Hlavní obsah

Problémový Černý pátek. Alza dostala v Maďarsku pokutu 67 milionů

Právo, ČTK, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Maďarský úřad pro hospodářskou soutěž (GVH) udělil pokutu ve výši 892 milionů forintů (67,3 milionu korun) maďarské součásti českého internetového prodejce Alza. V pátek o tom informovala agentura MTI.

Foto: Repro Alza.hu

Maďarský úřad pro hospodářskou soutěž (GVH) vyměřil pokutu 892 milionů forintů (67,3 milionu Kč) internetovému prodejci spotřební elektroniky Alza.hu.

Článek

Alza.hu dostala pokutu za nekalé obchodní praktiky. „Alza.hu od ledna 2018 do února 2019 celkem šestkrát inzerovala slevovou akci Black Friday, v níž nabízela slevy až 80 procent. V reklamě se objevila především elektronika a domácí spotřebiče. Zmíněná sleva se přitom vztahovala jen na určité druhy oblečení a hraček,“ uvedl úřad.

Původní pokuta činila 862 milionu forintů, ale GVH dodatečně přidal dalších 30 milionů forintů za neposkytnutí dostatečné součinnosti při vyšetřování.

Alza chystá prodej rychlotestů na COVID-19

Domácí

Alza vznikla v roce 1994. V současné době ji vlastní skupina investorů, kteří ji ovládají přes holdingovou společnost L.S. Investments Limited. Alza.cz prodává na 26 trzích Evropské unie, Maďarsko je největším zahraničním trhem firmy.

Firmě Alza.cz loni podle předběžných výsledků vzrostl obrat o 17,6 procenta na 29,3 miliardy korun bez DPH. Internetový prodejce vyřídil 12,3 milionu objednávek, meziročně téměř o 20 procent více. Prodal více než 37 milionů kusů zboží, což je meziroční nárůst o 26 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám