Herečka Marie Doležalová, která se proslavila coby plachá Saša v nováckém seriálu Comeback, se v březnu stala dvojnásobnou maminkou. Tehdy dala život svému synkovi Rudolfovi (4 měsíce). Starší Alfrédě (téměř 2 roky), kterou má také s tanečníkem Markem Zelinkou (33), tak přibyl mladší bráška. S vousatým bohémem, v němž rusovlasá umělkyně našla svého životního partnera díky taneční soutěži StarDance … když hvězdy tančí, se shodují na poněkud volné výchově, a velice často s dětmi vyrážejí do přírody.

Zatímco však starší dcerku nosí Zelinka ve sportovní krosně na zádech, Rudolfa nosí Doležalová na hrudi v šátku. Takzvané »šátkování« je v Česku velkým tématem – pediatři ho doporučují, podle odborníků má prý příznivý vliv i na fyzický a psychický vývoj dítěte, mnohé ženy si ho nemohou vynachválit… ale další se ho bojí.

„A nebolej tě záda, když se s ním taháš? Ne, bolelo by mě srdce, kdyby u mě nemohl spinkat, koukat na svět, cítit pomalej tlukot srdce mámy, co je v klidu, když psi štěkaj, lidi halekaj, emoce lítaj, ale pořád jsme spolu,“ vysvětluje na instagramu Doležalová, proč dává přednost tomuto kontaktnímu způsobu nošení miminka.

VIDEO: Vítězka StarDance Marie Doležalová: Proč sekla se svým úspěšným blogem? 

Video
Video se připravuje ...

Vítězka StarDance Marie Doležalová: Proč sekla se svým úspěšným blogem? Markéta Reinischova, Lukáš Červený

Vzhledem k tomu, že se považuje za „otravnou matku nutičku a radilku“, propaguje tento způsob starání se o své ratolesti také na svém instagramovém účtu, jenž čítá více než 110 tisíc fanoušků a příznivců. „Každá maminka ať najde pro to svý to pravý ořechový, nicméně já jsem bio eko šátko fašista,“ obhajuje se sympatická zrzka, která se před časem vrátila k tomu samému mikádu, jako nosila ve výše zmiňovaném sitcomu.

„Věděli jste, že miminečka mají v těle napětí, který při pobytu v šátku krásně vybijou do maminky? Jsou potom krásně vyklidněný a zvědavý, na svět koukaj skrz mámu,“ dodává Doležalová, a jak se zdá, většina žen s ní plně souhlasí - a to i když slova „vybíjení“ jistě nejednomu člověku připomněla název české sci-fi hororové komedie Babičky dobíjejte přesně!, akorát v parafrázi Miminka vybíjejte přesně!.

Jedinou odlišnou zkušenost s šátkováním a oním „vybíjením“ dětí na těle maminky zmínila herečka a zpěvačka Berenika Kohoutová (29). Ta porodila v únoru letošního roku svou prvorozenou dceru. „Tomu úplně rozumím, až na to, že Lola v šátku od narození řvala, protože je to zvědavá ženská a potřebuje čumět, co se kolem ní děje!“ reagovala na slova Doležalové pobaveně. Každé dítko je zkrátka jiné a stejně jako jejich rodiče mají odlišné pohledy na svět. Doslova!

VIDEO: Marie Doležalová: Móda První republiky je nádherná

Video
Video se připravuje ...

Marie Doležalová: Móda První republiky je nádherná Adam Balažovič

Fotogalerie
69 fotografií