Herec Roman Skamene, jenž byl v poslední době k vidění na televizních obrazovkách v seriálu Modrý kód, kde ztvárňuje všetečného lapiducha Váňu, je aktivní i během prázdnin. „Dědek válející se za pecí nebo na peci, to fakt nejsem,“ hlásí o sobě hrdě známý umělec. Na chaloupce má totiž dílnu, v níž neustále něco kutí. „Vyrábím teď takové menší praktické věcičky, třeba stolečky, židličky, štokrlátka a podobné nezbytnosti do interiérů. Momentálně se pouštím na objednávku manželky do koše na prádlo. Prostě nežiju minulostí, ale stále tvořím,“ svěřil se Roman.

Kromě toho, že se společně s manželkou podílí na práci na zahradě, kde se věnuje například sekání trávy či stříhání živého plotu, stal se nově také vynálezcem. „Nevím, zda zrovna vynálezcem, ale novátorem určitě. Vymyslel jsem do současných parných dnů takzvaný ‚ksichtochránič‘,“ vysvětloval se smíchem nevysoký muž, jenž zazářil například v roli veksláka v tehdy kultovním filmu Bony a klid, anebo jako nevyzpytatelný důstojník v komedii Tankový prapor.

„Funguje to tak, že si sednete do zahradní židle a nastavíte si chránič obličeje proti paprskům, takže slunce si může trhnout. Neuškodí, nespálí, neotravuje,“ popisoval svůj skutečně praktický výtvor - tím spíše teď, v létě, kdy není o sluneční paprsky nouze.

VIDEO: Roman Skamene: Už jsem zmoudřel! Ale štve mě, když ženský hekaj!

Video
Video se připravuje ...

Roman Skamene: Už jsem zmoudřel! Ale štve mě, když ženský hekaj! Dušan Spáčil, Petr Soukup

Skamene, jenž v minulosti utápěl své finanční problémy v alkoholu, však nyní, jak se říká, seká latinu. Místo flašky dává přednost sportu. „Pravidelně nepravidelně si po ránu zacvičím, maximálně tři až pět minut, kdy jsem ještě v polospánku, a pak, po úplném probuzení, dělám, co je potřeba. Ale ten sport, jako opravdový, pěstuju s chutí a rád. S dědky z Nižboru mydlíme čtyřhry a pak se účastním i turnajů Amfory, za níž hraji i fotbal,“ vypočítával, a pyšně dodal, že nedávno dal svůj první gól hlavičkou. Předcházel mu prý poctivý trénink s vnoučaty na zahradě…

VIDEO: V roce 2011 ukázal Roman Skamene v TV Barrandov svůj obývák

Video
Video se připravuje ...

Skamene ukazuje svůj obývák TV Barrandov

Fotogalerie
51 fotografií