9. července 2020 • 05:00

Trpišovský: Hlavně ať neodejde Kolář! Součka čeká posun v Premier League

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
12
  • Jindřich Trpišovský s pohárem pro mistra ligyJindřich Trpišovský s pohárem pro mistra ligyFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Je podepsaný pod druhým titulem Slavie v řadě. Trenér Jindřich Trpišovský si užívá sešívané oslavy, ale už musí přemýšlet nad kádrem nad příští sezonu. Především doufá, že mu v kádru zůstane brankář Ondřej Kolář, zároveň předpovídá ještě větší budoucnost Tomáši Součkovi. Co řekl na tiskovce po remíze v závěrečném derby? 

  • O dojmech z titulu

    „Bezprostřední pocity jsou skvělé. Podařilo se nám obhájit titul, bylo to ještě těžší než ho získat poprvé. Kvůli odchodům hráčů i dlouhé jarní pauze, Plzeň na jaře hrála skvěle, my přebudovávali mužstvo a jsem rád, že jsme to nakonec zvládli a přiblížili se číslům z minulé sezony. Je to završení práce, které se dennodenně věnujeme, je jen škoda, že nemohlo být vyprodáno a na stadion se dostala jenom část fanoušků."

    Jaroslav Tvrdík v objetí s trenérem Jindřichem Trpišovským Jaroslav Tvrdík v objetí s trenérem Jindřichem TrpišovskýmFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • O oslavách

    „Bude to podobné jako loni, ale vždy v tu chvíli, kdy to získáte, je ten pocit silnější a oslavy větší. Teď je to ale na druhou stranu volnější, máme volné hlavy, bude to asi spíše přátelské posezení."

    Mistrovské oslavy v plném proudu! Hasiči u Edenu ale i jízda s pohárem po Praze
    Video se připravuje ...

  • O remíze v derby

    „Mrzí mě to hodně, hráli jsme doma, nedali jsme gól, to je pro mě vždy hrozné. Zápas jsme měli téměř celý zápas ve svých rukách, hráli jsme skvěle týmově i individuálně, měli jsme hrozně moc zakončení, jediná kaňka je, že jsme nevstřelili tu kýženou branku.“

    SESTŘIH: Slavia - Sparta 0:0. Dvakrát břevno domácích, Heča vychytal hostům remízu
    Video se připravuje ...

  • O pohybu v kádru Slavie

    „Doufáme, že některé nové tváře přivítáme v přípravě. Kádr byl stavěn na jarních patnáct zápasů, teď to budeme stavět jinak, je třeba tým doplnit. Čekáme ještě na hráče, kteří se vrací z hostování, a na stav zraněných. Uvidíme, kdo nás doplní. Hlavně si přeji, aby nikdo neodešel, hlavně v případě Ondry Koláře. Nic takového nemáme v plánu, uvidíme ale, jaké týmy přijdou s případnou nabídkou, to nikdy nemůžete vědět. Kádr bychom naopak rádi doplnili a rozšířili na určitých postech. Hlavně Ondra Kolář je pro mě extrémně důležitý a doufáme, že u nás ještě sezonu zůstane.“

    Gólman Slavie Ondřej Kolář překonal rekord české i československé ligy v počtu vychytaných nul v sezoně Gólman Slavie Ondřej Kolář překonal rekord české i československé ligy v počtu vychytaných nul v sezoněFoto Michal Beranek / Sport

  • O krátké dovolené

    „Hned od čtvrtka máme čtrnáct dní volno, pak už začínáme s kempem v Rakousku. Letní příprava bude čtyři týdny, budeme mít jedno kondiční a jedno herní soustředění.“

    Slavia obhájila ligový titul Slavia obhájila ligový titulFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • O Tomáši Součkovi a dalších

    „Tomášovi to hrozně přeju, jsme spolu v kontaktu, přetvořuje trochu West Ham k obrazu svému, začíná dávat góly. Má lví podíl na titulu, stejně jako ostatní hráči, kteří během sezony odešli - Milan Škoda, Pepa Hušbauer, Jarda Zmrhal, Alex Baluta, Alex Král, Jarda Zelený, Kuba Hora, Kuba Hromada a Mick van Buren. Jsem rád, že jsme to i kvůli těmhle klukům dotáhli, i to pro nás bylo důležité. Hráli jsme i za ně, a musíme jim poděkovat, díky nim jsme tam, kde jsme. U Tomáše Součka stále věřím, že za rok a půl bude v top pět Premier League."

    Velkou šanci Tomáše Součka zlikvidoval gólman Burnley Velkou šanci Tomáše Součka zlikvidoval gólman BurnleyFoto reuters

Vstoupit do diskuse
12

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud