Několik závodnic, každá na jiném oválu. Hejnovou čeká netradiční atletická exhibice

Může přeskočit překážku klidně tam a zpátky a své soupeřky tím Zuzana Hejnová nerozhodí. Ani si toho nevšimnou. I když totiž poběží současně jeden závod, tak každá na jiném ovále. A v některém případě i na jiném kontinentu. Exhibiční mítink, takzvané Inspiration Games bude, ve čtvrtek hostit celkem sedm stadionů a mezi 30 pozvanými hvězdami světové atletiky je i česká překážkářka.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová

Zuzana Hejnová | Foto: John Sibley | Zdroj: Reuters

„Těším se, že to bude něco jiného. Bude samozřejmě zvláštní, že to bude bez soupeřek,“ mluvila Zuzana Hejnová o čtvrtečním exhibičním závodě po sobotním extraligovém.

Přehrát

00:00 / 00:00

Několik závodnic, každá na jiném ovále. Hejnovou čeká netradiční atletická exhibice

O víkendu testovala formu na dvoustovce a večer bude na ne zrovna běžné třístovce s překážkami.

„Třístovka je taková netradiční, čtvrtka je pro mě lepší, protože poslední stovka mě vždycky zachraňuje. Nicméně třístovka aspoň tolik nebolí,“ smála se Hejnová.

A i když bronzové medailistce z olympijských her tolik nevyhovuje, žádná její soupeřka zatím nemůže říct, že by jí sedla více. Na netradiční trati drží historicky nejlepší světový výkon 38,16 setiny sekundy. Útočit na na něj ale nebude.

Bronzový olympionik z Londýna dostal čtyřletou stopku. Maratonec Kipsang lhal a falšoval důkazy

Číst článek

„Myslím, že určitě ne. Běžela jsem to ve velké formě, těsně před mistrovstvím světa v Moskvě, kdy jsem na tom byla hodně dobře,“ vzpomínala česká atletka na formu, která jí na světovém šampionátu v roce 2013 zajistila první ze dvou zlatých medailí z čtyřstovky překážek.

Letos nastoupí Hejnová proti elitě poprvé, v Americe poběží loňská světová šampionka a rekordmanka Dalilah Muhammadová, v Curychu bude závodit Švýcarka Léa Sprungerová.

„Máme běžet ve stejný čas a asi se to bude promítat na jedné obrazovce. Je to opravdu takové pro lidi, chceme se trochu proběhnout a trošičku si zazávodit. Vůbec nevím, jak to měli třeba v Americe, jestli mohli trénovat a tak,“ říká Zuzana Hejnová k mítinku, při kterém se jí poprvé v kariéře může stát, že poběží v dešti, zatímco soupeřka na suchu.

Inspiration Games začnou ve 20.00 a sledovat je budete moct na youtubovém kanále Diamantové ligy. Výběry Evropy, Severní Ameriky a zbytku světa se například utkají v mužském závodě na sto yardů, ženském na 150 metrů a na dálku se atleti budou střídat v trojskoku.

Want to know where you can watch the #InspirationGames in your country?

💎👇

diamondleague.com/news/general/n…

19:57 – 07. 07. 2020

8 18

Marek Augustin, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme