, který usiloval o to, aby se osamostatnil na čele střelecké tabulky. Do statistik se ovšem zapsal jen brzkou žlutou kartou.

Do druhé půle vstoupila aktivněji Slavia. Heča ve 48. minutě vyrazil Stanciuovu střelu k tyči a s pokusem bývalého sparťana si poradil i po hodině hry.

Mezitím domácí fanoušci, kterých se při stávajícím omezení proti šíření nového koronaviru dostalo do hlediště znovu zhruba čtyři tisíce, způsobili pyrotechnikou krátké přerušení utkání. Další příznivci opět sledovali zápas před stadionem u velkoplošné obrazovky. Sparťanští fanoušci se na tribuny nedostali.

V 65. minutě dělily červenobílé od vedení centimetry, když Teclova hlavička zasáhl břevno, pak tyč a odrazila se zpět do pole. Přestože výsledek už nemohl nic změnit na konečném umístění týmů, hrálo se velmi tvrdě s řadou ostrých zákroků.

Po jednom z faulů dokonce dostal žlutou kartu za protesty i domácí kouč Trpišovský. Domácí se tlačili za vítězstvím, ale Heča si poradil i s tečovaným míčem v nastavení.

Plzeňské loučení s kapitánem

Plzně v posledním pátém kole skupiny o titul prvoligové nadstavby doma deklasovala Liberec 4:0. Druhá Viktoria zakončila sezonu s devítibodovou ztrátou na mistrovskou Slavii. Slovan klesl ze čtvrtého na páté místo a utká se s Mladou Boleslaví o účast ve druhém předkole Evropské ligy.

Dva góly vstřelil Aleš Čermák, z toho jeden z penalty, další branky přidali Jan Kovařík a Ondřej Mihálik. Plzeň se v zápase rozloučila s kapitánem Romanem Hubníkem, který se po sezoně vrátí do Olomouce. Šestatřicetiletý obránce odehrál závěrečnou půlhodinu.

FINÁLE FORTUNA:LIGY - 5. kolo nadstavby, skupina o titul:

Jablonec - Ostrava 1:1 (1:0)

Plzeň - Liberec 4:0 (2:0)

Slavia - Sparta 0:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme