Hlavní obsah

Šéf Škoda Auto končí

• Aktualizováno
Novinky, laz

Mladoboleslavská automobilka ve čtvrtek oficiálně potvrdila, že dosavadní předseda představenstva Bernhard Maier opustí vedení k 31. červenci 2020.

Foto: Škoda Auto

Bernhard Maier, odcházející předseda představenstva Škoda Auto

Článek

Jméno nového kandidáta na nejvyšší pozici v automobilce zatím zveřejněno není. Zvolen bude při zasedání představenstva společnosti v srpnu.

Známy zatím nejsou ani další Maierovy kroky. Dřívější spekulace naznačují, že by se mohl vrátit do vedení Porsche. Před měsícem o tom psal německý automagazín Auto Motor und Sport.

Škoda Slavia, nový spider z Mladé Boleslavi má tradiční jméno

AutoMoto

Výměna na nejvyšším postu se nedávno odehrála i u mateřského Volkswagenu coby značky. Herberta Diesse, kterému zůstal post šéfa celého koncernu, vystřídal od července bývalý provozní ředitel VW Ralf Brandstätter.

Bernhard Maier v letech 1988 až 2001 pracoval pro BMW na různých vedoucích pozicích v Německu i v zahraničí. V roce 2001 převzal funkci ředitele společnosti Porsche Deutschland. V roce 2010 byl jmenován členem představenstva Porsche. Ve vedení Škody Auto byl od listopadu 2015. Pod jeho vedením se značka pustila do ofenzivy vozů SUV, ale i do elektromobility.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám