10. července 2020 • 17:34

Guľa: Štve mě vyřazení na Spartě. Slibuje sprintující a dominantní tým

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byť byla Plzeň nejlepším týmem jara, trenéra Adriana Guľu štve vyřazení ze semifinále MOL Cupu jeho pozdějším vítězem Spartou. „Nepodařilo se nám uspět v poháru, který jsme měli jako jasně zadefinovaný cíl. To jsme nesplnili,“ uvedl slovenský kouč pro klubový web.



Adrian Guľa v zimě nahradil Pavla Vrbu a letargický tým nastartoval k zajímavým výkonům. Viktoria byla prakticky až do konce sezony ve hře o dvě trofeje.

„Když jsme přicházeli, bylo pro nás podstatné, abychom získali trofej v poháru. Šestnáctibodový odstup jsme nezabalili. Řekli jsme si, že pojedeme naplno a uvidíme, co to přinese. Bližší trofej však byla pohárová, to se nepodařilo a z mého pohledu je to neúspěch,“ pravil slovenský kouč.

Pozitiva v hodnocení půlročního působení nicméně převažují.

„Musíme se na to dívat pouze z našeho pohledu, což je jarní část ligy. Byli jsme nejproduktivnější tým, měli jsme nejsilnější ofenzivu i stabilní defenzivu. Mužstvo má talent, zkušenosti i potenciál. Ukázali jsme velmi silné věci, ale stále máme prostor na to, abychom byli ještě silnější a lepší,“ řekl Guľa, kterého nyní čeká desetidenní dovolená.

„Určitě pojedu za rodinou, na to se velmi těším. Moje potřeba je nyní jasná, prostě být s nimi a nabít se společnou energií, na tom to máme postavené. Nebudeme ani nikam cestovat, protože toho bylo dost. Situace v Evropě je specifická, takže budeme jen doma na Slovensku. Budu se snažit nepracovat, i když pro mě to není práce, ale radost – navnímat další věci z taktiky, podívat se na zápasy s čistou hlavou a naplánovat přípravu tak, abychom měli od prvního dne jasný cíl a vizi,“ naznačil svůj nejbližší program.

V hlavě má však už samozřejmě novou sezonu, v níž bude mít Plzeň už tradičně ty nejvyšší ambice – doma i na evropské scéně.

„Věřím, že naši fanoušci se mohou těšit nejen na skvělý herní projev a atraktivní styl, ale že to bude podpořené i dlouhodobými výhrami. Mohou se těšit, jak uvidí mužstvo sprintovat a dominovat v zápasech. A samozřejmě na Evropu, což je náš velký sen i cíl,“ slíbil.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

TOP 10 gólů Plzně: Centry za obranu i individuální perly Kopice, Kovaříka, nebo Kalvacha
Video se připravuje ...

Všech 68 gólů Plzně. Připomeňte si, jak pálili Krmenčík nebo Beauguel
Video se připravuje ...

TOP góly 5. nadstavbového kola: Jindřiškův přímák nebo Čermákova umístěnka k tyči
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 7 2 69:12 85
2. Plzeň 35 23 7 5 68:24 76
3. Sparta 35 17 9 9 66:40 60
4. Jablonec 35 14 9 12 48:52 51
5. Liberec 35 15 6 14 55:51 51
6. Ostrava 35 12 11 12 47:43 47

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud